Foto: Shutterstock
Mans telefons – mana pasaule. Mobilajās ierīcēs patiesi atrodas daļa no mūsu dzīves, ar kuru izvēles kārtā un pēc pašu iegribām dalāmies arī ar citiem. Viens ir aktīvāks sociālo tīklu un ierīču lietotājs, cits mazāk, taču jebkurā gadījumā kādam var rasties interese tajās ieskatīties arī bez mūsu atļaujas... Un šis "kāds" var būt tavs kontrolējošais partneris. Pietiek ar vienu lietotni telefonā – un gan privātā korespondence, gan arī atrašanās vieta dzīvesbiedram būs zināma. Kā liecina pieredzes stāsts, arī drošības tehnoloģijas, kuras radītas ar mērķi aizsargāt tavu privātumu, iespējams apiet.

Par vajāšanas upuri kļuvusī Ingrīda (vārds mainīts) portālam "Delfi" atklāj, ka viņas dzīvesbiedrs, lai izzondētu telefona saturu, izmēģinājis veidu, kuru bieži vien redzam ar humora piesitienu veidotajos video, kas šad un tad parādās sociālo tīklu ziņu lentēs. Ingrīdai, atceroties šo notikumu, smiekli gan nenāk. "Viņš "uzlauza" telefona piekļuves kodu, taču nevis vienkārši, bet sazāļojot ar miega zālēm," teic Ingrīda. Sieviete ierīcē bija uzstādījusi "face recognision" tehnoloģiju – sejas atpazīšanas opciju, kas ļauj atbloķēt ierīci tikai pēc tam, kad tā atpazīst īpašnieku, tāpēc, lai izlasītu korespondenci, dzīvesbiedrs izmantoja Ingrīdas bezspēcīgo stāvokli. "Šādā veidā viņš tika klāt maniem e-pastiem, čatiem un visam pārējam telefonā," atceras Ingrīda.

Taujāta, kas licis saprast, ka šādā veidā pārkāptas privātuma robežas, sieviete stāsta – dzīvesbiedrs pats sevi nodevis. Viņa piebilst, ka atgadījuma laikā viņas laulība bijusi uz iziršanas robežas, tāpēc šo partnera rīcību skaidro ar vēlmi ievākt datus un noskaidrot sievietes tālākās rīcības plānu. Citiem vārdiem sakot, būt vienu soli priekšā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!