Būt stiprai un visu varošai ne vienmēr ir labi. Tas var kaitēt gan tev pašai, gan tavām attiecībām, pārliecināta kulināre Signe Meirāne. Raidījumā "Māmiņu klubs" viņa atklāj, ka ne vienmēr vajag ļauties pārliecībai, ka tev viss ir jāizdara pašai, nepaļaujoties uz citiem.

"Patiesībā droši vien cilvēki redz mani daudz spēcīgāku un sievišķīgāku nekā es pati jūtos," saka Meirāne. Viņa atklāj, ka bieži saskaras ar citu sieviešu jautājumiem, par to, kā viņai izdodas saglabāt labu formu un labi izskatīties. "Viss tik labi, tik labi," piebilst kulināre, "un es jau arī reizēm atbildu, ka tas jau nemaz nav tik labi. Ka tas ir liels darbs ar sevi." Meirāne norāda, ka pirms dažiem gadiem, kad sākusi apmeklēt psihologu, domājusi, ka tas ir jāslēpj no citiem.

Viņa norāda, ka joprojām laiku pa laikam izmanto speciālista pakalpojumus. "Es domāju mūsdienās jebkuram būtu jāiet pie psihologa, jo diemžēl mēs uzaugām tādā laikā, kad bija citi audzināšanas principi, kad mammas neteica bieži "es tevi mīlu"." Meitenēm netika mācīts, ka viņas var būt trauslas un atļauties kaut ko darīt, bet kaut no nē. "Reizēm jau tev nevajag būt stiprai. Tu it kā esi ieņēmusi, tev ir iemācīts, ka tev ir jāiet, "jārukā", tu taču visu vari."

Meirāne norāda, ka bieži bērnībā apgūtas lietas, kas var kaitēt attiecībām, piemēram, ja partneris neveic to, kas viņam lūgts, tas netiekot mierīgi atgādināts, bet gan aizsākts konflikts. "Man arī ļoti daudz, kas no tā ir iemācīts – ka visu laiku vajag pašai," atzīst pavārgrāmatu autore, "nevar nevienam uzticēties un tā… Es sapratu, ka tas ļoti bojā gan tavu dzīvi, gan attiecības."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!