Foto: Shutterstock
Lai gan divu vienādu partnerattiecību nav, kļūdas, ko sievietes mēdz pieļaut, kontaktējoties ar savu mīļoto, diemžēl ir samērā vienādas. Šai sakarā konsultējos ar vīriešiem, ko sastopu savā ikdienā, pārrunāju kļūdas, ko attiecībās savukārt visvairāk nožēlojušas draudzenes un kolēģes, un apkopoju īsu ceļvedi, ko saskarsmē ar mīļoto vīrieti ievērot ikvienai sievietei. Tā kā vairumam sieviešu minēto kļūdu pēc to izvērtēšanas piekrita arī stiprā dzimuma pārstāvji, iespējams, šos ieteikumus patiešām ir vērts ņemt vērā ikvienai no mums!

Attiecību salīdzināšana

Viena no lielākajām un rupjākajām kļūdām, ko diemžēl pieļauj daudzas sievietes attiecību sākumposmā, ir to salīdzināšana ar savu pagātnes pieredzi, minot iepriekšējā partnera labās īpašības, kuru trūkst jaunajā mīļotajā. Visbiežāk tas notiek tad, ja aiz muguras ir atstātas nelaimīgas un ilglaicīgas attiecības.

Tāpat atturies sevi un mīļoto salīdzināt ar citiem pāriem - tas vīriešu spēj satracināt burtiski sekundes laikā!

Brīvo brīžu atņemšana

Pārmērīgi uzmanības apliecinājumi smacēs ikvienu vīrieti – dod viņam brīvību un laiku, ko veltīt sev pašam. Atsakies no kontrolēšanas un atceries, ka, rodot pozitīvas emocijas ārpus jūsu attiecībām, tās kļūs tikai stiprākas un bagātākas. Laiku pa laikam patiešām ir vērts vienam no otra atvilkt elpu!

Nerūpēšanās par sevi

Attiecību sākumā tu cītīgi veici vaksāciju, apmeklēji manikīru un, dodoties sabiedrībā, vienmēr saposies. Nu augstākā pilotāža ir matu iztaisnošana un reta atcerēšanās par pūderi....

Ja minētajā situācijā saskati paralēles ar savu ikdienu, steidzami labo to! Neļauj pieradumam pie partnera un pašas slinkumam likt sev nolaisties – vīrieši mīl ar acīm, turklāt sapucējusies un kopta tu pati jutīsies labāk!

Pārāk maza atdeve

No vīriešiem mēs vēlamies prasīt visu un vēl nedaudz, taču reizēm ir vērts padomāt par atdevi, ko partnera cēlajai rīcībai esi gatava sniegt pati. Kāds ir tavs ieguldījums jūsu attiecībās un viņa labsajūtas veicināšanā?

Sasteigšana

Attiecību sākumā tu klusībā izvērtē iespējamo kopdzīvi, bet, ievācoties kopīgā miteklī, jau domā par kāzām? Sapņot, protams, neviens tev neaizliegs, taču esi gana gudra un neradi uz vīrieti nevajadzīgu spiedienu. Ar nobriedušu partneri, kurš tevi redz savā nākotnē, plāni par jūsu tālāko dzīvi un attiecību virzīšanos nopietnākā līmenī, izkristalizēsies dabiski!

Nepārtraukta cenšanās vīrieti motivēt

Protams, situācijas mēdz būt dažādas, taču, ja vīrietis, neraugoties uz nemitīgo un jau gadiem ilgo sūkstīšanos par to, cik ļoti viņam nepatīk savs darbs, tā arī nav saņēmies to mainīt, diezin vai tu būsi cilvēks, kurš spēs viņa dzīvē ieviest kādas korekcijas.

Pienācīga vīrieša bijušo draudzeņu nenovērtēšana

Pat, ja viņš savu bijušo sievieti dēvē par "elles mātīti", savukārt tevi – burtiski nēsā uz rokām, nav izslēgts, ka arī tu, attiecībām piedzīvojot iespējamu fiasko, netiksi ierindota viņa ienaidnieču saraksta augšgalā. Un, ļoti iespējams, šādā situācijā tu ar mīļotā bijušo sievieti pat rastu kopīgu valodu, jums abām ar šampanieša glāzi rokās nosvinot priecīgo notikumu – atbrīvošanās no tāda vīrieša, kāds jums nemaz nebija vajadzīgs.

