Foto: Shutterstock
Tikai tāpēc, ka sekss ir bez ilgas priekšspēles, mīlināšanās un čubināšanās nebūt nenozīmē – no baudas ātrajā seksā nav ne miņas. Patīkamu satraukumu rada tieši steidzamības sajūta un vēlme konkrētajam mirklim būt pilnībā klātesošam gan ar ķermeni, gan arī prātu.

"Garām, lēnām mīlas sesijām ir savi plusi," portālam "Elite Daily" teic seksa smalkumu eksperte Lola Džīna. "Taču dažreiz tam vienkārši nav laika." Viņa arī piebilst, ka reizēm emocijas ir tik sakāpinātas, ka tas ir vienīgais iespējamais variants, nemaz nerunājot par to, ka šāda mīlēšanās var būt arī ārkārtīgi jautra.

Savukārt seksa un intimitātes trenere Irēna Ferha uzsver, ka papildus jautrībai nāk arī kopējās labsajūtas uzlabošanās. Hormonu uzliesmojums ir pamatīgs, tāpēc mīlēšanās "uz ātro" ļauj justies brīvam. Ferha uzsver – ja tiek sasniegtas arī baudas virsotnes, šis process ļauj atbrīvot arī savu seksuālo enerģiju un spriedzi, dodot iespēju ikdienas darbos atgriezties jau daudz apmierinātākam.

Ja šāda tipa mīlas prieki nav tavā repertuārā, bet labprāt vēlētos partneri uz to izaicināt, turpinājumā iepazīsties ar pieciem ekspertu ieteikumiem, kas palīdzēs fiksās seksa reizes izbaudīt pēc pilnas programmas. Un notikt tas var jebkur un jebkad – pēc rīta dušas vai īsi dzimšanas dienas svinībām.

Pārcel īsziņu spēli jaunā līmenī


Ja vēl esi darbā, kamēr partneris jau mājās, liec viņam saprast vai vismaz nojaust, cik ļoti pēcāk gribēsi ar viņu nodoties mīlas priekiem. Ja jūties gana pārliecināts par savām attiecībām un brīvi, sevi šādā veidā izpaužot, vari nosūtīt arī kādu pikantāku foto (un, nē, tas uzreiz nenozīmē kailbildi). Un tas nekas, ka jums būs tikai 15 minūtes laika, līdz bērni atgriezīsies no ārpusskolas nodarbībām! Lai labi pavadītu laiku, šādā situācijā vairāk nemaz nevajag.

Ļoti iespējams, pēc pikantajā īsziņām katra minūte vilksies kā mūžība, bet nervi no gaidīšana būs uzvilkti kā stīgas… Taču visa lielā gaidīšana un nedaudz arī vienam otra ķircināšana beigsies ar kaisles eksploziju, kuru, ticams, gribēsies pēcāk piedzīvot vēl un vēl.

Ja reizēm kautrējies par savām seksuālajām vēlmēm runāt skaļi, uzrakstīt tās, piemēram, īsziņas formā var būt vienkāršāk, bet ne mazāk iedarbīgi. Atceries, ka cilvēks iekāro vēl vairāk, zinot, ka tu iekāro viņu.

Pareizā apģērba izvēle


Ja dienas vidū ir sarunāts randiņš ar mīļoto un tevī urda vēlme pamēģināt ko jaunu, svarīgi jau iepriekš padomāt par apģērbu, portālā "Woman's Health Magazine" iesaka sertificēta seksa terapeite Dženeta Brito. Šaurās bikses vai bikškostīmus noteikti labāk atstāj skapī, kā arī paturi prātā – jo vieglāk un ātrāk atbrīvosies no partnera drēbēm, jo straujāk jau tā emocijām sakāpinātajā brīdī sāks riņķot asinis.

