Foto: Shutterstock
Teju visās sporta spēlēs starp puslaikiem, trešdaļām un ceturtdaļām ir nelielas pauzītes – tā sauktie pārtraukumi, kuros atvilkt elpu, atpūtināt "sakarsušo" prātu un ķermeni, kā arī pārdomāt tālāko rīcības plānu. Un, lai gan attiecības nav nekāds sports vai fiziska aktivitāte, pauzes princips ir pat ļoti līdzīgs. Paspert divus soļus atpakaļ, lai saprastu sevi, partneri un abu skatupunktus, var izrādīties viens no labākajiem lēmumiem dzīvē. Arī tad, ja soli uz priekšu vairs roku rokā nespersiet.

Pauzes ierosinājums var būt ļoti sāpīgs, taču, pat neskatoties uz kardināli pretējiem viedokļiem, vēl nenorāda uz visu striķu plīšanu. Pastāv uzskats, ka vēlme "paņemt pauzīti" vien norāda uz sliktu saderību, tāpēc, runājot metaforās, – nav vajadzības likt komatu vietā, kur jau sen vajadzēja būt punktam. Labā ziņa, ka šis nav vienīgais scenārijs. Īstermiņa pauze var būt arī vērtīgākā dāvana, ko dot attiecībām – pie nosacījuma, ka pauzi neizmanto kā atrunu tikai tāpēc, lai uz brīdi atgrieztos brīvā putna gaitās.

Nenoliedzami, attiecību pārtraukšana uz brīdi var šķist biedējoša, taču pretī liekams retorisks jautājums – vai palikt nelaimīgās attiecībās ir labāk? Par krīzi attiecībās liecina tādi brīdinoši signāli kā ievērojams fiziskās tuvības samazinājums, savstarpējo sarunu virspusīgums, bieži strīdi un izteikts egoisms no patnera puses. Taču nepieciešamība pēc pauzes var veidoties arī daudz citu iemeslu dēļ. "Vainīgs" var būt arī tikai viens notikums, viena saruna vai samilzusi problēma, kuru citādi nav izdevies atrisināt.

Kur pauze, tur pārmaiņas – ar to jārēķinās gan priekšlikuma ierosinātājam, gan pieņēmējam. Kādas tieši? To var zīlēt kafijas biezumos, paturot prātā, ka notikumu gaita atkarīga no mums pašiem.

Pauze attiecībās – prātīga vai postoša ideja?

Foto: Shutterstock


Ideālajā pasaulē visi sadzīvotu bez ķildām un grūtībām. Tomēr dzīve ir dzīve, un tajā netrūkst grūtu brīžu un izaicinājumu, kurus laiku pa laikam nākas pārvarēt, un tas, protams, attiecas arī uz mīlas dzīvi. Kad visi vadži lūst, šķiet, ka viens no variantiem, kā glābt attiecības, ir paņemt nelielu pauzi vienam no otra.

Lasīt vairāk

Kas liecina, ka attiecības iet uz grunti? Atbild vīrieši

Foto: Shutterstock


Aizrāvušies ikdienas rutīnā, mēs dažkārt nepamanām mazas un, iespējams, pavisam niecīgas izmaiņas mūsu kopdzīvē. Varbūt tas ir kāds nepateikts vārds, varbūt kāda darbība, kuru pieraduma dēļ vienkārši nepamanām vai nesaprotam. Bet, kas ir tās lietas, kas vēsta, ka attiecības drīz varētu beigties? Atbild vīrieši!

Lasīt vairāk

Starpbrīdis laimei vai pirkstiņš velnam? Sieviešu pieredze par pauzi attiecībās

Foto: Shutterstock


Risinot attiecību nesaskaņas, atsevišķi pāri nereti izvēlas tajās ieturēt pauzi. Tomēr, cik vērtīga savstarpējās dzirksteles atjaunošanā ir šāda pieredze? Vai īslaicīga distancēšanās no mīļotā cilvēka patiesībā nav vien beigu sākums? Zinot, cik dažādi ir viedokļi par minēto tēmu, apkopojām daļu no tiem, gūstot informāciju gan sev zināmo sieviešu lokā, gan portāla Cālis.lv forumā. Jautājām padomu arī seksologam Arturam Šulcam. Lūk, pieredze, viedokļi un atziņas par to, kā attiecības maina pauzes ieturēšana tajās!

Lasīt vairāk

Atpakaļ seglos: kā izbaudīt seksu pēc ilgākas pauzes

Foto: Picjumbo


Iztēlojies ainu, kur salmu kušķis vējā veļas pa akmeņainu tuksnesi, saceļot nelielu putekļu un smilšu tornado. Vai prātā nāk tava pašreizējā dzimumdzīve? Neauglīgā tuksneša aina ir sava veida klišeja, taču tā ir arī diezgan reāla. Dažreiz darbu ir pāri galvai un nākas būt pastāvīgā stresa stāvoklī, tāpēc nav iespējams nodoties pilntiesīgam nakts mieram, un vēl jo vairāk, nav iedvesmas mesties ugunīgā čīgājošu skaņu radīšanā gultā... Līdzīgi var gadīties arī partnerim, vai varbūt esi jau krietnu laiku brīvsolī, bet nav bijis lādzīga kandidāta, kurš šo tuksnesi no jauna padarītu par plaukstošu un veldzējošu oāzi.

