Foto: AFP/Scanpix
Neraugoties uz pieņēmumu, ka četrdesmit gadu slieksnis mūsdienu sabiedrībā tiek uztverts kā savulaik trīsdesmit gadu, uz šo vecumu joprojām tiek attiecināti dažādi mīti. Viens no tiem ir seksualitātes mazināšanās, kas kultivē uzskatu par četrdesmitgadnieku intereses trūkumu par mīlas dzīvi. Tomēr izdevums "Woman's Day" ir apkopojis astoņus iemeslus, kas šo un citus līdzīgus pieņēmumu atspēko.

1. Pēc bērnu radīšanas seksu vairs negribas


Foto: PantherMedia/Scanpix

Mīlēšanās nav paredzēta vien bērnu radīšanai, un attiecīgi arī pēc ģimenes pieauguma partneru interesei vienam pret otru nav jāzūd. Mīlēšanās sniedz ne tikai emocionālu un fizisku apmierinājumu, bet arī uzlabo garīgo veselību.

Speciālisti uzsver, ka sekss veicina asinsriti, tādējādi apgādājot organismu ar tam nepieciešamajām barības vielām, kā arī normalizē asinsspiedienu un veicina vienmērīgu elpošanu.

2. Liekais svars sievieti padara neiekārojamu vīrieša acīs


Foto: PantherMedia/Scanpix
Mīlēšanās izbaudīšana atkarīga nevis no tā, kā izskaties, bet gan tā, kā jūties. Ja jūties nepārliecināta par savu vizuālo tēlu, un tā iemesls ir liekie kilogrami, pievērsies sportiskām aktivitātēm kopā a savu mīļoto, gardu vakariņu vietā izbaudot vakara pastaigu.

Tāpat ņem vērā, ka vīrietis, redzot savā gultā kailu sievieti, nepievērš atsevišķu uzmanību celulītam vai apaļam vēderam, bet gan pašam kailumam un partneres sievišķībai.

Speciālisti arī uzsver, ka vīriešiem pēc četrdesmit gadu vecuma savu mīļoto sieviešu liekie kilogrami, krunciņas un grumbas ir krietni mazsvarīgākas nekā tās uztver pašas sievietes. Krietni lielāku lomu spēlē sievietes pašpārliecinātība, humora izjūta un dzīves pieredze, kā arī sava auguma apzināšanās, kas aizstāj iespējamās nepilnības izskatā, kas radušās gadu gaitā.

Tāpat, sasniedzot brieduma gadus, sieviete būs krietni zinošāka par savām vēlmēm gultā, un tieši tas vīriešus iekvēlina visvairāk.

3. Sievietes augums, sasniedzot menopauzes vecumu, zaudē savu seksualitāti


Foto: RIA Novosti/Scanpix
Protams, fiziskās izmaiņas sievietes augumā, sasniedzot menopauzes vecumu un jūtot garastāvokļa maiņas, vaginālo sausumu dabiskā lubrikanta samazināšanās dēļ, kā arī neregulārās menstruācijas, ietekmē seksuālo dzīvi. Tomēr neraugoties uz šiem procesiem, ķermeņa seksualitāte nezūd, un ir svarīgi to apzināties.

Lai izvairītos no iepriekš minēto pazīmju negatīvās ietekmes, konsultējies ar savu ginekologu par iespējamo hormonu lietošanu, atsvaidzini savu mīlas dzīvi ar neierastām pozām vai seksa rotaļlietām un eksperimentē ar sajūtām! Tieši šis vecums ļaus tev piedzīvot vēl nebijušas sajūtas, kas likumsakarīgi uzlabos arī organisma kopējo veselību.

4. Tu būsi pārāk nogurusi, lai gribētu mīlēties


Foto: PantherMedia/Scanpix
Aizbildināšanās ar nogurumu ir izplatītākais iemesls, kādēļ kāds no pāra atsakās no mīlēšanās, tomēr, ilgstoši sadzīvojot ar fizisku vājumu, var ciest ne tikai tava mīlas dzīve, bet arī veselība.

Iespējams, par spēku zudumu liecina anēmija vai hormonu līmeņa izmaiņas, ko nepieciešams ārstēt. Lai to novērstu, konsultējies ar savu ārstu, kā arī izvērtē savu dzīves veidu! Iespējams, slodze, ko uzņemies, ir pārlieku liela, vai arī tev trūkst pilnvērtīga miega.

Tāpat izmēģini neierastus mīlēšanās laikus, izbaudot agru rīta seksu vai patīkamu pēcpusdienas atslābināšanos

5. Tev nav jāsatraucas par izsargāšanos


Foto: Shutterstock
Nav iespējams noteikt precīzu laika posmu periodam, kurā vairs nenotiek sievietes ovulācija, tādēļ grūtniecība var iestāties pat tā dēvētājā pirms menopauzes laikā.

Lai noskaidrotu, vai atteikšanās no izsargāšanās ir droša, iespējams veikt asins analīzes, tomēr to rezultāti ne vienmēr var būt pareizi hormonālo svārstību dēļ.

Speciālisti šai gadījumā iesaka turpināt ievērot ierastās kontracepcijas metodes, uzsverot, ka par menopauzes absolūtu iestāšanos sieviete var būt droša vien tad, ja gada garumā nav bijusi neviena menstruālā asiņošana.

6. Tev zudīs interese par lietām, kas citus uzbudina


Foto: stock.xchng
Ir tikai likumsakarīgi, ka, regulāri izmantojot vienus un tos pašus sevis iekvēlināšanas paņēmienus, pret tiem laika gaitā iestājas vienaldzība. Tādēļ papildini savas zināšanas par mīlēšanos, lasot specifiska satura grāmatas, iepazīstot savu ķermeni un iegādājoties īpašas seksa rotaļlietas!

Laika gaitā tava seksuālā gaume kļūs arvien izkoptāka, un prasības pret sevi un partneri - augstākas. Tādēļ turpini sevi pilnveidot, un arī jūsu mīlas dzīve piedzīvos īstu uzplaukumu!

7. Man nekad nav bijis reibinoša orgasma. Un tagad tam jau ir par vēlu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Neskaitāmas sievietes vaginālo orgasmu piedzīvo vien pēc bērnu piedzimšanas, un speciālisti šo tendenci skaidro ar sava organisma pilnīgu iepazīšanu, kā arī uzdrošināšanos pilnībā atklāt partnerim savas vēlmes un vajadzības.

Tāpat orgasma izjušanu var ietekmēt stress, un šo īpatnību īpaši izjūt strādājošas sievietes vecumā no četrdesmit gadiem. Tādēļ rūpējies par sevi un savām sajūtām, kā arī atceries, ka par lieliskiem mīlniekiem cilvēki nepiedzimst, bet gan apgūst noteiktas prasmes savas dzīves laikā, izzinot savas un partnera vēlmes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!