Foto: PantherMedia/Scanpix
Pat vislaimīgākie pāri savās attiecībās piedzīvo noteiktas krīzes situācijas, kas skar jautājumus par bērnu audzināšanu, finanšu pārvaldīšanu un sekusālo dzīvi. Tādējādi brīžos, kad mīlētāju starpā ienāk spriedze, arī harmoniskākās attiecības uz noteiktu laiku var pārvērsties apbsolūti disfunkcionālā savienībā. Šai sakarā izdevums "MSN Living" ir apkopojis septiņas situācijas, kas rada grūtības pat vissaticīgākajam pārim.

Finansiālās grūtības

Mūsdienu ekonomiskā situācija sagādā raizes teju ikvienam, un tieši finanšu pārvaldīšana ir jautājums, kas attiecībās visbiežāk rada klupšanas akmeņus.

Lai no tā izvairītos, speciālisti iesaka savlaicīgi vienoties par naudas pārvaldīšanu, kā arī uzturēt kopējo iekrājumu kontu, kura saturs tiks novirzīts kāda kopīga mērķa realizēšanai.

Kļūšana par sava partnera ģimenes locekli

Lēmumi, kas skar vecāku un vecvecāku apciemošanu, nereti rada grūtības pāra starpā pat tad, ja kāzas ir nosvinētas pirms krietna laika, kā arī abu pušu vecāki savā starpā ir pazīstami.

Lai izvairītos no liekiem strīdiem, veiciet savu brīvdienu un atvaļinājumu plānošanu, sadalot ar vecākiem pavadīto laiku vienlīdzīgi, kā arī neaizmirstot par laiku, ko veltīt vien sev!

Kļūšana par vecākiem

Neraugoties uz prieku par savu pirmdzimušo, jaunajiem vecākiem jāpiedzīvo arī grūtības, ko rada jauno pienākumu sadale, noskaidrojot, kurš būs tas, kurš mazuli mierinās naktīs, otram ļaujot atpūsties. Miega trūkuma un noguruma rezultātā attiecībās var ienākt neiecietība un nevērība vienam pret otru, un, lai to atrisinātu, atliek vien saplānot abu vecāku lomas.

Bērnu pieaugšana

Sākotnēji var šķist, ka, bērniem pieaugot, nedaudz mazināsies vecāku rūpes, tomēr savu atvašu audzināšanā ik dienas jāpieņem būtiski lēmumi, un, ja pāra starpā atšķiras uzskati par savu atvašu audzināšanu, attiecībās rodas nesaprašanās, kas ietekmē arī bērnus.

Lai no tā izvairītos, vienojaties par vērtībām, kruas vēlat iemācīt saviem bērniem, kā arī pārrunājat atšķirīgos uzskatus, rodot kompromisu!

Emocionālā atsvešināšanās

Tiecoties pretim saviem mērķiem un rūpējoties par bērniem, kā arī ikdienas pienākumiem, pāra starpā nereti tiek piemirsts par savstarpējās emocionālās saiknes stiprināšanu, kā rezultātā notiek atsvešināšanās.

Savstarpējo dzirksteli un romantiku var atjaunot, veltot laiku attiecību kopšanai, kā arī ieklausoties savā partnerī. Tāpat tuvību veicinās nevis vienkārša atrašanās vienā istabā, bet gan sēdēšana līdzās un neskopošanās ar pieskārieniem.

Negaidīta traģēdija

Neraugoties uz spēju kopīgi pārvarēt nelielās ikdienas raizes, kā arī vienu otru nopietnāku neveiksmi, negaidīts emocionāls trieciens var radīt sienu pāra starpā, ko ir samērā grūti pārvarēt. Tā var būt kāda tuvinieka nāve, darba zaudējums vai kādas hroniskas slimības vai atkarības atklāšana.

Protams, šādā situācijā jūsu attiecības vairs nebūs agrākās, tomēr tieši savstarpējais atbalsts un apziņa, ka iespējams paļauties uz savu partneri, palīdzēs to atrisināt, kā arī nepazaudēt vienam otru.

Novecošana

Leģendārā pusmūža krīze nav vien tukšs izdomājums un patiesībā piemeklē ikvienu pāri. Tomēr tai ne vienmēr ir jārezultējas attiecību izjukšanā.

Visbiežāk neapmierinātību ar sevi rada apjukumus par tālāko nākotni, saprotot, ka trakulīgie jaunības gadi ir pagājuši, tomēr sirmās vecumdienas vēl kādu laiku būs jāpagaida. Šai situācijā lieti noder sevis iepazīšana, noskaidrojot savas vēlmes, kā arī realizējot talantus un kaislības, atklājot ko jaunu savā personībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!