Foto: Shutterstock
Veidojot jaunas attiecības, ļoti daudz ko nākas piedzīvot pirmo reizi – pirmais randiņš, pirmais skūpsts un arī pirmā intīmās tuvības reize. Nereti attiecību sākums saistās ne tikai ar taureņiem vēderā un rozā briļļu periodu, bet arī nedrošību un neveiklību. Īpaši tas attiecas uz intīmo tuvību, jo viens otra ķermeni iepazīstat pirmo reizi.

Ļoti daudzi no mums, gan sievietes, gan vīrieši, cer pirmajā reizē ar jaunu partneri sagaidīt kinofilmu cienīgus scenārijus – viss norit kā pa diedziņu, mulsumu nomaina kaisle, kas liek aizmirst par visām nedrošībām, un abi partneri vienlaikus sasniedz baudas virsotnes, iespējams, pat vairākkārt. Tomēr dzīvē nereti viss notiek citādāk vai reizēm gadās, ka īsti nenotiek nekas, jo abi partneri ir pārāk satraukti.

Lai mazinātu satraukumu, aizgaiņātu neveiklību un pirmo reizi ar jaunu partneri padarītu patīkamāku, ir svarīgi tai sagatavoties, kā arī apzināties, ka nedzīvojam pikantā romānā ar spilgti aprakstītām perfektām mīlas ainām. Iedvesmojoties no "Bustle" un "Woman's Health Magazine", piedāvājam iepazīties ar vairākiem ieteikumiem, kas intīmo pieredzi ar jaunu partneri padarīs baudpilnu un mazāk neveiklu.

Nepārcenties, izvēloties seksīgu apakšveļu

Foto: Shutterstock
Izvēloties apakšveļu pirms īpaša vakara ar iecerēto, sievietes nereti velta ļoti lielu uzmanību tam, kas varētu patikt viņam. Un tas neattiecas tikai uz gatavošanos pirmajai reizei ar jaunu partneri. Tomēr tā vietā, lai koncentrētos uz to, kas varētu iekārdināt vīrieti, labāk padomā par to, kas patīk tev pašai un kādā veļā tu jūties ērti. Pamēģini šādu paradumu ieviest arī savā ikdienā – velc to, kas liek tev justies labi un vairo tavu pašapziņu.

Ja vien nevalkā caurspīdīgu apģērbu, neviens tāpat nepamanīs, kāda ir tava apakšveļa, un, ja kāds redzēs, tad stipri apšaubāms ir tas, ka vīrietis, kas sācis tevi izģērbt, to pārstās darīt tāpēc, ka neesi uzvilkusi pietiekami daudz mežģīņu vai apakšveļa nosedz pārāk daudz. Atmosfēra būs daudz patīkamāka un tuvība (arī priekšspēle) baudāmāka, ja tev nekas neberzīs un tev nebūs jādomā par to, ka nejūties ērti seksīgajā korsetē, ko esi uzstīvējusi viņam par prieku.

Ja tu dievini mežģīnes, korsetes, stringus un caurspīdīgus krūšturus un tajos jūties ērti – uz priekšu! Tomēr nepārcenties un nevelc to, kas tev liek justies slikti, neērti un neveikli, jo tev nāksies kādu laiku tomēr pavadīt ar šo veļu mugurā. Arī vienkārša, klasiska piegriezuma veļa izskatās seksīgi, ja tu tajā jūties ērti un esi pārliecināta par sevi, Galu galā – partneris taču vēlas izbaudīt tuvību ar tevi, nevis tavu apakšveļu!

Neķeries uzreiz pie lietas – ļaujies skūpstiem un izbaudi priekšspēli

Foto: Shutterstock
Ja pavadāt dienu kopā, jau tās laikā ļaujieties skūpstiem un pieskārieniem. Tas palīdzēs vairāk noskaņoties, kā arī iepazīt vienam otru. Kad nonākat līdz intīmākai atmosfērai, nemetieties viens otram virsū un necentieties visu sasteigt. Izbaudiet pirmo reizi, skūpstieties, iepazīstiet viens otru tuvāk. Ilgā priekšspēle un partnera ķermeņa izzināšana nāks tikai par labu.

