Kāzu plānošanas laiks var būt gan emocionāli pacilājošs, gan arī sarežģīts, taču ar lielākajiem izaicinājumiem pāri visbiežāk saskaras, kad apēsts pēdējais kūkas gabaliņš un dzīve iegājusi ierastajās ikdienas sliedēs. Kā nepieļaut, ka jaunais statuss ievieš nevēlamas korekcijas savienībā un kādas ir izplatītākās jaunlaulāto kļūdas, lasi turpinājumā.

Robežu nenovilkšana

Pēc kāzām jaunais pāris sāk veidot jaunu ģimenes zaru, kas nozīmē arī sava veida robežu novilkšanu starp jaunlaulātajiem un vecākiem, brāļiem, māsām, kā arī citiem radiniekiem. Bieži vien vecākiem ir grūti palaist bērnu vaļā, lai arī viņiem būtu jau 30 gadu, taču ir ļoti nepieciešams novilkt robežu un likt saprast, ka tev tagad ir arī citas prioritātes. Viņi, protams, vienmēr ir un būs tava ģimene, pie kuras vērsties katrā mīļā brīdī. Arī jaunais vīrs pēc kāzām kļūst par oficiālu tās daļu, taču svarīgi tomēr likt savējiem saprast, ka ar vīru esat sākuši veidot kaut ko jaunu, tāpēc neliela atdalīšanās būs neizbēgama.

Taču vienmēr paturi prātā vārdu savienojumu "zelta vidusceļš". Lai gan sākumā var gribēties būt tikai divatā, aizmirstot par visu pasauli, arī šis posms nebūs bezgalīgs – tev vajadzēs gan draugus, gan citus tuvos cilvēkus savas dzīves bagātināšanai. Labāk iedrošini savu mīļoto satikties ar ģimeni un draugiem – ar tevi vai bez – un nekad nenostājies starp viņiem.

Ideja par kļūdu nepieļaušanu

Bieži vien cilvēki uzskata, ka pēc kāzām attiecības mainīsies, piemēram, otrs pilnībā atteiksies no kāda paraduma, kas tev nepatīk, vai nepieļaus kļūdas, kuras attiecībās bijušas pirms tam. Šeit jāsaka – gredzens pirkstā nav zīmogs tam, ka viss ies perfekti kā pa diedziņu. Jūs kopā augsiet un mācīsieties, taču ir aplami uzskatīt, ka pēc kāzām dzīve pilnībā mainīsies. To svarīgi saprast jau laicīgi, lai pēc tam nešaustītu otru un sevi.

  • Ielūkojies šajā rakstā un iepazīsties ar pašmāju pāru ieteikumiem dzīvei pēc precībām.

Steiga spert nākamo soli

Kad vairāku mēnešu garumā jaunlaulātie dzīvojuši nemitīgā plānošanā un dunā, gatavojoties lielajai dienai, pēc kāzām var pārņemt sajūta, ka dzīve ir pārāk mierīga un laiks spert jau nākamo soli – plānot bērniņa ienākšanu ģimenē. Ja vien personīgu apsvērumu dēļ bērniņa tūlītēja ieņemšana nav prioritāte, vērtīgi kaut brīdi padzīvot viens otram.

Taču runa nav tikai par bērniem. Ir pāri, kuri uzreiz steidz pirkt mājokļus vai realizēt lietas, kuras bija plānots veikt tikai nākamajos 20 gados. Svarīgi vienam otru nomierināt, ka jūsu ikdienas dzīve ir pilnībā normāla arī tad, ja vienkārši kopā dodaties uz veikaliem, ejat uz koncertiem, gatavojat vakariņas un skatāties filmas.

Vēlme vienmēr zināt labāk

Šī ir lieta, kuru daudzi pāri ar stāžu jaunlaulātajiem var apstiprināt – lai laulība būtu ilga un laimīga, jābeidz par visām varītēm būt tam, kuram ir taisnība. Vēlme gribēt vienmēr zināt labāk ir pilnībā dabiska, taču nekad nedrīkst savu triumfu otram “bāzt sejā”. Labāk reizēm ar smaidu piekāpties – redzēsi, cik laimīgs būs otrs, kļūstot arī mīļāks un pielaidīgāks pret tevi.

Attiecības vienmēr būs izcilas

Pielāgošanās jaunajai dzīvei var būt dažādu emociju pildīta, un ne vienmēr tikai pozitīvā nozīmē. Saprotams, ka pārmaiņas vieš korekcijas, taču brīžos, kad rodas domstarpības vai pārpratumi, cilvēkiem gribas domāt – kāzas bija nepareizais lēmums, jo pirms tam taču viss bija lieliski. Kad gaidas nesasniedz realitāti un medusmēneša periods beidzas, pāriem var rasties sajūta, ka romantika un līdz ar to arī mīlestība pagaist.

Šādos brīžos ir svarīgi sev atbildēt uz jautājumu, ko tieši tu biji plānojusi sagaidīt no laulāto dzīves. Ja redzēji otrā cilvēku, ar kuru roku rokā tikt galā ar dažādiem izaicinājumiem, tad aplidošanas zudums nenozīmē, ka mīļotais ir mainījies un nav tas, ar kuru vēlējies pavadīt dzīvi. Sevis un otra labā svarīgi saprast, ka viss vienmēr nebūs izcili, bet nedrīkst zaudēt fokusu uz galveno.

Lai rutīna nenogalinātu attiecības, tās ir jākopj. Šajā rakstā atradīsi trīs ieteikumus, kas var palīdzēt ikdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!