Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmajam iespaidam ir liela nozīme mūsu attiecībās ar līdzcilvēkiem, tomēr to iespējams ievērojami uzlabot, pārzinot noteiktus trikus, kas liks komunikācijas partnerim mūs burtiski iemīlēt. Tos apkopojis arī portāls theweek.com.

Iedrošini sarunas biedru runāt par sevi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētījumi liecina, ka minētais sarunas temats smadzenēs rada tikpat lielu apmierinātības sajūtu kā algas saņemšana, atklāj eksperti.

Hārvardas Universitātes profesori atzīst, ka, runājot par sevi, jūtamies pašpārliecinātāki, veiksmīgāki un pievilcīgāki apkārtējo acīs, kā arī atzinīgāk un labvēlīgāk novērtējam savus sarunas partnerus, jūtot arī ciešāku savstarpējo  saikni.

Lai regulētu komunikāciju, uzdod jautājumus


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja uzdosi pareizos jautājumus, tā mudinot sarunas biedru kļūdīties savos spriedumos un vēlāk pašam rast situācijas risinājumu, viņš jutīsies mazāk apdraudēts un saruna radīs pozitīvu noskaņu pat tad, ja patiesībā būsi paudusi kritiku, atklāj psihologi.

Lūdz padomu vai ieteikumus


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētnieki secinājuši, ka tieši lūguma izteikšana vai sarunas biedra personīgā viedokļa jautāšana rada labvēlīgu augsni tālākajai komunikācijai un mūsu tēlam saskarsmes biedru acīs.

Rezultātā komunikācijas partneris jutīs pret sevi paustu cieņu, kā arī būsi radījusi veiksmīgu ilūziju par viņa autoritāti un tās nozīmīgumu savās acīs.

Divu jautājumu – atbilžu tehnika


Foto: PantherMedia/Scanpix
Risinot sarunu, pajautā komunikācijas partnerim par kādu patīkamu notikumu viņa dzīvē un tikai pēc tam uzdod jautājumu par to, kā konkrētajam cilvēkam klājas!

Iespējams, šāda sarunas tehnika var šķist muļķīga, tomēr to izstrādājis Nobela prēmijas laureāts - psihologs Daniels Kānemans, atzīstot šādu komunicēšanas stratēģiju kā patiesi iedarbīgu un pārbaudot savu apgalvojumu arī praksē.

Pēdējo trīs vārdu atkārtošana


Foto: PantherMedia/Scanpix
Aktīvai klausīšanās mākslai ir neticams spēks. Pat, ja sarunas biedrā neesi ieklausījusies, empātiskā tonī atkārto viņa izteiktos pēdējos divus vai trīs vārdus, tā atkal novirzot sarunas uzturēšanu viņa pārziņā.

Rezultātā komunikācijas biedrs jutīsies novērtēts, kā arī priecāsies par iespēju sarunāties ar cilvēku, kurš viņa teiktajā ieklausās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!