Ja kāda strīda karstumā ar savu otro pusīti pieķer sevi pie domas, ka jūs jau par šo lietu argumentējat simto reizi, ir pienācis laiks beigt to darīt. Vienalga, vai tas ir jautājums par to, kuram būtu jāmazgā trauki, vai arī neapdomīgie tēriņi, kas iecērt robu ģimenes budžetā. Ikviens no malas, nebūdams attiecību eksperts, pateiks, ka tas nav visai veselīgi jūsu savienībai. Lūk, četri biežākie strīdu iemesli un to atrisinājumi, lai vilks paēdis, bet kaza dzīva.

Pat ja strīdi ir šķietami ikdienišķi, attiecībām tāpat nav veselīgi tas, ka tie atkārtojas ik pa laikam. Verbālie uzbrukumi strīda karstumā nenozīmē to, ka pati problēma šādi tiek atrisināta, izdevumam "Women's Health" norāda kanādiešu attiecību eksperte Kimberlija Mofita. Tālāk lasi par to, kā eksperte iesaka risināt četrus visbiežākos strīdus.

Strīdi par naudu

Foto: Shutterstock

Ja ar partneri nepārtraukti strīdies par naudu, problēma varētu būt nevis tās trūkumā, bet gan tajā, ka ar otro pusīti ir atšķirīgi uzskati par finansēm un dzīvi kopumā. Kā norāda Mofita, pēc viņas pieredzes, strādājot ar dažādiem pāriem, kas nonākuši problēmās, abi domā, ka strīds ir vienkārši par to, ka abiem ir par maz naudas. Taču lielākoties pāri strīdas tāpēc, ka vienam vajag greznību, bet otram pietiek ar tik daudz finansēm, lai sagādātu vien pašu nepieciešamāko.

Risinājums. Ar partneri ir jāizrunā prioritātes – gan īstermiņa, gan ilgtermiņa dzīves mērķus. Kad izrunāts tas, ko abi vēlaties nākotnē, nonāksiet arī pie kompromisu apspriešanas, lai īstenotu izvirzītos mērķus, neatkarīgi, vai tas būtu ceļojums uz kādu eksotisku valsti, vai kopīga mājokļa iegāde. Taču, ja pie kompromisa nenonākat un mērķi nav kopīgi, tas nozīmē vien to, ka šie strīdi nebeigsies, iespējams, nekad.

Strīdi par mājās veicamajiem darbiem

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šāda veida strīdi veidojas tad, ja nespējat sadalīt, kurš ko darīs, lai mājas solis ritētu raitāk. Ja arī tu mūždien sūksties, ka tavs vīrietis nevar iznest miskasti, salikt netīro veļu veļas grozā vai nomazgāt dažus traukus, neuztraucies, tu neesi vienīgā. Taču, lai gan šie strīdi šķiet smieklīgi un bērnišķīgi, tie ir vieni no tiem, kas attiecībām kaitē visbiežāk, norāda Mofita. Tā ir zīme, ka abiem ar partneri nepieciešams piestrādāt pie komunikācijas un klausīšanās spējām. "Labs partneris klausīsies un atbildēs savas otrās pusītes lūgumam, lai cik niecīgs vai jancīgs tas šķistu," "Women's Health" stāsta attiecību eksperte. Ja otram cilvēkam rūp attiecības, ar laiku var mainīt arī savus paradumus.

Risinājums. Kimberlija Mofita iesaka trīs soļu pieeju, ja nākas saskarties ar mājas darbu strīdiem. Vispirms, izskaidro problēmu vai to, kas tevi nomāc. Pēc tam izklāsti, tieši kāpēc tu tā jūties. Bet beigās palūdz partneri, lai kopā ar tevi izdomā, ko tad iesākt, lai vairs nebūtu jāstrīdas. Tas, ka ieviesīsi skaidrību, tieši kāpēc tevi kaitina tas, ka partneris nepalīdz mājas solī vai dara to tikai pēc tam, kad to lūdz jau desmito reizi, palīdzēs tavam vīrietim tevi vairāk izprast.

Strīdi par ģimeni

Foto: Shutterstock

Kā norāda attiecību eksperte un vairāku grāmatu autore Džeina Grīra, ja nemitīgi strīdaties par ģimeni, galvenā problēma ir tā, ka kāds no abiem nejūtas pietiekami novērtēts vai svarīgs attiecībās. Piemēram, ja vīrietim ir sajūta, ka jūs nemitīgi tiekaties tikai ar taviem vecākiem, bet ar viņa – pāris reizes gadā, tad tu viņam neliecies pietiekami nozīmīgs. Tas pats ir apgrieztā situācijā, ja viņš liek tikties tikai ar viņa ģimeni.

Risinājums. Vislabākais, ko šādās reizēs darīt, ir vienoties par to, ka abi savstarpēji pārrunāsiet un pieņemsiet lēmumus, kas attiecas uz otras pusītes ģimeni, kopīgi. Lai arī tas var radīt problēmas, ka kāda no pāra ģimenēm būs apvainojusies, ka viņiem tiek veltīts mazāk laika, tā nav lielākā problēma. Galvenais, lai jūs abi ieplānotu pavadīt laiku viens ar otru, divatā, bez abu ģimenēm.

Strīdi par seksu

Foto: Shutterstock

Neatkarīgi no tā, vai strīdaties par to, ka seksa ir par maz, par daudz vai tas varētu būt citādāks, guļamistabas temats var ietekmēt tevi emocionāli, kā arī sašūpot tavu fizisko saiti ar partneri, norāda Mofita. Visbiežāk šie strīdi rodas tāpēc, ka kopumā attiecībās trūkst efektīvas komunikācijas. Par visu ir jārunā, arī seksu un to, ko tieši tu vēlies no partnera guļamistabā.

Risinājums. Runājiet par seksu tad, kad atrodaties ārpus guļamistabas un nenododaties baudas priekiem. Priekšspēle nav tas brīdis, kad sākt tirzāt problēmas. Tas var tikai veicināt to, ka partneris jutīsies neērti vai sāks aizsargāties no taviem uzbrukumiem. Tā vietā reizēs, kad runājat par attiecību emocionālo stāvokli, izrunājat arī to, kādas ir jūsu vēlmes, attiecībā pret seksu. Tas vispārēji palīdzēs uzlabot jūsu kā partneru komunikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!