Arvien vairāk pāru, gaidot savas kāzas, izmanto "save the date" jeb datumu rezervēšanas ielūgumus. Šie no parastajiem kāzu ielūgumiem atšķiras ar to, ka tajos ir nepilnīga informācija, minot vien pašu centrālo notikumu un datumu, kuru vajadzētu savlaicīgi izbrīvēt. "Kāzu Aģentūra" un kāzu organizētāja Dace Miezīte sniedz nelielu ieskatu, kāpēc šī ir lieliska ideja arī tavām kāzām.

Šis ir veids, kā oficiāli paziņot par saderināšanos

Latvijā reti tiek organizētas saderināšanās svinības ar visiem radiem un draugiem, līdz ar to, šis ir veids, kā oficiāli paziņot par saderināšanos visiem plānotajiem kāzu dienas viesiem. Tam, protams, mūsdienās lieliski kalpo arī sociālie tīkli, tomēr pirms saderināšanās publiskošanas būtu vērts padomāt par individuālu un personīgu tuvāko uzrunāšanu.

Šie ielūgumi palīdz plānot viesu sarakstu

Datumu rezervēšanas ielūgumi noteikti neprasīs tik lielus izdevumus kā kāzu ielūgumi. Līdz ar to šī ir arī lieliska iespēja uzzināt, kuri ieplānotie viesi tiks uz kāzām, neiztērējot lielus līdzekļus skaistajos ielūgumos. Pēc šo mazo datumu rezervēšanas ielūgumiem būs jau izkristalizējies viesu saraksts un kāzu ielūgumus pāris varēs pasniegt tikai tiem, kuri patiešām tiek uz kāzu dienu. Šis ir svarīgi sevišķi tādēļ, ka kāzu plānošana lielākoties sākas ar viesu saraksta sastādīšanu.

Neliels ieskats kāzu tematikā un konceptā

Šī ir iespēja pārim būt radošam! Saderinātie var savu kāzu plānoto konceptu, krāsas, kādas detaļas un kopējo noskaņu jau iekļaut šajos ielūgumos. Tas viesiem dos priekšstatu par plānoto pasākumu.

Iespēja padalīties ar saderināšanās mirkļa un gredzena bildi

Arī šim nolūkam labi kalpo sociālie tīkli, tomēr ir pāri, kuri vēlas attiecības paturēt privātas. Tad šī ir fantastiska iespēja iesaistīt saderināšanās fotogrāfijas vai īpašā gredzena bildi.

Veids, kā pabrīdināt viesus un dot iespēju savlaicīgi ieplānot brīvdienas

Šos ielūgumus pieņemts izsūtīt vismaz sešus līdz deviņus mēnešus pirms kāzām, bet kāzu ielūgumus ierasts izsniegt aptuveni divus mēnešus pirms kāzām. Datuma rezervēšanas ielūgumi dod iespēju viesiem, kuriem ir strikti darba grafiki vai arī dzīvo ārzemēs, savlaicīgi ieplānot un laikus izplānot detaļas. "Mūsu pieredze liecina, ka pāri, kuriem daļa viesu dzīvo citās valstīs, vēlas pēc iespējas savlaicīgāk paziņot saviem viesiem kāzu datumu, lai viņi var gan ieplānot atvaļinājumu, gan iegādāties lidmašīnu biļetes par izdevīgām cenām. Arī viesnīcas, kur vēlas apmesties kāzu viesi pirms un pēc kāzām, ir jārezervē savlaicīgi, jo īpaši, ja vienā viesnīcā vēlas apmesties visa ģimene kopā ar draugiem," stāsta Dace Miezīte.

Daži ieteikumi:

  • Nevajadzētu šos ielūgumus sūtīt vienlaicīgi B plāna viesiem (viesi, par kuriem neesat vēl pārliecināti). Vispirms labāk izsūtīt šos ielūgumus A plāna viesiem, sagaidīt atbildes no viņiem un tad plānot tālāk, vai aicināsiet arī pārējos. Šis vairāk būs svarīgi tad, ja ir ierobežots viesu skaits vai kāzu budžets.
  • Visiem, kuriem tiek nosūtīts datuma rezervēšanas ielūgumus, ir jāsūta arī kāzu ielūgumi, jo "rezervējiet datumu", nozīmē to, ka pēc šī ielūguma sekos arī oficiāls kāzu ielūgums. Tas ir pašsaprotami.
  • Šajos ielūgumos jānorāda līgavas un līgavaiņa vārdus, kāzu datums. Reizēm pāri pievieno kāzu tēmturi (mirkļbirku, kuru vēlas, lai pievieno klāt uzņemtajiem foto, ievietojot sociālajos tīklos), kāzu e-pastu. Var arī iekļaut kāzu norises vietu, lai viesi var rēķināties ar attālumu un to ieplānot – bet šis nav obligāts uzstādījums. Ārzemēs ir pieņemts šajos ielūgumos pieminēt arī to, ka pēc šī ielūguma sekos arī oficiāls kāzu ielūgums ar plašāku informāciju, jo dažkārt viesi var nesaprast, kādēļ nav norādīta sīkāka informācija, uzskatot šos par vienīgajiem ielūgumiem.

Lūk, piemēri dažādos izpildījumos.

A post shared by mountaincow (@mountaincow_com) on Feb 20, 2018 at 2:13pm PST

A post shared by JayDigitals (@jay_digitals) on Mar 3, 2018 at 12:25am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!