Foto: Unsplash
Ak, klasiskais stāsts: draudzene apgalvoja, ka pazīst ideālo puisi otrai draudzenei, iepazīstināja viņus, un nu, pēc dažiem gadiem, viņi ir precēts pāris ar bērniem. Šādi, protams, vajadzētu beigties visiem savešanas mēģinājumu stāstiem, bet dzīvē tā vis nenotiek. Patiesība ir tāda, ka mūsdienās ap savedēja lomu ir izveidojies pat sava veida bizness. Nu eksistē ne tikai draugi savedēji, bet arī "sertificēti savedēji" – šāda aroda piekopēji "klejo" sociālajos tīklos un par savu pakalpojumu prasa maksu. Tā kā uz spēles ir liktas tik daudzu vientuļu cilvēku sirdis, ir svarīgi, lai formula veiksmīgai "misijai" būtu pareiza. Tādēļ uz sarunu aicinājām psihoterapeiti Initu Goldšteinu un ģimenes psihoterapijas speciālisti Jolantu Ūsiņu.

Šai tēmai plašāk nolēmām pievērsies tādēļ, ka, patiesību sakot, gandrīz ikviens no mums kaut reizi dzīvē ir pildījis savedēja "pienākumu" vai pats testējis savedēja palīdzību (visdrīzāk – no draugu, ģimenes locekļu puses), vai arī izmantojis iepazīšanās portālus, kas šobrīd pilda mūsdienu savedēja funkciju. Lai gan par savedēja profesiju redzēts un dzirdēts tikai kinodarbos, izrādās, patiesi darbojas "sertificēti savedēji" (latviešu valodas vārdnīcā definēts kā precību starpnieks, arī starpnieks (parasti savtīgs) vīrieša un sievietes intīmā tuvināšanā), kas sola vienā acumirklī atrast piemērotāko otro pusīti.

Šajā rakstā varēsi:

- iepazīties ar vairākiem stāstiem par savešanas mēģinājumiem; 
- uzzināt, ko noteikti nedarīt, ja vēlies darboties kā savedējs;
 
- iepazīties ar ieteikumiem gadījumiem, ja pats plāno lūgt savedēja palīdzību.

Savedēja motivācija. Nesniegt slepenu palīdzību!

Bez šaubām, brīdī, kad esi laimīgs attiecībās, ir vilinoši gribēt, lai arī cits tuvs cilvēks justos tieši tāpat. Tajā nav nekā slikta. Protams, mēs vēlamies, lai mūsu draugi savā dzīvē sastaptos ar to īsto un vienīgo. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!