Bieži tiek apspriests tas, ko attiecībās nedarīt, lai tās būtu stabilākas un laimīgākas. Vai viss ir akmenī kalts? Šoreiz piedāvājam populārās autores Šauntijas Feldhanas un attiecību ekspertes Džeinas Grīras viedokļus par tiem attiecību likumiem, kurus dažkārt drīkst un pat vajag pārkāpt. Tos viņas uzticējušas "Reader's Digest" komandai.

Tev jābūt pilnībā atklātai un tev pašai

Lai arī cik bieži dzirdēts, ka, esot kopā ar savu otro pusīti, mums ir jānoliek malā visas maskas un jābūt tikai pašai, jūtoties pilnībā brīvi, patiesībā tas nav nemaz tik reāli. Lai arī kur mēs būtu, mēs vienmēr spēlējam kādu lomu – pircēju veikalā, pasažieri autobusā, mammu saviem bērniem vai sievu vīram. Un šīs lomas prasa konkrētu atbildību un izturēšanos.

Protams, apzināta maskēšanās un savas būtības slēpšana attiecībās neko labu nedos, tomēr tas nenozīmē, ka jājūtas pilnībā brīvi, neierobežoti.

Grāmatas "The Kindness Challenge: Thirty Days to Improve Any Relationship" autore Šauntija Feldhana stāsta, ka ikvienam no mums ir noteikta laipnības un nejaukuma kapacitāte. Un bieži vien tieši mēs savu labāko pusi parādam svešiniekiem, tuvākajiem, savukārt, sniedzot savu ellišķāko pusi. "Kad mēs sakām "es vienkārši nespēju būt es pati", mēdzam to saprast kā "es vienkārši nespēju būt sliktākā sevis versija". Feldhana stāsta, ka tieši tuvākās attiecības ir tās, kas ir visvairāk jāsargā, tādēļ, cenšoties sevi saturēt nedaudz grožos un izturoties pēc iespējas labāk, mēs savas attiecības tikai uzlabojam.

Seksam vienmēr jābūt vienlīdz patīkamam abiem partneriem

Foto: Shutterstock


Veselīga seksuālā dzīvē ir nozīmīga ikviena pāra dzīvē. Un, lai arī intīmajiem mirkļiem ir jābūt patīkamiem abiem partneriem, ne vienmēr tas nozīmē, ka baudu izjutīs abi.
Attiecību eksperte un grāmatas "What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship" autore Džeina Grīra uzskata, ka dažkārt sekss var būt patīkams vienam, bet citu reizi – otram, un tas ir pilnīgi normāli. Viņa iesaka dažreiz "parūpēties" par savu partneri, neko neprasot pretī.
Šajā sakarā, iespējams, vērts iepazīties ar lietām, darbībām un situācijām, kas vīrieti uzbudina.

Esi patiesa, pat ja taisnība ir sāpinoša un rūgta

Foto: Shutterstock


Nav šaubu, ka patiesums un godīgums attiecībās ir zelta vērtē. Tomēr ir jārod veidi, kā pat vissāpīgākās lietas paskaidrot un atklāt pēc iespējas mierīgākā veidā.
Šauntija Feldhana uzskata: "Vislabākās īpašības ir tās, kurās partneri ir atklāti, tomēr ne brutāli atklāti." Padomā par konstruktīvu kritiku, izmantojot maksimāli pieklājīgus vārdus, lai paskaidrotu savu domu. Tiesa, arī šie vārdi var sāpēt, tomēr prātīgi izvēlētas frāzes neaizskars tik ļoti un nesagandēs jūsu attiecības pavisam.

Partneris, kurš ir vainīgs/kļūdījies, atvainojas pirmais

Foto: Shutterstock


Vai esi dzirdējusi teicienu, ka gudrākais piekāpjas? Līdzīgi ir ar šo gadījumu. Pat tad, ja esi pilnībā pārliecināta, ka tev ir taisnība, negaidi un neceri uz brīnumu. Protams, patīkamāk būtu dzirdēt, ka partneris pats apzinās savu kļūdu, tomēr citiem no mums ar šādām atklāsmēm klājas daudz grūtāk.
Dažkārt neliela atvainošanās par strīda gaitā pateiktajām lietām var iekustināt arī otru saņemt spēkus, tādā veidā jūs daudz ātrāk salabsiet un atrisināsiet savas problēmas, skaidro Grīra. Ja vienmēr sanāk, ka tev ir jāatvainojas pirmajai un partneris nekad neizrāda interesi salabšanai, tad neaizmirsti apvaicāties, vai arī partnerim nav kas sakāms.

Nesalabuši gulēt iet nedrīkst

Foto: Shutterstock


Bieži dzirdēts, ka gulēt nevar iet ar sliktu domiņu, tomēr laikam katram attiecību ekspertam ir savs viedoklis šajā sakarā. Feldhana skaidro, ka tie pāri, kuri cenšas vienmēr atrisināt savus strīdus pirms došanās pie miera, bieži vien sarunā vēl vairāk nejaucību. Viņa teic, ka strīdi pēc pusnakts noteikti neko labu nenesīs, jo cilvēki ir noguruši, dusmīgi un neomā.
Tomēr visa atslēga slēpjas tajā, ka pāri, kuri ir stiprās attiecības, no rīta neizliksies, ka nekas nav noticis – viņi piecelsies un atrisinās savas problēmas. Būs izgulējušies, nomierinājušies un varēs saprasties daudz vienkāršāk. Ja dusmas ir pilnībā pārgājušas un vairs nevienam nav gribēšana turpināt vakarnakt iesākto sarunu, eksperte iesaka vismaz par notikušo pasmieties. Arī ar to būšot līdzēts.

Vīrietim vienmēr jāsamaksā rēķinu

Foto: Shutterstock


Ak, filmās atstrādātie scenāriji, kurās vīrietis vienmēr tver pēc rēķina. Īsta romantika! Un, lai arī tas ir visai patīkami, tā nebūt nav jābūt vienmēr, jo to attiecību eksperti sauc jau par teju vecmodīgu pieklājības normu.
"Vīriešiem nepatīk norēķināties vienmēr, tāpēc sieviete vismaz ik pa laikam var piedāvāt samaksāt par kopīgajām izpriecām," stāsta Grīra, uzsverot, ka dažkārt šādā veidā tu liec savai otrajai pusītei justies īpašākam.

Grandiozi pārsteigumi parāda to, cik ļoti tev rūp otrs cilvēks

Foto: Shutterstock

Rožu klēpis un izplānota romantiska nedēļas nogale divvientulībā nav vienīgie un labākie veidi, kā parādīt sievietei, ka viņa ir svarīga. Protams, patīkami, tomēr ne vienmēr tas atklāj jūtu patiesumu un nopietnību.
Tas, kā tu izturies ikdienišķās situācijās, godīgi sakot, pat atklās tavu jūtu spēcīgumu daudz vairāk, skaidro Feldhana. "Lielie pārsteigumi ir patīkami, tomēr tie ir uzskatāmi par "lielajiem" notikumiem. No tādiem laulība nesastāv," viņa skaidro. Vērts piebilst, ka šādi mazie darbiņi ir arī jāprot novērtēt, tāpēc lieku reizi pateikties par sakārtoto mājokli vai gardajām vakariņām noteikti ir vērts.
Šeit vari iepazīties ar desmit veidiem, kā vīrietis ik dienu atzīstas mīlestībā, to nepasakot īstajos vārdos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!