Foto: Shutterstock
Ja nu ir kāda tēma, par ko daudzi cilvēki interesējas un "šūmējas", tā ir liela vecuma starpība partnerattiecībās. Šķiet, ļaudis ir iedomājušies, ka ir kāds "pareizais" un "nepareizais" gadu atšķirības skaitlis. Kā vecuma starpība ietekmē attiecības, un ar ko cilvēki šādās partnerattiecībās var rēķināties?

Parasti par lielu gadu atšķirību dēvē tādu, kur starp partneru dzimšanas dienām ir vismaz desmit gadi, taču ir cilvēki, kas jau mazāku gadu skaitu uzskata par lielu atšķirību. Šajā rakstā ar "lielu" sapratīsim vismaz desmit gadu atšķirību.

Ikviens var nonākt attiecībās ar lielāku gadu skaita atšķirību – slavenība, draugs, ģimenes loceklis vai kolēģis. Un tā var notikt dažādā vecumā, tomēr, ja, teiksim, 20 gadus vecs jaunietis satiksies ar trīsdesmitgadnieku, iespējams, viņš saņems vairāk komentāru no apkārtējiem nekā piecdesmitgadnieks, kas satiekas ar sešdesmitgadnieku.

Laulību un ģimenes terapeite Mialauni Grigsa portālā "Very Well Mind" nosauc dažus izaicinājumus, ar kuriem var sastapties pāri, kuriem ir liela gadu atšķirība: "Katrs ir atšķirīgā dzīves posmā. Izaicinājums tādēļ var īpaši skart reproduktīvos jautājumus, sevišķi tas var būt aktuāli sievietēm, jo viņām ir ierobežotāks laiks bērnu radīšanai. Vēl – var būt atšķirīga dzīves dinamika. Īpaši cilvēkiem 20 līdz 40 gadu vecumā, ja partneris ir desmit vai vairāk gadu vecāks, otrs, iespējams, profesionāli un finansiāli ir citā punktā. Ir svarīgi izprast šo dinamiku un pārliecināties, ka tā pārlieku neietekmē viena partnera iespējas attiecībās. Piemēram, ja finansiāli stabilākais partneris apmaksā noteiktus rēķinus vai sedz izdevumus, ir svarīgi pārliecināties, ka partneris, kurš tiek atbalstīts, nejūtas kā sprostā attiecībās šī atbalsta dēļ."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!