Lasīt vairāk

Brīdinoši signāli, kas liecina – attiecībās iestājusies krīze

Foto: Shutterstock


Dzīve nav rožu lauks – to droši vien apzinās teju ikkatrs. Ikvienam no mums nākas piedzīvot grūtākus un vieglākus brīžus, un tas, protams, attiecas arī uz attiecībām, taču dažkārt pat šķietami nelielie ikdienas sīkumi var pārtapt nopietnākā problēmā – attiecību krīzē. Kā to atpazīt? Par to uzzini, lasot tālāk!

Lasīt vairāk

Glābt neglābjamo: pazīmes, kas liecina – laiks attiecības izbeigt

Foto: Shutterstock


Jebkuras attiecības prasa piepūli un enerģiju. Ar partneri ir jārunā par problēmām, jārod kompromisi un jāiedrošina vienam otru augt. Taču attiecībās nekad nevajadzētu justies tā, it kā tu nemitīgi mainītu sevi vai piekāptos tikai tādēļ, lai attiecības izdotos. Ja visu, ko tu dari attiecību vārdā, pavada šādas izjūtas, iespējams, ir laiks tām ļaut novīst.

Lasīt vairāk

Ieturēt pauzi un atgriezties. Māris Gulbis piedāvā risinājumu, kā pārvarēt attiecību krīzi


Kā pārvarēt grūtības attiecībās? Vai paņemt pauzīti ir labākais risinājums? Pārdomās sarunu šovā "Starp mums runājot" dalās bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis.

Lasīt vairāk

Vai attiecībās vajag pauzīti? Atbild vīrieši

Foto: Shutterstock


Gara darba diena, kurā viss gluži nav noritējis tā, kā tu vēlētos, vai vienkārši slikts noskaņojums – ir tik daudz iemeslu, kāpēc vēlētos uz brīdi, dienu vai pat ilgāk "atslēgties" no visas pasaules. Vai iespējams uz brīdi iepauzēt arī attiecības un nedaudz uzelpot? Vai arī tomēr tas liecina, ka katram no partneriem savs ceļš ejams? Savos viedokļos dalās kungi dažādos vecumos.

Lasīt vairāk

Kāpēc mēs paliekam nelaimīgās attiecībās


Ļoti iespējams, attiecību sākumā, kad skaidru skatu aizmiglo rozā brilles, mēs nepamanīsim, ka izveidotā savienība nav laimīga un mums par labu nenāk. Taču ir gadījumi, kur arī tad, kad skats uz kopdzīvi ar partneri ir skaidrāks par skaidru, attiecības saglabājam, apzinoties, ka tās mūs neapmierina. Bet ja mēs to apzināmies, kāpēc mēs savienību nepārtraucam?

Lasīt vairāk

Mācies no citu kļūdām! Darbības, kuras ved līdz neveselīgām attiecībām

Foto: Shutterstock


Attiecības nekad nav vienkāršas. Tas, kas reiz sācies skaisti, var beigties pat ļoti sāpīgi un neglīti. Mēdz teikt, ka pagale viena nedeg, taču ir ļoti būtiski novērtēt arī savu uzvedību un pārliecināties, ka nepieļauj kļūdas, kuras var veidot neveselīgas attiecības.

Lasīt vairāk

Attiecību krīze grūtniecības laikā: kas to izraisa un kā no tās izvairīties

Foto: Shutterstock


Grūtniecības laikā pāri nereti piedzīvo attiecību krīzi. Kaut gaidību laiks sabiedrībā tiek uzskatīts par miera un harmonijas periodu, daudzu pāru attiecībās šis laiks pārvēršas par krīzi ar neskaitāmiem strīdiem, asaru "jūru" un nemitīgu stresu. Grūtniecība var kļūt par vienu no lielākajiem pārbaudījumiem pāra līdzšinējās attiecībās.

Lasīt vairāk

Pazīmes, ka attiecībās nepieciešams ieturēt pauzi, un rīcības iespējamie ieguvumi

Foto: Shutterstock


Ikvienās attiecībās pienāk brīdis, kad zūd pēdējie spēki atkal un atkal risināt vienus un tos pašus strīdus, lai, cīnoties ar nebeidzamu diskomfortu, satraukti gaidītu nākamo nesaskaņu uzliesmojumu. Ja esi attapusies, ka iepriekš minētā situācija ir kļuvusi par ikdienu, iespējams, ir vērts apsvērt attiecību iepauzēšanu, lai saprastu, ko un kā iesākt tālāk.

Lasīt vairāk

Konflikts pāra attiecībās: trīs pazīmes, ka mēs no partnera gaidām neiespējamo

Foto: PantherMedia/Scanpix


Daudzi ir audzināti, balstoties uz priekšstatiem, ka tuviem cilvēkiem vienam otru ir jāsaprot intuīcijas līmenī. Kad gaidas nav attaisnojušās, mēs sākam šaubīties par to, vai šī savienība ir ideāla.

Lasīt vairāk

Kā tikt pāri attiecību krīzei pēc bērna piedzimšanas

Foto: Shutterstock


Aptuveni 55 procenti jauno vecāku pēc bērna piedzimšanas piedzīvo attiecību krīzi – nopietnāku vai mazāk nopietnu, bet tomēr…

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!