Centieties koncentrēties uz baudu, ko gūstat vēl neizmetušies kaili. Tas palīdzēs atbrīvoties, noskaņoties un mazināt satraukumu. Protams, tas var būt ļoti sarežģīti, īpaši, ja kādu laiku jau staigājat uz randiņiem, šo mirkli esat ilgi gaidījuši un abi esat satraukti. Atceries, ka labāk ir uzzināt partnera vēlmes un jutīgās vietiņas laikus, lai tuvības mirklis jums abiem būtu patīkams, nevis fiksi pārgulēt un tad mēģināt saprast, kas sagāja grīstē un kāpēc abi piedzīvojāt vilšanos.

Izvēlieties piemērotu vietu

Foto: Shutterstock
Atmosfēra var būt ļoti svarīga katrā mīlēšanās reizē, bet, ja ar partneri esi pirmo reizi, vieta, kur to darāt, un atmosfēra ir vēl nozīmīgāka. Jūs abi jau tā esat satraukti, kaimiņi aiz sienas vai apziņa, ka mājās atgriezīsies viņa dzīvokļa biedrs un ienāks ar jums sasveicināties pašā nepiemērotākajā brīdī, noteikti nepalīdzēs atbrīvoties.

Protams, tev nav nepieciešams piebirdināt istabu ar rožu ziedlapiņām un aizdegt simtiem sveču (realitātē tas, iespējams, tikai traucētu), bet neliela piestrādāšana pie atmosfēras par ļaunu nenāks. Pats galvenais ir radīt sajūtu, ka jūs neviens neiztraucēs, bet par sliktu nenāks arī fona mūzika un piemērots apgaismojums. Neaizmirsti, ka netīri palagi, tavu vecāku vai bijušā drauga foto, kas pavērsti pret notikumu vietu, var ievērojami pabojāt noskaņu.

Neaizmirsti par drošību

Foto: Shutterstock
Lai arī cik skaists un brīnišķīgs nebūtu tavs jaunais partneris, diez vai vēlies ieņemt viņa bērnu jau pirmajā mīlēšanās reizē. Turklāt, ja vien neesi viņam palūgusi izziņu par viņa veselības stāvokli, tu nevari būt droša, ka mīlas priekiem nesekos ārstēšanās no kādas nepatīkamas vai pat bīstamas slimības. Ļoti bieži cilvēki nemaz nezina, ka viņi pārnēsā vai slimo ar kādu slimību. Piemēram, HIV var nebūt nekādu simptomu ļoti ilgu laiku, bet tas nenozīmē, ka vīrusa nēsātājs nevar inficēt citus.

Nepaļaujies uz to, ka tavs partneris parūpēsies par izsargāšanos, un nopērc prezervatīvus. Gan jau noderēs! Turklāt, ja būsi nodrošinājusies, jutīsies daudz mierīgāk. Risks, ka iestāsies grūtniecība vai tiksi inficēta ar kādu seksuāli transmisīvu slimību, lietojot prezervatīvu, ir ļoti zems. Turklāt tev nebūs jāprāto par to, kas notiks, ja partneris nebūs padomājis par šo jautājumu.

Neuzstādi latiņu pārāk augstu un ļaujies mirklim

Foto: Shutterstock
Jau minējām, ka pirmā reize ar jaunu partneri, visticamāk, nebūs tāda, kā to apraksta grāmatās un ataino romantiskās filmās. Viss būs daudz vienkāršāk un patiesāk. Negaidi, ka sasniegsi vairākus orgasmus pēc kārtas un starp tevi un partneri valdīs perfekta saskaņa. Jo vairāk centīsies iztēloties perfekto mīlēšanās scenāriju, jo spēcīgāka būs vilšanās. To piedzīvosi pat tad, ja pirmā reize patiesībā būs brīnišķīga, jo tā vienalga atšķirsies no tavām fantāzijām.

Centies atbrīvoties un ļauties mirklim. Izbaudi to, kas vieno tevi un tavu partneri, nevis centies atdarināt kaut kur noskatītu scenāriju. Ieklausies savā ķermenī un tā vēlmēs, kā arī pievērs uzmanību partnera darbībām un sajūtām. Centies būt klātesoša notiekošajā, jo tikai tā tu patiesi izbaudīsi mīlas priekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!