Foto: Shutterstock
Nelaimīga mīlestība var cilvēku nospiest, sadusmot un gluži vienkārši – stipri sāpināt. Sadziedēt salauztu sirdi nav vienkārši, bet ir iespējams. Psiholoģijā pastāv pat nelaimīgas mīlestības formu klasifikācija. Amerikāņu pētnieks Roberts Bringls identificējis piecus tās veidus, bet par visu plašāk stāstīsim šajā rakstā – arī par to, kā saudzīgāk sevi atveseļot pēc iemīlēšanās, kura palikusi bez atbildes.

Kāpēc mēs nelaimīgi iemīlamies

Kaut reizi ar šādu mīlestību, kurai neseko gaidītā atbilde, var saskarties ikviens. Pēc ģimenes psiholoģes Kimas Egelas sacītā portālā "Healthline", nelaimīgas jūtas var rasties vairākos gadījumos:

  • pēc šķiršanās ar bijušo partneri;
  • pēc tikšanās ar cilvēku, kurš nav vēlējies attīstīt attiecības;
  • kad rodas jūtas pret draugu, kurš neizjūt to pašu emociju gammu;
  • kad viens no partneriem vai pat abi jau ir citās romantiskās attiecībās.

Saskaņā ar Denveras Universitātes pētnieku Sindijas Hazanas un Filipa Šeivera pētījumu, nelaimīga mīlestība var būt arī uzvedības modelis. Tas ir saistīts ar piesaistes tipiem. Ja bērnībā vecāki ir bijuši no bērna attālināti un emocionāli nepieejami, tad pieaugot viņš var sākt meklēt partneri, kurš uzvedīsies tieši tāpat.

Nelaimīga iemīlēšanās ir auglīga vide, lai rosinātu domāt. Ja cilvēks nav atzinies, ka ir iemīlējies un baidās saņemt atteikumu, viņš var arī nepietiekami apzināties citu domas un jūtas. Tāpēc sākas dažādu mājienu un noslēpumainu zīmju meklēšana simpātijas objekta darbībās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!