Foto: Shutterstock
Šādi vīrieši ir apveltīti ar spēcīgām līdera dotībām, drosmi, pacietību, temperamentīgu dabu, uzņēmību un mērķtiecību, kā arī patiesu kaisli, kas vada viņus dzīves ceļā pretim neskaitāmajām tās uzvarām. Tiesa, neraugoties uz šīm īpašībām, ko vairums sieviešu vēlas redzēt savos partneros, "Alfa" tipa vīrieši mēdz būt arī egoistiski un pārlieku uzstājīgi, tā attiecībās radot zemūdens akmeņus, kas jāpārvar.

Lai noskaidrotu, vai arī tavam mīļotajam piemīt "Alfa" vīrietim raksturīgās personības iezīmes, iepazīsties ar "Womanitely" izvirzītajām īpašībām, kas, pēc attiecību konsultantu un psihologu domām, piemīt konkrētā personības tipa vīriešiem.

Viņš par sevi ir pārliecināts, kad ar kādu sarunājas

Nekādas minstināšanās, stostīšanās, acu skatiena šaudīšanās vai novēršanās. "Alfa" vīrietis ir pārliecināts par sevi un to, ko saka. Savu viedokli viņš pauž bez nožēlas vai vainas apziņas pat tad, ja tas nesakrīt ar vairākuma pārliecību. Sarunā ar sievieti "Alfa" vīrietis ir tiešs un neuzskata, ka pret partneri vajadzētu attiekties kā ar baltiem cimdiem – viņš ir strikts un konkrēts.

Viņš ir dominējošs un kontrolējošs

"Alfa" tipa vīrieši apzinās savu spēku un varu, nekautrējoties to arī demonstrēt, kad un kur vien tas iespējams. Ja tavam partnerim ir izteiksmīga ķermeņa valoda – plaši žesti, noteikta gaita, atvērtas ķermeņa pozas un tendence ielauzties līdzcilvēku privātajā telpā, zini, ka viņam piemīt liela deva "Alfa tēviņam" raksturīgo personības iezīmju. Šādi vīrieši nelabprāt uzturas spēcīgu un neatkarīgu sieviešu sabiedrībā, jo viņiem patīk izrīkot, kontrolēt un dot pavēles, nesastopoties ar lieku pretestību.

Viņš ir nosvērts un mierīgs

Vīrieši ar problēmām cīnās atšķirīgi. Daži krīzes brīžos kļūst nervozi un aizkaitināti, reaģējot neadekvāti, kamēr citi paliek mierīgi, nosvērti un šķietami bez liekas piepūles atrisina pat sarežģītākās situācijas. "Alfa" vīrieši uzskata, ka emocionālas un haotiskas drīkst būt tikai sievietes. Viņi zina, ko darīt, kā darīt un kad darīt, neapstājoties līdz brīdim, kad viss ir paveikts. Tāpat šādus vīriešus raksturo ne tikai neatlaidība, bet arī dotā vārda turēšana, neraugoties uz apstākļiem, kas varētu likt rīkoties pretēji.

Viņš ir drosmīgs

Attiecībās ar "Alfa" vīrieti nav vietas šaubām un kautrībai. Savus ierosinājumus, piedāvājumus un lēmumus "Alfa" tipa vīrietis izteiks teju pavēles formā, piedāvājot skaidru rīcības plānu un vairākas konkrētās idejas alternatīvas.

Viņš apzinās dotā vārda vērtību

"Alfa" vīrietim dodot savu godavārdu, tas vienmēr tiks izpildīts. Ja viņu māks šaubas, viņš par savu ideju nerunās, tāpat lieki nelieloties par iespējamo rezultātu tā tapšanas procesā. Tāpat "Alfa" vīrieti raksturo tiešums un konkrētība – nekādu slēptu mājienu, izvairīšanās, noklusēšanas – lietas tiek teiktas tā, kā ir. Lai gan sākotnēji šī īpašība šķiet slavējama, tai piemīt arī ēnas puses – "Alfa" tipa vīrieši nereti mēdz sāpināt savas partneres, neaizdomājoties par to, kā viņu teiktais var tikt uztverts, kā arī lieki neraizējoties par to, ko par viņu domā apkārtējie.

Viņš ir nopietns

"Alfa" vīrieši visbiežāk ir nopietni un rezervēti vai iegrimuši pārdomās. Viņiem nav raksturīga jokošana un ķircināšanās vai ļaušanās smieklu lēkmei. Šāds vīrietis drīzāk izplūdīs nelielā smīnā, kas, pēc viņa domām, ir pilnīgi pietiekami. Tiesa, ja "Alfa" vīrietis tomēr ļausies bezrūpībai un teju bērnišķīgam priekam, to atklāti izrādot, zini, ka viņš ir patiesi laimīgs.

Viņš izvairās no attiecību skaidrošanas

"Alfa" vīrietis nekad neļausies sievietes provokācijām un nenodarbosies ar attiecību skaidrošanu. Viņš vispirms noklausīsies partneres viedokli, tad konstruktīvi izklāstīs savu un pēc tam saruna būs galā. Iespējams, tiks rasts kompromiss, iespējams, viss notiks pēc viņa prāta. "Alfa" vīrieša personības pozitīvā iezīme ir tāda, ka arī tu, visticamāk, pārņemsi viņa strīdēšanās tehniku – nekādas drāmas, asaru un histērijas, bet gan mierīga un civilizēta problēmas pārrunāšana, kas lieti noderēs arī ikdienā, risinot dažādas sadzīviskas problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!