Foto: F64

Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis savu sievu satika jau agrā bērnībā – pirmajā klasē: "Raustīju aiz bizēm un viņa man sita ar lineālu pa galvu." Ar savu saticības noslēpumu interviju ciklā "100 personības līdz Latvijas simtgadei" dalās pats Rubenis.

"Man jāsaka, ka tā ir kaut kāda Dieva dāvana, un otra Dieva dāvana ir to saprast un nesabojāt. Ziniet, man ir vēl viena tāda lieta, ko es vienmēr esmu atcerējies. Tad, kad ir bijuši krīzes momenti – tādi ir katrā ģimenē, un, ja kāds saka, ka nav, tad tās ir muļķības – es vienmēr esmu atcerējies tādu lietu, ka es neesmu pieļāvis iespēju savā dzīvē, jo man nācās ar to saskarties, ka mani bērni augs ar citu tēvu. Un cits vīrietis viņus sitīs vai mācīs. Pat ja būs ļoti labs, tad tas būs cits vīrietis maniem bērniem, un man tas nekad nav bijis pieņemami. Bet tas nāk no bērnības līdzi – kompleksi," tā Rubenis.

Vaicāts, vai bērni ir tie, kuri arī satur laulību kopā, Rubenis atbild sekojoši: "Jā, bet tas nenozīmē, ka cilvēkiem ir bērnu dēļ jādzīvo savu dzīvi, ja viņi nevar saprasties. Bet tas, ko ir jāmācās, es domāju, pie attiecībām ir jāstrādā."

Lielo interviju skaties "100 personības līdz Latvijas simtgadei" 360TV kanālā, ceturtdien, 17. novembrī, plkst. 22.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!