Sieviešu G punkts – vai tāds tiešām pastāv? Vēl šodien nerimst debates par šo nelielo punktiņu sievietes ķermenī, kurš sniedz tik milzīgu baudu. Vairums seksuālterapeitu ir pārliecināti, ka šāds punkts pastāv. Daži gan apgalvo, ka tas ir tikai fantāzijas auglis. Lai vai kā, daudzām sievietēm tas sniedz gluži reālu uzbudinājumu, bet ne visas zina, kur tas atrodas.
Šo diskusiju par G punktu iesācis vācu ginekologs Ernsts Grēfenbergs, 1944.gadā publicējot rakstu, kurā apgalvo, ka sievietes maksts priekšējā sieniņā ir vieta, kas uz erotisku kairinājumu reaģē tik spēcīgi, ka sieviete vienmēr sasniedz orgasmu, ja tiek šādi stimulēta. Toreiz Grēfenbergu viņa kolēģi izsmēja, un tolaik neviens ārsts vairs publiski nerunāja par šo teoriju.

Tikai 40 gadus vēlāk amerikāņu psihologu grupa nāca klajā ar paziņojumu, ka sievietes var sasniegt vairākus orgasmus arī bez klitora kairināšanas, ja tiek kairināts tā dēvētais G punkts. Kopš tā laika zinātnieki ir apstiprinājuši, ka arī maksts sieniņa var būt viscaur jutīga uz seksuāliem kairinājumiem. Pētījumi liecina, ka makstī tik tiešām varētu būt "slepena vieta", kuru stimulējot dažām sievietēm iestājas spēcīgs uzbudinājums.

G punktā atrodas daudzi nervu gali

Sieviešu G punkts ir neliela, mazliet izvirzīta, jutīga vieta, kas atrodas aptuveni 3-6 cm dziļumā uz maksts priekšējās sieniņas. Ap G punktu, līdzīgi kā klitora tuvumā, atrodas daudzi nervu gali. Neuzbudinātā stāvoklī to iespējams noteikt vienīgi, ja ar vienu vai diviem pirkstiem cieši uzspiež uz maksts priekšējās sieniņas. Par to sieviete var pārliecināties vislabāk, pietupstoties un ievadot pirkstu vagīnā, virzienā, kas it kā rāda uz vēderu.

Kad G punkts tiek stimulēts, tas jūtami pietūkst. Tomēr ne visas sievietes to var sajust. Dažām sievietēm G punkta kairināšana pat šķiet ļoti nepatīkama, jo viņām rodas tieksme urinēt. Tāpēc uz šo vietu nedrīkstētu uzspiest pārāk cieši, labākas ir viegli glāstošas kustības. Mēdz būt sievietes, kuras orgasmu spēj izjust tikai, ja notiek G punkta stimulācija. Tomēr, ja vienlaicīgi tiek stimulēts arī klitors, sievietes atzīst, ka orgasms vienmēr ir ļoti intensīvs un apmierinošs.

Vislielākās iespējas seksa laikā izjust G punkta stimulāciju, ir tad, kad sieviete atrodas sēdus pozā uz vīrieša vai arī viņš ieiet viņā no aizmugures. Intīmpreču veikalos var iegādāties arī speciālus vibratorus G punkta stimulācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!