Foto: Shutterstock
Zināma daļa sieviešu vientulību uztver kā milzīgu traģēdiju. Arī sabiedrībā joprojām tiek aktīvi kultivēts uzskats, ka sievietei pēc iespējas ātrāk jānokļūst precētas sievas statusā. Akli sekojot šim stereotipam, daudzas daiļā dzimuma pārstāves ir gatavas uz visu, lai tikai noturētu sev blakus pirmo ceļā pagadījušos vīrieti. Ko iesākt, ja tev jau ir pāri trīsdesmit, bet tu joprojām neesi precējusies? Un kā atrast vīru, ja tev jau ir viens vai vairāki bērni?

Atbildes uz šiem jautājumiem vietnē "Myformat" piedāvā slavenais psihologs ar 30 gadu darba stāžu – Mihails Labkovskis.

Speciālists apgalvo, ka vēlēšanās par katru cenu iziet pie vīra bieži līdzinās neirozei. Ja sieviete jūtas vientuļa, tad viņa ir zaudējusi interesi par sevi, un šī problēma, iespējams, jau ir iegūta bērnībā. Sieviete, nejūtoties saskaņā ar sevi, dažādos veidos cenšas aizpildīt nomācošo tukšumu.

Izeju no šīs situācijas viņa redz tikai vienā veidā – atrast kopdzīves partneri. Tomēr šai neatlaidīgajai meklētājai vajadzētu vispirms saprast un iegalvot sev, ka mūžīgajām attiecību neveiksmēm nav nekāda sakara ar nelaimīgu mīlestību. Un nav taisnība, ka viņai nav lemts apprecēties. Sievietei vienkārši jāpieņem doma, ka viņa ir neirotiķe – dvēseles stāvoklis un neiroze nosaka arī viņas uzvedību un mudina uz galējībām.

Šāda sieviete pēkšņi var izlemt, ka nav pietiekami skaista, vai otrādi – ir pārāk laba, ka valstī ir krīze un viņa nepelna pietiekami daudz, ka vajag izlīdzināt kādu šķietami nevietā parādījušos krunciņu...Viņa mākslīgi rada sev šķēršļus normālām attiecībām, bet galvenais iemesls, ko pati neapzinās, meklējams tikai un vienīgi viņā pašā. Bet, vai šāda neirotiska sieviete ir radīta ģimenes dzīvei?

Mihails Labkovskis uzskata, ka laimīgas ģimenes dzīves pamats ir abu laulāto stabila psihe. Ja cilvēkam ar to viss ir kārtībā, tad viņš mierīgi var nodzīvot visu dzīvi ar vienu partneri un mīlēt tikai viņu vienīgo. Ja pārī abi ir pašpietiekamas personības ar stabilu psihi, tad viņiem nebūs jādzīvo mūžīgā kaujas stāvoklī, meklējot kompromisus vai piekāpjoties otram, kas ar laiku bieži vien rezultējas onkologa vai kardiologa apmeklējumā.

Izdarām secinājumu: atrisinājums meklējams pareizi uzdotā jautājumā. Atbilde ir tāda, ka svarīgākais sievietei (un arī vīrietim) ir meklēt un atrast patiesu mīlestību. Saprātīgas sievietes mūža sapnis nav doties pie altāra par katru cenu. Šāda vēlme, visticamāk, ir slimīga ieciklēšanās, vēloties – lai tur vai kas – realizēt bērnības fantāziju par kuplu kāzu kleitu, garu plīvuru, izgreznotu limuzīnu un citiem vizuāliem efektiem. Veselīgi domājoši cilvēki uz to skatās pavisam citādi.

Jebkurš saprātīgs cilvēks izjūt nepārvaramu vēlmi mīlēt un dalīties savā mīlestībā ar kādu. Sievietei vienkārši jāseko šim dabas dotajam instinktam, līdz viņa atrod mīlošu vīrieti. Psihologs uzsver, ka laimīgai laulībai nav nepieciešami nekādi priekšnosacījumi vai īpaši sagatavošanās darbi. Vienkārši esi tāda, kāda tu esi, jo tieši tādēļ viņš tevi mīl.

Saudzē savu nervu sistēmu un tiec vaļā no uzmācīgās domas: "Man pēc iespējas ātrāk jāapprecas!" Tavs galvenais uzdevums ir būt laimīgai, nevis stāties laulībā ar pirmo garāmgājēju tikai tādēļ, lai iegūtu kāroto sievas statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!