Foto: Shutterstock

Orgasms – smalka lieta. Pat ja tev ir juteklisks un labs sekss, pat ja tas ir mīlestības rosināts, tas nepavisam vēl nenozīmē, ka tu piedzīvosi to visaugstāko baudas virsotni, kuras dēļ patiesībā viss arī notiek.

Visbiežāk tieši sievietēm var rasties grūtības sasniegt šo augstākās pilotāžas punktu. Saskaņā ar vidējo statistiku, kas aprakstīta žurnālā "Psychology Today", aptuveni puse sieviešu dzimumakta laikā orgasmu piedzīvo tikai dažreiz, ap 20 procentiem sieviešu – ļoti reti, bet pieci procenti sieviešu – vispār nekad.

Pastāv daudz un dažādi veidi, kā palīdzēt sievietei sasniegt orgasmu un padarīt to spilgtāku un patiesi baudpilnu. Tehniku "tilts" izstrādājusi seksa terapeite no ASV – Helēna Kaplane, un tā ir atzīta par gana efektīvu.

Ko nozīmē tehnika "tilts"

Tilts ir konstrukcija, kas savieno divus punktus, kuri telpā ir atdalīti no kaut kāda "bezdibeņa". Saskaņā ar šo analoģiju Kaplāne arī devusi nosaukumu pašas izstrādātajai tehnikai.

Metode sievietei piedāvā iesākumā iepazīties ar orgasmu vispār. Turklāt nav svarīgi, kādā veidā tas izraisīts. Bet pēc tam – apvienot šo jau pazīstamo orgasmu ar klasisko dzimumaktu.

Rīcība ieteicama divos etapos

Iemācies masturbēt

Un patiesi no tā gūt baudu! Mērķtiecīga masturbēšanas apgūšana vispār ir viens no sieviešu seksa terapijas "vaļiem". Glāstot klitoru, ar pirkstiem iegrimstot nedaudz dziļāk, sieviete pēc būtības iepazīstas ar savu ķermeni. Tādā veidā viņa iepazīst visas jutīgās reakcijas, mācās gūt baudu.

Parasti masturbē vienatnē, un tas ir vēl viens pluss. Sieviete atslābinās, pārstāj domāt par to, kā viņa izskatās, kļūst daudz jutīgāka attiecībā pret sevi, nevis partnera vajadzībām.

Masturbācija tiek uzskatīta par vienu no efektīvākajiem veidiem, kā iemācīties piedzīvot orgasmu.

Ja tu jau proti sasniegt baudas virsotni ar savu pirkstu palīdzību – tas ir lieliski. Līdz orgasma sasniegšanai intīmās tuvības laikā ar vīrieti tev atlicis burtiski viens solis, uzmundrina Kaplane.

Masturbācijas pieredzi pārnes uz klasisko seksu

Šis ir tehnikas "tilts" galvenais posms. Tas ir šāds: dzimumakta laikā sieviete pati vai ar partnera iesaisti aktīvi glāsta klitoru. Kad līdz orgasmam atlikušas vien skaitītas sekundes, sākas klasiskais vaginālais sekss: vīrietis ievada partnerē dzimumlocekli un ar dažiem grūdieniem noved viņu līdz kulminācijai.

Kaplane pieļauj, ka pēc dažiem šāda veida dzimumaktiem sievietē nostiprināsies saikne starp seksu un orgasmu. Bet tātad, – viņa sāks gūt maksimālu baudu biežāk, bet šie brīži būs tikpat spilgti un jutīgi kā masturbācijas laikā.

Un patiesi – Kaplanei izrādījusies taisnība: mūsdienās tehniku "tilts" aktīvi izmanto seksa terapijā, lai palīdzētu pāriem uzlabot seksuālo dzīvi.

Kāda vēl var būt "tilta" tehnika

Šo metodi nevajadzētu uztvert tikai kā terapeitisku. "Tilts" var kļūt par pilnvērtīgu intīmu rotaļu, sava veida prelūdiju īstam dzimumaktam.

Lai tā notiktu, var dažādot masturbācijas etapus. Piemēram, darīt to:

  • orāli. Šajā gadījumā klitoru stimulē vīrietis ar mēli, apsveicama ir arī pirkstu iesaiste;
  • ar seksa rotaļlietu palīdzību – to pašu vibratoru. Darboties ar šo mantiņu var gan vīrietis, gan arī sieviete pati. Sākumā pietiks ar kādu mazu rotaļlietu klitora stimulēšanai, bet vēlākos posmos var paeksperimentēt arī ar klitora vibratoru kombinācijā ar dildo. Galvenais – laikus nolikt rotaļlietu maliņā, lai sieviete piedzīvotu orgasmu pilnvērtīga dzimumakta laikā, iesaka Kaplane.