Visam jābūt pa rokai


Tev nekad nebūs jāgatavojas, ja vienmēr jau būsi gatavs – šis ieteikums attiecināms uz daudzām dzīves situācijām, tostarp arī ātrajām mīlēšanās reizēm. Kā jau jebkuras intīmās pieredzes laikā, arī šajā gadījumā visas puses grib iesaistīties drošā seksā, jo uztraukšanās par seksuālo veselību un neplānotu grūtniecību pilnīgi noteikti ir libido bende. Tieši šī iemesla dēļ prezervatīviem vienmēr jābūt pa rokai. Tāpat regulāri jāpārliecinās (kaut divreiz!), vai ar izvēlēto kontracepcijas metodi viss iet pēc plāna.

Kas attiecas uz lubrikantu, tam šādās reizēs, kad priekšspēle ir īsāka, nekā ierasts, vai nav nemaz, ir vēl lielāka nozīme. Kaut veikalos ir pieejami prezervatīvi ar lubrikantu, seksa speciālisti iesaka lielākai drošībai un baudai izmantot papildu lubrikantu. Tas aizsargās no nevajadzīgas berzes, kas var veicināt prezervatīva plīšanu. Sevišķi svarīgi lietot lubrikantu ir pāriem, kam mīlēšanās laikā patīk bieži mainīt seksa pozas. "Lubrikants ir ātrā seksa labākais draugs. To vispār vajadzētu izmantot biežāk, taču jo īpaši šādās reizēs," tā Džīna.

Flirts aci pret aci


Ja nu reiz ar kādu paņēmienu nevar nošaut greizi, tad tā ir vecā, labā flirtēšana – protams, ja zina, kā šo viltībiņu izmantot savā labā, norāda Ferha. "Paķircini savu mīļoto ar skūpstiem vai epizodiskiem pieskārieniem erogēnajās zonās. Ķermenis pamazām, taču mērķtiecīgi iesils, kas arī novedīs pie ātrajiem mīlas priekiem." Lai šāds sekss būtu baudāmāks, tev jācenšas partneris pārsteigt, un kāds negaidīts, karstasinīgs, pat varbūt dominējošs skūpsts būs tieši laikā.

Orgasms nav galvenais


Kāds teiks, ka tās ir absolūtas muļķības, jo seksā vislielāko baudu sniedz tieši kulminācijas sasniegšana, taču fiksajās seksa reizēs uz to ne vienmēr var paļauties. Tieši tāpat kā šādu mīlas prieku reizēs aizmirsti par garu, maigu un izjustu priekšspēli, nekoncentrējies arī tikai uz "il gran finale", jo palaidīsi garām lielāko baudījumu. Un, ja ņem vērā, ka līdz brīdim, kad, piemēram, draugi jau zvanīs pie ārdurvīm, atlikušas tikai dažas minūtes, ar domām tikai par orgasmu pamatīgi sev iegriezīsi, teic Brito.

Foto: Shutterstock

Protams, nevar noliegt, ka kulmināciju izdosies sasniegt ātrāk, nekā "termiņš" spiedīs, taču jebkurā gadījumā seksa terapeite iesaka prioritāšu augšgalā nolikt savstarpējo kontaktu, koncentrēšanos uz baudu un, galu galā, vienkārši labi pavadītu laiku. Kā norāda Brito, tāpat vislielākā iespēja sasniegt orgasmu ir reizēs, kad uz to netiek īpaši iespringts.

Pozu izvēle


Ņemot vērā, ka laiks būs ierobežots, jācenšas rasts balansu starp divām sarežģītām lietām – neaizrauties ar eksperimentiem, taču vienlaicīgi arī ļauties tam, ko partneris vēlas. Kā norāda Brito, pozu, kas būtu piemērotas seksam "uz ātro", ir daudz, taču, ja abi zināt, kurā jūtaties ļoti labi, neapgrūti savu prātu ar jaunas ābeces izdomāšanu. Atceries, ka laiks nav kā jūra, un mērķis ir abiem procesu baudīt, taču ne visas pozas to simtprocentīgi nodrošinās.

Tas gan nenozīmē, ka pozas nevar mainīt. Ja partneris to iniciē un arī tev nav nekā pret to – uz priekšu!

Ar dažādu dāmu pieredzēm par mīlēšanās vietām un pozām iepazīsties šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!