Foto: Shutterstock
Nereti attiecības izirst šķietami bez loģiska pamatojuma – abi izjutuši simpātijas viens pret otru, bijuši atvērti un ieinteresēti kopā pavadītajā laikā, taču beigu galā tomēr katrs gājuši savu ceļu. Šādās reizēs bieži vien tiek piesaukts "nepareizais laiks", kad abi satikušies, un, kā raksta "Power of Positivity", tā patiesi var arī būt.

Tas, ka attiecības noslēdzas šādā veidā, nenozīmē, ka tu viņu nesaistīji. Taču, lai tās izdotos, svarīgi ir ņemt vērā arī apkārtējos faktorus, kas ietekmē spēju attiecības uzbūvēt. Turpinājumā iepazīsties ar sešām pazīmēm, kas var liecināt – partneri vienkārši satiki nepareizajā laikā, vietā un dzīves situācijā.

Nesena šķiršanās

Ir cilvēki, kuri šķietami visu laiku ir attiecībās, taču lielākoties pēc ilgākas savienības iziršanas abi tomēr kādu laiku labprāt pavada brīva cilvēka statusā. Ja esi iepazinusies ar kādu interesantu cilvēku, ar kuru redzi tālāku nākotni, bet viņš pavisam nesen izkāpis no citu attiecību vilciena, ļoti iespējams, viņš vienkārši uzreiz negribēs uzsākt nākamās. Lai arī kā šīs attiecības beidzās, cilvēks par tām domā arī tad, ja skaļi nesaka – prātā maisās tādi jautājumi kā, kas neizdevās, ko varēja darīt citādāk, vai pilnībā visas jūtas pret bijušo ir pagaisušas u.c. Šīs sajūtas un pārdomas kavē jaunu attiecību uzsākšanu.

Pielāgošanās jaunai dzīves situācijai

Tāpat par "neīsto laiku" sauc dzīves posmu, kad cilvēka ikdiena piedzīvo lielas pārmaiņas, piemēram, kardinālu karjeras maiņu, pārvākšanos uz citu pilsētu, mācību gaitu uzsākšanas jaunā iestādē un tamlīdzīgi. Pielāgošanās jaunajam ritmam prasa visnotaļ lielas pūles, tāpēc attiecību veidošana šajā laikā var nebūt prioritāte.

Karjeras virsotņu iekarošana

Foto: Shutterstock

Runājot par prioritātēm, cilvēki, kas uzņēmuši skaidru kursu, lai sasniegtu profesionālās virsotnes, attiecības un romantiskas jūtas mēdz nolikt otrajā plānā un pielikt zīmīti – "vēl jau arī tam būs laiks". Varētu teikt, ka šajā laikā viņi ir attiecībās ar savu biznesa ideju vai darbu, tāpēc strādā ilgas darba stundas un pārējam velta tikai nelielu savas ikdienas daļu. Šāds attiecību modelis, kad tikšanās brīži ir ļoti ierobežoti, daudziem var nebūt saistošas, tāpēc var teikt, ka šiem cilvēkiem vienkārši konkrētajā posmā nebija pa ceļam.

Liela emocionālā bagāža

Tāpat cilvēki var dziedēt kādas emocionālās rētas, kā rezultātā viņiem nepieciešams saprast un "izārstēt" sevi, lai varētu veidot attiecības ar citiem. Varbūt viņi apmeklē kādas nodarbības, kas palīdz sevi gan emocionāli, gan fiziski "salikt pa plauktiņiem", lai attiecībās spētu būt tieši tādi partneri, kādus prātā izsapņojuši. Iespējams, viņi pieļāvuši būtiskas kļūdas iepriekšējās attiecībās, tādēļ mēģina rast veidus, kā tās nepieļaut nākotnē.

Vecumu atšķirība

Šis jautājums ir skatāms katrās attiecībās individuāli, taču var gadīties, ka pieredžu atšķirības traucē veidot ilgtermiņa kontaktu. Šajā gadījumā runa ir par spēju vienam otru vienlīdz labi saprast ārpus kopīgajām interesēm un izjustā pievilkšanās spēka. Lai gan arī 20 gados var šķist, ka dzīvē daudz kas piedzīvots, nevar izslēgt iespējamību, ka tomēr nav pārdzīvota šķiršanās, darba zaudējumi, atvadīšanās no sev tuviem cilvēkiem uz mūžu, ar ko, visticamāk, būs saskāries gados nobriedušākais partneris.

Kamēr vieniem vecuma starpība nenozīmē neko daudz, citiem tā var būt galvenais iemesls, kāpēc attiecības neizveidojas ar šķietami ļoti patīkamu cilvēku. Tomēr ir gadījumi, kad tiek speciāli meklēts gados vecāks partneris. Kādi var būt sievietes iemesli šādā situācijā, lūko šajā rakstā.

Atšķirīgs skatījums uz tuvāko nākotni

Lai arī cik saskanīgi cilvēki būtu savos uzskatos un vērtībās, viņu atšķirīgie plāni tuvākajai nākotnei var būt iemesls, kāpēc teikt, ka nesatikās pareizajā laikā. Kamēr viens grib ceļot un iepazīt pasauli, otrs jau ir gatavs "nobāzēties" un iekārtot bērnistabu. Ļoti iespējams, arī pasaules apceļotājam prātā ir doma par laulībām un ģimeni, taču viņš to redz tālākā nākotnē, šobrīd pievēršoties citādam dzīvesveidam.

Dažādus iemeslus, kāpēc neizdodas nodibināt stabilas attiecības, atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!