Turpinājumā lasi virkni portāla "Cālis" arhīva rakstus par šo pašu tematu, – kādēļ sievietēm mēdz būt grūtības sasniegt augstāko baudu un kā palīdzēt tomēr līdz tam nonākt iespējami bieži.

Mīlēties ar aizrautību jeb Ko darīt, lai guļamistabā saņemtu kāroto

Foto: Shutterstock


Gultas prieki tieši tāpēc arī ir prieki, ka tiem ir jāsniedz patīkamas sajūtas. Bet intīmā tuvība ir tēma, par ko nemēdz skaļi runāt, bieži arī partneri viens otram neizklāsta savas vēlmes un fantāzijas. Tas nozīmē, ka saņemt tieši to, ko tu vēlies, var būt sarežģīti, jo iespēja, ka partneris vienmēr nolasīs tavas slēptākās domas, ir diezgan neliela.

Lasīt vairāk

Ceļvedis sievietēm: četri soļi, lai sasniegtu baudas virsotnes

Foto: Shutterstock


Orgasmu sievietēm intīmās tuvības laikā mēdz uzskatīt par kaut ko īpašu. Netrūkst arī sieviešu, kas to nekad nav piedzīvojušas un domā, ka tā ir pavisam normāla situācija. Nereti viņu partneri nemaz nenojauš, ka mīļotā gultas priekus izbauda krietni mazāk, nekā to izrāda.

Lasīt vairāk

Sekss ar vilšanos. Kāpēc neizdodas sasniegt baudas virsotnes un kā to risināt

Foto: Shutterstock


Daži ikdienas fakti ir skumji, bet patiesi – viens no tiem ir tas, ka daudzām sievietēm orgasma sasniegšana sagādā pamatīgas galvassāpes. Kā liecina Klīvlendas klīnikas veiktais pētījums, tikai 10 procentiem sieviešu nonākt baudas virsotnēs ir tikpat vienkārši kā sašņorēt kurpju auklas, kamēr pārējiem 90 procentiem jācenšas novērst traucējošos faktorus. Un pie vainas var būt pat šķietami visnenozīmīgākie sīkumi.

Lasīt vairāk

Trīs minūtes vai trīs stundas – cik ilgam jābūt seksam?

Foto: Shutterstock


11 minūtes – vidēji tieši tik laika nepieciešams seksam, novērojusi brazīliešu rakstnieka Paulu Koelju tāda paša nosaukuma romāna galvenā varone. Amerikāņu pētnieki izvirzījuši teoriju, ka ideālais sekss ilgst no septiņām līdz 13 minūtēm. Tikmēr citā pētījumā noskaidrots, ka 19 minūtes ir tas laiks, kādā teju ar garantiju abi partneri būs sasnieguši orgasmu. Kam taisnība? Lai to noskaidrotu, "Delfi" uzrunāja ekspertus un speciālistus tepat Latvijā.

Lasīt vairāk

Mīlas prieku kulminācija: pieredzes stāsti, kāpēc neizdodas sasniegt un kādēļ netēlot

Foto: Jernej Graj / cc


Mīlēšanās neapšaubāmi sagādā prieku un citas patīkamas emocijas arī tad, ja nav izdevies sasniegt kulmināciju. Taču, lai attiecības būtu izturīgas un tajās neiezagtos slikta seksuālā dzīvē, baudas virsotnes sasniegšana ir neizslēdzama. Tāpat dāmas, lai neaizvainotu savu partneri, nereti mēdz izlikties, ka ekstāzi sasniegušas, kas nepavisam nenāk par labu nedz viņas, nedz partnera intīmajai dzīvei. Tāpēc ir svarīgi zināt, kāpēc neizdodas sasniegt orgasmu un kā to izdarīt.

Lasīt vairāk

Gultas prieki vienatnē: svarīgākais par intīmo nodarbi

Foto: Shutterstock


Lai arī pašapmierināšanos ļoti bieži uzskata par vīriešiem raksturīgu nodarbi, tā ir pilnīgi dabiska abu dzimumu pārstāvjiem. Tās laikā cilvēks var pilnībā atbrīvoties un domāt tikai par savu labsajūtu, aizmirstot par kompleksiem un nedrošībām. Ar šo nodarbi ir saistīti dažādi mīti, kāpēc no tās vajadzētu atturēties, lai arī patiesībā tā var būt līdzeklis seksuālās dzīves uzlabošanai arī kopā ar partneru.

