Foto: Shutterstock
Nevienas attiecības nesastāv vien no nebeidzamiem laimes mirkļiem. Laiku pa laikam tās piemeklē arī pārbaudījumi, kas pāra savstarpējo saikni var padarīt vēl tuvāku vai, tieši pretēji, to iznīcināt. Šai sakarā piedāvājam attiecību konsultantu un psihologu ieteikumus, kā rīkoties nozīmīgāko attiecību pārbaudījumu laikā, lai tās padarītu stiprākas.

Bērna piedzimšana


Foto: Shutterstock

Ģimenē ienākot mazulim, tās ierastais ritms krasi mainās, Laika, ko veltīt partnerim, paliek ievērojami mazāk, kā arī virsroku pār vēlmi kopīgi pavadīt retos atpūtas mirkļus nereti ņem vēlme vienkārši izgulēties. Lai šīs pārmaiņas pāra savienību neiznīcinātu, psiholoģe Lorēna Napolitano iesaka pārrunāt savas sajūtas, atklājot faktorus, kas partnera rīcībā neapmierina vai ir grūti pieņemami.

"Šai brīdī attiecībās vissvarīgākais ir runāt par savām izjūtām – gan par miega, gan seksa un tuvības trūkumu. Tāpat ir svarīgi pārrunāt savu vīziju par to, kā audzināsiet un kopsiet mazuli – pārim ir jābūt informētam vienam par otra sajūtām un vēlmēm," uzsver psiholoģe.

Neauglība


Krasi pretēja pirmajai problēmai, neauglība ir viens no biežākajiem šķiršanās iemesliem. Ja vēlaties mazuli, taču atkal un atkal ciešat neveiksmi, pirms vienam otru vainot, konsultējieties ar mediķiem, lai katrs pārbaudītu savu veselības stāvokli un tā iespējamās problēmas. Kad tas ir izdarīts, pārrunājiet iespējamo rīcības scenāriju – ja medicīnisku iemeslu dēļ nevarat ieņemt savu mazuli, apsveriet tā adopciju vai citas iespējas. Arī šoreiz svarīgākais ir sarunāties, nevis runāt, kā arī vienam otru patiešām sadzirdēt, uzsver psiholoģe.

Sānsoļi


Foto: Shutterstock

Sānsoļi samērā reti rodas vienas personas rīcības rezultātā. Ja attiecībās piedzīvota mīļotā cilvēka nodevība, kad izdevies pārciest pirmo aizvainojumu un vilšanās sajūtu, ir patiešām vērts izvērtēt neuzticību ierosinošos faktorus, iesaka attiecību konsultanti: "Kad vairs nejūtieties kā nodevējs un upuris, centieties kopīgi izprast iemeslus, kas pamudinājuši otro pusīti uz šādu rīcību.

Ja izdosies tos atklāt un situāciju aplūkot konstruktīvi, partnera neuzticība attiecības patiesībā var tikai padarīt stiprākas. Taču šai ziņā ir nepieciešama patiesa vēlme tās saglabāt, uzlabot un nekad vairs nepieļaut agrākās kļūdas un, protams, sānsoļus.

Tāpat radušos situāciju ar vēsu prātu spēsiet izvērtēt tikai pēc kāda laika. Protams, tas nemazinās dvēseles sāpes, taču ievērojami uzlabos spriešanas spējas un mīļotā cilvēka rīcības uzlūkošanu objektīvā gaismā."

Smaga slimība


Foto: Shutterstock

Spēcīga slimība partnerim ļaus novērtēt, vai mīļotais cilvēks patiešām ir persona, uz ko paļauties it visos dzīves brīžos, kā arī tieši šādā situācijā iespējams vislabāk pārbaudīt to, cik spēcīgas ir attiecības un mīlestība. Ja cerēto rūpju un uzmanības vietā tiek saņemta vienaldzība vai neiecietība, tad secinājumus iespējams izdarīt nekavējoties.

Rūpes par vecākiem


Foto: PantherMedia/Scanpix

Rūpes par slimiem vecākiem pārim atņem gan enerģiju un laiku, gan arī finanšu resursus. Lai to atvieglotu, ir ieteicams vienoties par pienākumu sadali – iespējams, viens no attiecību dalībniekiem var rūpēties par sadzīviskiem jautājumiem – ēst gatavošanu, uzkopšanu u.c., kamēr otrs – par kopīgu laika pavadīšanu un psiholoģiska atbalsta sniegšanu. Tāpat ir vitāli svarīgi atrast laiku, ko šajā situācijā pavadīt vien divatā, visu uzmanību veltot attiecību kopšanai, skaidro Lorēna Napolitano.

Darba zaudēšana un naudas grūtības


Foto: Shutterstock

Vienam no attiecību dalībniekiem zaudējot darbu vai ciešot finansiālu neveiksmi, ir svarīgi, lai otrs cilvēks sniegtu atbalstu un nekādā gadījumā neuzsvērtu, kam jāuzņemas vaina par notikušo. "Kā pāris šādā situācijā jūs varat meklēt profesionāļu palīdzību, konsultēties ar zinošiem cilvēkiem un kopīgi meklēt risinājumus. Ja sāksiet vainot viens otru, attiecības piemeklēs pakāpeniska bojāeja," rezumē psiholoģe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!