Foto: F64

Mēdzot teikt, ka sievietēm sekss nav vien tehniska nodarbe, bet tā vijas kopā ar jūtu pasauli – un tās nav atdalāmas pasaules, turpretī vīriešiem tas ir tīrais sports. Šīs divas pasaules vīriešu un sieviešu izpratnē palīdz atšķetināt publiciste, leģendām apvītā un bieži par "seksa dīvu" sauktā Rita Lasmane 360 TV interviju ciklā "100 personības līdz Latvijas simtgadei".

"Daba ir iekārtojusi tā, ka mēs – sievietes – vīriešiem piedodam fizisku neuzticību. Tieši tāpēc arī viņi saka un attaisno savu darbību: "Tur jau bija tikai sekss!". Bet, nedod Dievs, viņš atnāk un pasaka: "Es esmu iemīlējies!" Pat ja viņš nav gulējis ar iemīlēšanās objektu, tad tas gan ir pasaules gals."

Lasmane tomēr nevēlas piekrist, ka viss ir tik kategorisks un vīriešiem sekss ir tikai tehniska nodarbe, bet visām sievietēm tas saistās ar jūtām. "Var būt ļoti, ļoti atšķirīgas motivācijas – kas, ko un kāpēc. Bet pamatā visiem jau tās jūtas ir vajadzīgas, arī vīrietim – viņš vienkārši neko nevarēs izdarīt, ja viņam nekas tur nerādīsies iekšās pret to sievieti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!