Foto: DELFI
Atzīmējot ģimenes un bērnu dienas, 2020.gadā Baldones novada iedzīvotāji divas dienas varēs laulāties bez maksas, nemaksājot par svinīgo laulību ceremoniju, lēmusi novada dome.

Lēmums pieņemts, ņemot vērā Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas Sigitas Bērziņas iesniegumu. Viņa, lai popularizētu ģimenes un bērnu vērtības sabiedrībā, aicināja Starptautiskajā ģimenes dienā un Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā svinīgā ceremonijā atļaut reģistrēt laulības, neiekasējot pašvaldības apstiprināto maksu par svinīgu laulības ceremoniju laulājamiem, ja abi vai viens no laulājamiem ir deklarēts Baldones novada administratīvajā teritorijā. Tāpat Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja aicināja atbalstīt pārus, kuriem ir kopīgs viens vai vairāki bērni, kas deklarēti novadā.

Deputāti lēma, ka 2020.gada 15.maijā, Starptautiskajā ģimenes dienā, laulāties bez maksas varēs novadā deklarētie, savukārt 1.jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienās, no maksas tiks atbrīvoti pāri, kuru bērni deklarēti Baldones novadā.

Maksas neiekasēšana šajās dienās nebūs attiecināma uz laulības reģistrācijas ceremoniju Mercendarbes muižā.

Abos datumos par laulības reģistrācijas ceremoniju tiks iekasēta tikai valstī noteiktā valsts nodeva 14 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!