Lasīt vairāk

Atkārtota baudas virsotņu sasniegšana nav neiespējamā misija. Ieteikumi, lai to panāktu

Foto: Shutterstock


Ir ļoti daudz sieviešu, kam jau viena orgasma sasniegšana nereti sagādā grūtības, tomēr izrādās, ka netrūkst arī tādu, kas to spēj izdarīt vairākas reizes pēc kārtas. Protams, var gadīties, ka viņām ir paveicies ar rūpīgu partneri, kas viņas baudai pievērš tikpat lielu uzmanību kā savai. Tomēr tas, vai tu spēj piedzīvot vairākus orgasmus pēc kārtas, nav atkarīgs tikai no tava partnera.

Lasīt vairāk

Padoms viņam: ko darīt, lai sieviete sasniegtu baudas virsotnes

Foto: Shutterstock


Fakts, ka sievietes orgasmu sasniedz retāk nekā vīrieši, ir raisījis diskusijas. Bet ne tikai sievietēm ir mērķis panākt vienlīdzību guļamistabā – daudzi mīloši un rūpīgi vīriešu kārtas partneri ir stingri pārliecināti par ideju, ka seksā sievietēm jāsasniedz tādas pašas baudas virsotnes kā vīriešiem. Un tai ir jābūt ikdienišķai lietai, nevis lielam notikumam.

Lasīt vairāk

Orgasms – privilēģija tikai vīriešiem? Pētījums par baudas virsotņu sasniegšanu

Foto: Shutterstock


Seksuālās attiecības ir pāra kopdzīves ļoti svarīga daļa. Harmoniskas attiecības veidojas ne tikai līdz ar kvalitatīvu komunikāciju, abpusēju sapratni un līdzīgām interesēm, bet arī veselīgu seksuālo dzīvi. Lai noskaidrotu, cik daudz cilvēku spēj sasniegt orgasmu, tika veikts pētījums, kuru komentē seksuālās dzīves eksperte Rita Lasmane.

Lasīt vairāk

Iespējams, nebeigšu, tāpēc labāk nesākt jeb Kāpēc tērējam dzīvi, meklējot zaudēto orgasmu


Kā viņš cieta! Divdesmit gadi ir pagājuši, bet es neesmu aizmirsusi un nekad neaizmirsīšu. Mēs abi bijām jauni un skaisti, starp mums valdīja kaislība un uguns, bet mēs dzīvojam kopā ar vecākiem un viņi vēl nebija samierinājušies, ka viņu bērniem ir sekss. Te mana māte varēja atgriezties neīstā brīdī, te viņa māte atsūtīt jaunāko brāli apmeklēt mūs. Rezultāts – nekāds. Sekss bija, bet orgasma nebija.

Lasīt vairāk

Lielais 'O' – interesanti un neparasti fakti par baudas virsotnēm

Foto: Shutterstock


Zinātnieki pastāvīgi un neatlaidīgi turpina pētīt cilvēku seksuālo dzīvi, atklājot par to arvien jaunus faktus. Kā vēsta izdevums "Woman's Daily", visbiežāk mēs, aizdomājoties par baudas virsotnēm, jautājumus, kas skar, piemēram, orgasma sasniegšanu, skaidrojam ar dažādām teorijām, taču patiesībā tās ne vienmēr ir atbilstošas patiesībai. Lūk, daži fakti par baudas virsotnēm, kas ir zinātniski pierādīti!

Lasīt vairāk

Ieteikumi, kas mīlēšanās laikā palīdzēs gūt baudu un sasniegt tās virsotnes

Foto: Shutterstock


Nav noslēpums, ka ne visas sievietes mīlēšanās laikā spēj izjust orgasmu, Iemesli, kāpēc tā notiek, ir dažādi - sākot no nespējas atbrīvoties līdz neziņai par to, kas pašai patīk. Šai sakarā piedāvājam vispārzināmus, tomēr efektīvus un noderīgus ieteikumus, ko apkopojis "Women's Health" un kas palīdzēs sasniegt baudas virsotnes arī tad, ja tas līdz šim nav izdevies.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!