Uzmanības nepievēršana viņa komunikācijai ar citām sievietēm

Runājot ar sev interesantu sievieti, vīrieša balss tembrs neapzināti mainīsies, kļūstot zemāks. Ja tevi māc greizsirdība, kam tomēr nespēj rast pamatojumu, novērtē mīļotā sarunāšanās stilu un gūsti vajadzīgos secinājumus!

Pārāk maza laika veltīšana partnerim

Diennaktī ir tik stundu, cik ir, taču, ja nemitīgi būsi aizņemta ar darbu, studijām, saviem hobijiem un draudzenēm, pat vispacietīgākais vīrietis laika gaitā no tevis vienkārši novērsīsies.

Brīdinājuma signālu ignorēšana

Ja tev kaut kas šķiet nepieņemams jau attiecību sākumā, visdrīzāk, šīs partnera īpašības vai paradumi tev kļūs neciešami, pavadot ar konkrēto vīrieti kopā jau ilgāku laiku – neignorē šos brīdinājuma signālus!

Viņa draugu ignorēšana

Saistot savu dzīvi ar vīrieti, mēs zināmā mērā savā ikdienā ielaižam arī viņa draugu un paziņu loku, kā arī ģimeni. Ja kopā esat jau ilgāku laiku, bet tu joprojām atsakies pavadīt laiku ar viņa draugiem vai ģimeni, labprātāk ierosinot katram doties savās gaitās, diezin vai tavs mīļotais ar to būs apmierināts.

Atgriešanās pie vīrieša, kurš tevi nenovērtē

Visticamāk, ikvienas sievietes dzīvē ir bijis vīrietis, no kura ir šķitis teju neiespējami izšķirties. Vai nu tu, cerot uz labāku nākotni un viņa personības pozitīvām izmaiņām, esi devusi arvien jaunas iespējas vīrietim sevi pierādīt, vai arī, apzinoties situācijas bezcerīgumu, tik un tā neesi radusi spēku attiecības pārtraukt. Nepieļauj šo kļūdu, ja vien nevēlies lieki iztērēt vismaz pāris gadus savas dzīves!

Draugu un ģimenes viedokļa ignorēšana

Ideālā gadījumā tev tuvajiem cilvēkiem vajadzētu būt sajūsmā par tavu mīļoto, taču, ja tā nav – ieklausies viņu teiktajā! Kurš gan cits, ja ne mūsu ģimene un draugi, spēs vēl labāk novērtēt potenciālā partnera piemērotību tev?

Cenšanās mainīt vīrieti

Vairums sieviešu mēdz pieļaut vienu no muļķīgākajām kļūdām, kāda vispār jebkad piefiksēta – tu iepazīsties ar vīrieti, kurš šķiet jauks, taču ar saviem trūkumiem, un tad maniakālā apņēmībā centies tos izskaust, pārveidojot partneri pēc savas gaumes. 

Atceries, ka vīrietis nav dresējams mājdzīvnieks un cilvēki lielākajā daļā gadījumu nemainās, tāpēc – vai nu pieņem partneri ar visiem viņa trūkumiem (protams, ja tie neapdraud tavu labklājību, veselību un labsajūtu), vai arī lūkojies pēc cita vīrieša!

Turēšanās pie sev nepiemērota vīrieša

Lai gan sievietes nereti atzīst, ka "normālu vīriešu vairāk nav", diezin vai ir vērts dzīvot ar šādu domu, paciešot partneri, kas neatbilst taviem standartiem un nedara tevi laimīgu.

Ikdienas regulēšana

Attiecības veido divi cilvēki, tāpēc svarīgu lēmumu pieņemšanu, ikdienas aktivitāšu plānošanu un citus būtiskus jautājumus izskati nevis vienatnē, bet pārrunājot tos ar partneri! Neatkarīgs, patstāvīgs un par sevi pārliecināts vīrietis diezin vai atļausies sevi komandēt!

Atpirkšanās dāvanu pieņemšana, maldīgi uzskatot tās par mīlestības izpausmēm

Ja vīrietis nav ar tevi svarīgos dzīves brīžos, nesniedz atbalstu, kad tas visvairāk ir vajadzīgs, un nerada sajūtu, ka spēj ar viņu rēķināties, dārgās dāvanas, ar ko viņš tevi laiku pa laikam palutina, ir nevis mīlestības izpausme, bet gan aprēķina vadīts atpirkšanās solis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!