Foto: Shutterstock
Pamazām veidojas jauna industrija, kuras uzdevums ir sniegt nepieciešamos pakalpojumus seksuāli aktīviem pensionāriem. Tā vēstī žurnāla Newsweek krievu izdevums. Pirmos soļus šajā virzienā spērusi Holivuda, kur uzņemta virkne filmu, kuras varētu nodēvēt par pensionāru mīlas stāstiem, bet Krievijā aizvien populārākas kļūst interneta vietnes, kur sazināties un savas neatrastās otrās pusītes meklēt gados vecākiem cilvēkiem.

"Holivuda ir sajutusi jaunu tirgu. Kino industrija ir sapratusi, ka iespējams uzņemt filmas par padzīvojušiem pārīšiem un nekļūt smieklīgiem," saka Amerikāņu pensionāru asociācijas mājaslapas komentētājs Pepers Švarcs. Viņš atgādina, ka šovasar par īstu grāvēju kļuvusi filma Mīlas rančo (Love Ranch), kuras galvenās varones atveidotāja, 65 gadus vecā Helēna Mirrena pat riskējusi reklāmas kampaņas ietvaros puskaila nofotografēties žurnālam New York.

Un tā ne tuvu nav vienīgā filma - romantiskas lomas atrodas arī 82 gadus vecajam Martinam Landauam, 77 gadus vecajai Elēnai Berstinai, 69 gadus vecajai Džūlijai Kristijai un citiem padzīvojušiem aktieriem. Bet televīzijas kanāls WETV sācis demonstrēt realitātes šovu Sunset Daze, kas stāsta par kādā Arizonas štata pansionāta dzīvi - kadros bieži redzami puskaili sirmgalvji ar seksa rotaļlietām.

Holivuda tikai atspoguļo to, kas notiek reālajā dzīvē, uzskata Čikāgas universitātes Novecošanas problēmu centra pētniece Natālija Gavrilova. Kopā ar kolēģiem viņa noskaidrojusi, ka ASV 40% vīriešu un 17% sieviešu vecumā no 75 līdz 85 gadiem sevi uzskata par seksuāli aktīviem. Newsweek gan norāda, ka nav īsti skaidrs, kā veikts šis pētījums - ja tā ir vienkārša aptauja, par rezultātiem var šaubīties.

Tomēr nav noliedzams kas cits - aptieku darbinieki atzīst, ka aizvien biežāk prezervatīvus iegādājas padzīvojuši cilvēki, šīs vecuma grupas pārstāvji arī biežāk nekā pirms desmit gadiem vēršas pēc konsultācijām pie venerologiem, un tas nozīmē, ka runas par pensionāru seksuālo aktivitāti nav īpaši pārspīlētas.

Kamēr okeāna viņā pusē domā par to kā sirmgalvju vajadzībām pielāgot dažādas seksa rotaļlietas, Krievijā daudzi paveci cilvēki tikai tagad uzzina par to pastāvēšanu. 64 gadus vecais Boriss Kondratovs, kurš pirms diviem gadiem izveidoja interneta vietni gados veciem cilvēkiem, stāsta, ka lielas diskusijas izvērtušās pēc tam, kad tajā publicēti padomi, kā lietot falloimitatorus un masturbēt. "Kāda sieviete lielā sajūsmā mums pateicās un apgalvoja, ka agrāk ne par ko tādu pat neesot dzirdējusi," stāsta B. Kondratovs.

Lielāko popularitāti šajā vietnē gan guvusi iepazīšanās sludinājumu sadaļa, turklāt ļaudis nekautrējas atzīties, ka meklē ne tikai labus draugus, bet arī seksa partnerus. Newsweek prognozē, ka, pieaugot cilvēku vidējam dzīves vecumam, sekss aptuveni 70 gadu vecumā tiks uzskatīts par pavisam normālu lietu un parādīsies lielāks pieprasījums pēc šādai vecuma grupai domātiem erotiskiem izdevumiem, filmām un specializētajos veikalos tirgotās produkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!