Uzreiz atklāšu, ka es vīriešiem mēdzu uzrakstīt pirmā, jo kāpēc gan sēdēt kā princesei uz zirņa? Turklāt tā ir laba iespēja pārbaudīt kunga humora izjūtu, vērojot, ko viņš atbildēs uz jautājumu "Ko tu darītu, ja loterijā laimētu piecus kilogramus sīpolu?", jo nav taču visas sarunas jāiesāk ar "Čau, kā iet, ko dari?", ko jau pieminēju šajā rakstā. Toreiz aprunājos ar lietišķās komunikācijas treneri Oskaru Priedi, kurš "Tinder" bija pavadījis apmēram gadu, un viņš bija pārsteigts, ka neviena pati drostaliņa neuzrakstīja pirmā. Tā nu nospriedu, ka jānoskaidro, kāpēc tā. Vai tiešām dāmas lielākoties neraksta pirmās?

Bruņinieku ēras beigas?

Ārsts psihoterapeits Artūrs Miksons piekrīt apgalvojumam, ka dāmas tiešām retāk raksta pirmās: "Tam ir vairāki aspekti, sociālantropologiem būtu ko teikt par "vīrieša-mednieka" tēlu, kas saglabājies daudzās kultūrās. Tas parāda, vai vīrietis spēj iekarot un aizsargāt, apliecina viņa drosmi. Vēsturiski šis aspekts ir ļoti nozīmīgs," viņš stāsta.

"Skaļi apgalvot, ka sievietes nemēdz rakstīt pirmās, es neuzdrīkstos, jo nav pētījumu, uz ko atsaukties," norāda seksologs Artūrs Vāvere. "Pieļauju, ka daudzas tiešām neraksta pirmās, šādi stereotipi varētu nākt no vecām mājturības grāmatām, kur rakstīts, kā meitenēm pareizi jāuzvedas. Mūsdienās gan sievietes, gan vīrieši ir vienlīdz aktīvi, tādēļ būtu jārunā par konkrētām situācijām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!