Nauda, dāvanas, dārgas izklaides un luksusa ceļojumi apmaiņā pret jauneklīgu izskatu un laiku – tā varētu raksturot meiteņu (un arī puišu) attiecības ar turīgiem kungiem, kurus sabiedrībā sauc par "cukura tētukiem" (angļu valodā – "sugar daddy"). Ja viss robežojas ar nevainīgu izklaidi, piedāvājums varētu izklausīties diezgan vilinošs, tomēr šādas attiecības prasa gan rūpes par ārējo izskatu un manierēm, gan arī spēcīgu nervu sistēmu, kas spēj pakļauties kungu kaprīzēm un sadzīvot ar sarežģītajām sekām, pie kādām šāds attiecību modelis var novest. "Cukurīgajā" pieredzē un pārdomās dalās 24 gadus vecā Natālija un 20 gadus vecais Matīss (vārdi mainīti). Šāda attiecību modeļa vērtējumu vaicājām psiholoģei Sandrai Mihailovai.

"Cukurīgajā" pieredzē un pārdomās dalās 24 gadus vecā Natālija un 20 gadus vecais Matīss (vārdi mainīti). Šāda attiecību modeļa vērtējumu vaicājām psiholoģei Sandrai Mihailovai.

Definīcija Oksfordas vārdnīcā vēsta, ka "cukura tētuks" jeb "sugar daddy" ir bagāts, gados vecāks kungs, kurš apdāvina jaunas sievietes apmaiņā pret viņu sabiedrību un/vai intīmām attiecībām. Pēdējo gadu tendence rāda, ka arvien vairāk jaunu meiteņu, kuras studē, izmanto šo iespēju, lai apmaksātu augstskolu. Un, kā vēsta Matīsa pieredzes stāsts, šādas attiecības var pastāvēt arī starp vīriešu kārtas pārstāvjiem.

Pie greznības pierod ātri

Natālijai ir 24 gadi, viņa bauda dzīvi, studē augstskolā un īrē skaistu, plašu dzīvokli. Sieviete arī strādā, taču darba jautājums viņu īpaši neuztrauc, jo viņai ir 56 gadus vecs draugs Maksims no Kazahstānas, kurš sedz augstskolas izdevumus, ar dzīvokli saistītās izmaksas un piepilda citas meitenes vēlmes. "Tā ir iespēja dzīvot skaistu dzīvi, kurā vari atļauties nopirkt vairumu lietu, kuras vēlies. Tā ir iespēja nojaukt robežas un sajusties kā princesei. Tomēr tā ir arī dzīve, kas var izlutināt, jo pie skaistā ātri pierod," pārdomās dalās Natālija.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!