Foto: Shutterstock
Attiecību sākums bieži ir mīlas un kaisles pilns. Vēlme katru mirkli pavadīt kopā, pieskarties partnerim, skūpstīties un mīlēties nereti ar laiku izplēn. Tas liek uzdot jautājumus par to, vai kaisle ir zudusi uz visiem laikiem un kas tad īsti pāri vieno – romantiska mīlestība vai tomēr draudzība. Nav skaidrs, vai partnerattiecības bez kaisles var pastāvēt un kur ir tā robeža, kas nosaka – mīla patiešām ir pagaisusi.

"Psychology Today" raksta, ka ir ne mazums pāru, kas nonāk situācijā, kad saprot – viņiem rūp partneris, bet viņi vairs neizjūt kaisli un pievilkšanos pret otru. Aktuāls jautājums šādās situācijas – palikt kopā un priecāties par visu pārējo, kas attiecībās labs, vai tomēr šķirties. Jā, saskaņa, veicot mājas darbus, un draudzīgas sarunas ir ļoti patīkamas, bet, vai ar to pietiek attiecību nosargāšanai?

Viena no pieejām šādās situācijās ir kaisles pasīkuma izvērtēšana – vai tas ir ilglaicīgs un kā tas liek tev justies. Ja tavas vajadzības un vēlmes netiek apmierinātas, ir jāsaprot, vai tā ir īstermiņa problēma. Gadījumos, kad partneri ir pārliecināti, ka iekāres un kaisles uguni iedegt vairs nav iespējams, mazinās arī abu ieguldījums un vēlme strādāt pie attiecībām. Tas nozīmē – kaisles zudums patiešām var būt iemesls, kāpēc attiecības izirst.

Tomēr vērts atcerēties, ka ikvienās attiecībās kaisles samazināšanās un atjaunošanās pēc kāda laika ir normāla parādība. Ja iekāre pret partneri un kaisles dzirksts ir pamirusi, tas nenozīmē, ka tā nekad neatdzims. Turklāt var gadīties, ka noteiktos dzīves un attiecību posmos būtiskāki un spēcīgāki ir citi savienības aspekti, piemēram, uzticība, draudzība un saskaņa. Tomēr ir vērts strādāt, lai atgrieztu dzirksti jūsu attiecībās – tā ienesīs jaunas vēsmas jūsu intīmajā dzīvē, palīdzot just apmierinājumu un vairojot emocionālo tuvību. Ja kaisles zudums ir ilgstošs, tas var liecināt par problēmām attiecībās.

Iedvesmojoties no "Huffpost" un "Elite Daily", piedāvājam iepazīties ar vairākām darbībām, kas var palīdzēt atjaunot kaisli jūsu attiecībās.

Dodieties uz īstiem randiņiem


Foto: Shutterstock

Kad bija pēdējā reize, kad jūs apmeklējāt pasākumu vai kādu vietu ar mērķi pabūt kopā? Nevis vienkārši apmeklējāt viesības vai koncertu, bet patiešām par prioritāti izvirzījāt iespēju pavadīt laiku kopā un tikai tad meklējāt, kā to izdarīt. Esot attiecībās, ir ļoti vienkārši ieslīgt rutīnā un aizmirst par to, ka tām ir jāvelta laiks. Tā ir iespēja stiprināt saikni un vienam otru iepazīt vēl labāk.

Jā, varētu šķist, ka došanās uz randiņiem un romantikas atjaunošana ir milzu darbs, bet jums tas nebūt nav jādara katru dienu. Ieplānojiet nedēļas dienu, ko regulāri veltīsiet randiņiem, un uz maiņām veiciet to organizēšanu. Darba būs mazāk, turklāt jums būs iespēja vienam otru pārsteigt. Ieviesiet šo kā tradīciju, kas nepārtrūkst pēc neilga laika. Randiņu vakari ir iespēja regulāri atgādināt sev un partnerim to, kāpēc vispār esat kopā un kāpēc viens otrā ieskatījāties.

Nevairieties no fiziskā kontakta – skūpstieties un apskaujieties


Vienkāršas mīļuma un pieķeršanās izpausmes – pieskārieni, skūpsti, apskāvieni – ir ļoti būtiska attiecību daļa. Tu būsi pārsteigta, cik daudz attiecībās var mainīt tik vienkārša lieta kā skūpsti uz lūpām. Tā vietā, lai iedotu buču uz vaiga, laiku pa laikam noskūpsti partneri uz lūpām. Vai zināji, ka skūpstu neesamība ir viens no pirmajiem signāliem, kas liecina par problēmām attiecībās? Atgādiniet viens otram tās sajūtas, kas jūs pārņēma neilgi pēc iepazīšanās! Skūpstīšanās ir lielisks veids, kā to izdarīt.

Skūpsti nav vienīgais pieskāriena veids, kas var palīdzēt atjaunot kaisli un iekāri jūsu attiecībās. Pieskārieniem ne vienmēr jābūt romantiskiem vai seksuāliem. Satver sava partnera roku, apskauj viņu, sabužini viņa matus. Pavisam sīkas darbības un pieskārieni var vairot intimitāti un tuvību, kā arī atjaunot kaisles liesmas.

Atjaunojiet emocionālo tuvību


Foto: Shutterstock

Par kaisles zudumu parasti liecina fiziskās un seksuālās tuvības trūkums. Viens no labākajiem līdzekļiem, kā atjaunot un uzlabot seksuālo dzīvi, ir strādāt pie emocionālās tuvības un saiknes stiprināšanas. Emocionālā intimitāte ir tieši saistīta ar fizisko tuvību. Jo labāk viens otru izpratīsiet, jo labākas būs arī seksuālās attiecības.

Ikvienas attiecības balsta trīs stūrakmeņi: emocionālā, garīgā un fiziskā tuvība. Ja kaut vienas no šīm lietām trūkst, problēmas radīsies arī pārējās jomās. Pamēģiniet atkal viens otru iepazīt un veltiet laiku, lai sarunātos un klausītos savā partnerī. Kopīga brokastu ieturēšana, sarunas vakarā par to, kas piedzīvots dienas laikā, ir tikai dažas no lietām, kas var palīdzēt iedegt apdzisušo kaisles uguntiņu.

Izmēģiniet kaut ko jaunu un ieplānojiet vientulību


Foto: Shutterstock

Nereti pie kaisles izsīkuma vainojama rutīna, tāpēc kaut kā jauna izmēģināšana var būt labs līdzeklis attiecību uzlabošanai. Tā aizgaiņās gurdumu un garlaicību un palīdzēs atjaunot kaisli. Pozitīvs un aizraujošs laiks, kas pavadīts kopā, ne tikai uzlabos pašsajūtu un vairos prieku, bet arī būs iespēja vienam otru labāk iepazīt un atgādinās par to, kas kādreiz otrā šķita tik pievilcīgs.

Ieplānojiet kopīgu atvaļinājumu bez bērniem. Kaut vai nedēļas nogale vai divu dienu ekskursija kopā var atgādināt par iemīlēšanās posmu un ļaut vēlreiz izbaudīt to, ko nozīmē dzīvot ar rozā brillēm uz acīm. Protams, pārspīlēt nevajag. Visu laiku pavadot kopīgos piedzīvojumos, kāroto rezultātu varat arī nesasniegt. Dodiet viens otram iespēju uzelpot un ieplānojiet aktivitātes un brīvo laiku arī tā, lai reizēm būtu šķirti un varētu viens pēc otra sailgoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!