Foto: Shutterstock
Ikvienās attiecībās pienāk brīdis, kad zūd pēdējie spēki atkal un atkal risināt vienus un tos pašus strīdus, lai, cīnoties ar nebeidzamu diskomfortu, satraukti gaidītu nākamo nesaskaņu uzliesmojumu. Ja esi attapusies, ka iepriekš minētā situācija ir kļuvusi par ikdienu, iespējams, ir vērts apsvērt attiecību iepauzēšanu, lai saprastu, ko un kā iesākt tālāk.

Šai sakarā piedāvājam attiecību konsultantu apkopotās pazīmes, kas liecina par krīzes situāciju pāra savienībā, kā arī ieguvumus, ko nenoteikta laika perioda pavadīšana atšķirtībā var sniegt.

1. "Piedod!" un "Es mīlu!" ir kļuvušas par gluži banālām frāzēm, kas tiek pateiktas pēc katra strīda, taču kalpo vien par īslaicīgu plāksteri – šie vārdi jau sen vairs nenāk no sirds.

2. Jūs vairs nesarunājaties. Ja piefiksē, ka ar savu partneri tikai pļāpā par maznozīmīgām lietām – laikapstākļi, sadzīviskas problēmas un televīzijā redzētais – ir vērts apsvērt attiecību īslaicīgu pārtraukšanu. Komunikācijas trūkums un nevēlēšanās sarunāties un ieklausīties tās laika gaitā tāpat sagraus.

3. Jūs nepavadāt laiku kopā. Filmu vakari ir aizstāti ar meiteņu un puišu vakariem, savukārt randiņi ir kļuvuši par pagātni. Tev šķiet gluži neiespējami pierunāt vīrieti pavadīt ar tevi laiku, jo viņam par mūžīgu attaisnojumu kalpo nogurums. Šī ir viena no acīmredzamākajām pazīmēm, ka jūsu attiecības uz laiku ir sevi izsmēlušas.

4. Jūs nemitīgi strīdaties. Protams, nelielas domstarpības ir gluži normāla parādība ikvienās attiecībās, taču ja strīdi ir kļuvuši par jūsu savstarpējo komunicēšanas veidu, visticamāk, ar laiku attiecības pasliktināsies vēl vairāk.

5. Jūs vairs nenodarbojaties ar seksu. Intīmā tuvība ir neiztrūkstoša attiecību sastāvdaļa, tāpēc, zūdot tās kvalitātei vai seksam vispār tiekot izslēgtam no jūsu ikdienas noguruma, laika trūkuma un vienkāršas nevēlēšanās dēļ, vari būt droša, ka ir ne tikai pienācis laiks par šo problēmu runāt, bet arī uz laiku pārtraukt attiecības, lai saprastu, ko iesākt tālāk.

6. Jūs guļat atsevišķas istabās. Ļoti maz pāru spēj saglabāt mīlestību un savstarpējo pieķeršanos, ilglaicīgi guļot atsevišķās guļamistabās. Tas nudien nenāk par labu harmoniskām un laimīgām attiecībām.

7. Jūsu ikdienā slikto mirkļu ir vairāk nekā labo. Protams, katrās attiecībās ir gan kāpumi, gan kritumi, taču, ja jau ilgtermiņā piedzīvo vien negatīvas izjūtas, esi nomākta, nelaimīga un bieži raudi, apdomājies, vai šādām attiecībām ir jēga un potenciāls.

8. Tu bieži domā par šķiršanos. Reiz iešāvusies prātā, šī doma tevi nepamet. Iespējams, uz laiku to patiešām ir vērts pamēģināt!

9. Tu neesi laimīga. Tavs partneris nav laimīgs. Ja attiecības nespēj likt jums starot, apsveriet, vai patiešām nav pienācis laiks paņemt no tām atpūtu un izvērtēt, ko viens otram nozīmējat.

Kādi ir attiecību "iepauzēšanas un restartēšanas" ieguvumi?

  • Pauze attiecībās dod tev un partnerim iespēju pārliecināties par savu jūtu patiesumu. Visticamāk, jūs vairs neziniet, ko nozīmē vienam pēc otra patiešām ilgoties – ļauj rasties šai sajūtai!
  • Jebkuras attiecības vislabāk spēs pārbaudīt laiks un attālums – ja attiecību pauzes laikā piefiksē, ka pēc partnera nemaz neilgojies, tā ir gluži skaidra zīme, ka jūsu savienība ir sevi izsmēlusi. Necenties attiecības saglabāt par visām varītēm, ja saproti, ka, dzīvojot viena, jūties krietni harmoniskāk.
  • Esot attiecībās, mēs nereti pazaudējam drusciņu sevis – pieskaņojamies partnera vēlmēm un plāniem, rūpējamies par kopēju labumu, izejam uz kompromisiem… Savukārt laiks, ko pavadīsiet atšķirtībā ļaus tev labāk iepazīt arī sevi – lasi grāmatas, sporto, apmeklē izglītojošus un personību attīstošus pasākumus. Ja šīs nodarbes aizpildīs tavu laiku un liks justies komfortabli, sapratīsi, ka vīrietis tev, iespējams, nemaz nav vajadzīgs. Bet, ja tomēr nespēsi iztikt bez otrās pusītes, tava uzlabotā versija jūsu attiecībām nāks tikai par labu.
  • Atceries, ka pauze attiecībās nenozīmē zaļo gaismu jaunu attiecību veidošanai vai gadījuma sakariem – šis ir laiks, ko veltīt tikai savu sajūtu izprašanai un esošo attiecību analīzei.
  • Ļauj ritēt laikam un tiec skaidrībā, cik ilgi spēj iztikt bez mīļotā pieskārieniem, tikai jums saprotamajiem jokiem un runāšanās, pēc garas darba dienas pārspriežot smieklīgākos atgadījumus. Ja saproti, ka tās tomēr ir tavas dzīves galvenās sastāvdaļas, neatsakies no jūsu attiecībām un esi gatava tās uzlabot!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!