Ne vienmēr visām attiecībām ir lemts turpināties mūžīgi. Par to, kā pārvarēt neizdevušos attiecību pieredzi un sadzīvot ar pretējo dzimumu, interviju ciklā "100 personības līdz Latvijas simtgadei" stāsta parapsiholoģe Agnese Bērziņa jeb Ragaciema Agnese.

Ragaciema Agnese aicina sievietes nepalikt ar savām bailēm un uzsākt jaunas attiecības: "Nav neviena debesu mehānisma, kurš, ja tu esi izvēlējies akceptēt savas bailes, stimulēs darīt savādāk."

Agnese uzsver, ka neizdevušos attiecību pieredzi nevajag pilnībā izsvītrot no savas dzīves: "Tas nozīmē izsvītrot daļu no sevis. Katrai savai pieredzei pasakiet "paldies". Dzīve ir mūžīga, un dzīve turpinās," pārliecināta Agnese, sakot, ka pat sērīgie, bēdīgie un nabadzīgie posmi padara dzīvi krāsainu. "Lai mēs novērtētu bagātīgi klātu galdu, mums noteikti vajadzīgs kādu brīdi pasēdēt badā."

Viņa uzskata, ka sievišķais jeb jūtas valda pār pasauli: "Tas nenozīmē, ka sievietes obligāti ir pārākās. Ir pilnīgi saprotams, kāpēc vīrieši šodien ir izsmēluši enerģiju. Tā enerģija ļoti, ļoti bijusi iztērēta pašapliecinoties."

Agnese pārliecināta, ka šobrīd sieviete nevis ir par stipru, bet gan apzinās reālo situāciju: "Šis modelis ir grotesks. Kādam tie bērni ir jābaro, jāved uz skolu un tā tālāk."

Lielo interviju skaties "100 personības līdz Latvijas simtgadei" 360TV kanālā, ceturtdien, 2. februārī plkst. 22.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!