Foto: Privātais arhīvs

Kā zināms, jūnijā dažādās pasaules pilsētās norisinās lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu praidi, pasākumu organizatoriem aicinot sabiedrību vērst uzmanību uz netradicionāli orientēto cilvēku tiesībām un rīcības brīvību. Rīgā "Eiropraida" gājiens norisināsies sestdien, 20. jūnijā, savukārt, šonedēļ notiekošās krāšņās parādes izsaukušas pretrunīgu sabiedrības reakciju tādās pasaules lielpilsētās kā Varšavā, Atēnās, Romā, Šanhajā, Telavivā, Losandželosā un citviet.

Šai sakarā dažādas ar minēto tematiku saistītas aktivitātes norisinās arī sociālajos tīklos, to lietotājiem visā pasaulē piedaloties dažādās akcijās, tādējādi atbalstot lesbietes, gejus, biseksuāļus un transpersonas.

Arī portālā "Bored Panda" uzsākta akcija publicēt viendzimuma pāru kāzu fotogrāfijas un tā demonstrēt mīlestības spēju stāvēt pāri sabiedrības noteiktiem standartiem. Lūk, fotogrāfijas, kas sajūsminājušas interneta lietotājus visā pasaulē.

Eiropraida pasākumi Rīgā norisinās no 15. līdz 21. jūnijam, un tiek lēsts, ka gājiens, kas notiks sestdien, varētu pulcēt aptuveni divus tūkstošus dalībnieku.

Gājiena dalībnieki satiksies Elizabetes ielā pie "Splendid Palace" un tad dosies pa Brīvības ielu, Bruņinieku ielu un Tērbatas ielu. Parāde noslēgsies Vērmanes dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!