Foto: Shutterstock
Valentīndienā mīlnieki viens otru apber ar dāvanām – tā tas bijis jau no laika gala un kļuvis par tādu kā nerakstīto likumu. Taču der atcerēties, ka 14. februāra būtība slēpjas rūpju izrādīšanā, un tam ne vienmēr vajadzīga liela nauda. Tā vietā pārvērt visu mīlētāju svētkus atmiņā paliekošā piedzīvojumā, izliekot dažādus mazus pārsteigumus ik uz stūra.

Iespējams, pārsteigums ar nosaukumu "brokastis gultā" jau realizēts, taču diena ir tikai sākusies! Ievēsmojoties no "Brides" un "Good Housekeeping", piedāvājam vēl citas idejas, kas 2022. gada 14. februāri vēstures failos ieliks kā vienu no skaistākajām un romantiskākajām dienām. Un bērnus uz vienu vakaru taču var atstāt arī pie vecvecākiem, ne tā?

Sūti bildes

Telefona bilžu krātuve bieži vien aizņem lielāko ierīces atmiņas daļu – un šis ir brīdis, kad pārskatīt, ko tad kopā esat sastrādājuši. Pāriem, kas viens pie otra rokas turas jau vairākus gadus, šis process varētu būt interesantāks, jo pavisam vienkārši kopā pavadīts ilgāks laiks. Pēcāk izmeklē pašas labākās, smieklīgākās, unikālākās bildes un e-pastā vai jebkurā citā veidā nosūti savam mīļotajam, pierakstot, ko īpašu no šīs dienas, notikuma atceries. Vakarā atkal satiekoties, neaizmirstiet uzņemt jaunu fotogrāfiju, lai jau nākamajā Valentīndienā būtu, uz ko atskatīties.

Starp citu, izmanto gremdēšanos atmiņās, lai padzēstu arī liekās un vairs neaktuālās bildes. Pavērsies iespēja failiņos likt jaunas atmiņas!

Mīlas vēstulīte

Iespējams, neesi neglābjams romantiķis, kurš radis katru dienu otro pusīti apbērt ar komplimentiem un maziem iepriecinājumiem. Iespējams, arī tavam partnerim šādas izpausmes neiet pie sirds. Taču vienreiz gadā var izdarīt kaut ko citādu, lai nedaudz atšķaidītu rutīnu, ne tā? Kaut daži teikumi "Whatsapp" būs tieši laikā. Protams, ar roku rakstītai vēstulītei, kas sagaidīs uz spilvena, būs pavisam citāds piesitiens. "Oldschool", tā teikt.

Dāvini laiku kopā!

Lai arī cik ļoti mīlētu partneri, ik pa laikam no vilinošā piedāvājuma "Pamasēsi man muguriņu?" vai "Aizbraucam šodien pamakšķerēt?" aizņemtības, nevēlēšanās un noguruma dēļ atsakāmies. Un šādas situācijas var saskumdināt partneri. Interesants piegājiens, kā sevi izstumt no komforta zonas, attiecības nostādīt pirmajā vietā un gala beigās redzēt platu smaidu sievas vai vīra sejā, ir uzdāvināt sirdsāķītim "Laimes burciņu". Tās izgatavošana noteikti būs lētāka nekā rožu pušķis vai mīļākā dzēriena kaste.

Kas tad īsti jādara? Vispirms atrodi kādu veco gurķu vai ievārījuma burciņu. Pēc tam paņem krāsainu (ja nav, var iztikt arī ar baltu) lapu un sagriez mazās strēmelītēs – tā, lai pietiktu vieta uzrakstīt pāris vārdu. Un tad ļauj vaļu fantāzijai, sarakstot visdažādākās aktivitātes, procedūras vai citus pigorus, kurus partneris var izmantot jebkurā diennakts laikā pēc savas vēlēšanās. Jā, tas nozīmē, ka kādā brīdī nāksies piekāpties, bet, kas to lai zina, varbūt jau nākamajā Valentīndienā saņemsi pretī līdzīgu dāvaniņu!

Līmlapiņu burvība

Spēles cilvēkus ieintriģē, tādējādi liekot adrenalīnam straujāk riņķot asinīs. Un, kur adrenalīns, tur pozitīvas emocijas. Piemērots variants Valentīndienai ir caur spēli pastāstīt, kāpēc mīļotais tev ir svarīgs – kāpēc esi izvēlējies ar viņu dalīt priekus un bēdas. Varbūt tevi apbur kāda īpaša rakstura iezīme, varbūt – prasme, un šodien ir īstais brīdis, lai to pateiktu skaļi, t.i., ietērptu vārdos un darītu zināmu.

Ideja ar līmlapiņām realizējama gan tad, ja mīļotais strādā no mājām, gan arī katru dienu dodas uz darbavietu. Uz līmlapiņām uzraksti, kāpēc katru dienu ar prieku mosties viņam blakus, un izlīmē tās pa visu māju – ledusskapī, pie rakstāmgalda, pie vannasistabas stikla. Pēc pirmās lapiņas atrašanas atklāj, cik to ir kopā. Tas rosinās azartu, jo īpaši, ja kādu lapiņu būsi nu tā kārtīgi noslēpis.

Tūristi savā pilsētā

Ja vien neesi atvaļinājumā, pirmdienā darbus neviens nav atcēlis – pat tad, ja atzīmējam Valentīndienu. Bet vakars taču ir brīvs! Parakņājies savstarpējās sarunās un atminies kādu vietu, kuru partneris labprāt vēlējies apmeklēt, bet laika trūkuma vai citu iemeslu dēļ tas nav izdevies (tādas vietas ir katram no mums). Iespējams, tas ir kāds muzejs, iespējams, vieta pie dabas. Aizved savu mīļoto turp un piepildi vienu no mazajiem sapnīšiem!

Putu ballīte divatā

Foto: Shutterstock

Pēc pastaigas un vakariņām ir laiks saldajam ēdienam. Un šoreiz runa nebūs par zemenēm šokolādē pie galda, bet gan ar putām bagātā vannā. Relaksācijai vienatnē ir savs šarms, bet, ja vieta atļauj, kāpēc gan nepakarsēties abiem kopā?! Šis būs brīdis, kad nevarēs paslēpt degunu viedierīcē vai pagriezties uz papēža, kad kāda partnera frāze neiet pie sirds. Tas nozīmē, ka veltīsiet laiku kvalitatīvām sarunām, par kuru svarīgumu ikdienas skrējienā mēdz piemirsties.

Intīmo fantāziju piepildīšana

Un te nu pēc aizraujoši pavadītas dienas klāt laiks līst zem segas un likt galvu uz spilvena… Stop, vēl nē! Vēl pēdējais pārsteigums – partnera intīmo fantāziju realizēšanās dzīvē. Un, jā, katram cilvēkam ir seksuālās fantāzijas, taču šeit jautājums ir par to, vai tev tās ir pieņemamas – ja tā, šis pārsteigums būs kā perfekta odziņa uz Valentīndienas tortes! Iespējams, fantāzija ietver pārģērbšanos un lomu spēles, mīlēšanos kādā neierastā vietā vai eksperimentēšanu ar pozām. Lai nu kā, tas var būt viens ārkārtīgi aizraujošs process, kas liks šai dienai prātā uzkavēties vēl ilgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!