Re, pa ielu pretī nāk bijušais – uzreiz neapzināti izslejies, iztaisno muguru, it kā nevērīgi atņem sveicienu, ar visu savu būtību parādot: "Man viss ir kārtībā, viss lieliski!" Kāpēc mēs gribam, lai tieši šis cilvēks redz, ka man iet labi? Kāpēc nereti tieši viņa dēļ sociālajos tīklos tiek liktas īpaši skaistas un "laimīgas" bildes? Lai parādītu, ka bez "ex" dzīve ir pat vēl labāka nekā tad, kad bijāt kopā?

Tāda kā neliela atriebība tam, kurš no tevis aizgājis. Turklāt tā var būt abpusēja – sieviete uzkrītoši demonstrē, cik laimīga ir jaunajās attiecībās, bet vīrietis apjūsmo savu jauno partneri. Tā abi netieši norāda – tu man to nedevi un tu tāda nebiji! Bet varbūt ir gluži pretēji – tas ir vēstījums, ka cilvēks ir ticis pāri iepriekšējām attiecībām un turpina dzīvot tālāk!

"Kāpēc cilvēki cenšas labi izskatīties bijušo partneru priekšā? Iemesli var būt dažādi, un to sarindošanai pēc biežuma būtu jāveic aptauja. Gribētos ticēt, ka biežākais iemesls labi izskatīties ir saistīts ar vēlēšanos justies pašpārliecinātam par sevi neatkarīgi no neveiksmīgā attiecību stāsta pagātnē. Ja es labi izskatos, tas nozīmē, ka es esmu izlīdzis ar pagātni, esmu "šeit un tagad", jūtos pārliecināts par savu nākotni. Taisna mugura un tiešs skatiens apliecina manu pieņemto lēmumu pareizību un izvirzīto mērķu sasniedzamību," saka ģimenes psihoterapeits Aldis Miglinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!