Vai vēlme noraut otram drēbes beigsies ar vienas nakts romānu vai nirvānu mūža garumā? Kas to lai zina? Kaisle. Citi to sauc par ķīmiju, valdzinājumu, mīlestību no pirmā acu uzmetiena. Vēlēšanos aizbēgt prom no visiem un ieritināties otram azotē un ļauties jutekliskām un garīgām baudām.
Vai tu izjūti kaisli pret savu partneri?
Teiksim tā: to, vai tu to jūti, vai nē, ir iespējams noskaidrot pavisam vienkārši. Ja tev ilgi jādomā, tad atbilde ir - nē.

Kaisle ir gaistoša. Tā var uzplaiksnīt pašā attiecību sākumā, vai arī ātri attīstīties. Kaisle var būt mērķēta nepareizā virzienā (piemēram, tu sāc iekārot savas labākās draudzenes puisi). Tā var būt neloģiska (tu iekāro zagli). Taču, tā vai citādi, kaislei ir būtiska loma mīlestībā. Iespējams, ka kaisle ir ne tikai ilgstošas laimes sastāvdaļa, bet gan kaut kas līdzvērtīgs miltiem mūžīgas mīlestības klaipā.

Rodas jautājums: cik būtiska loma attiecībās ir kaislei? Ja jums attiecību sākumā negribas otram iekārē raut nost drēbes, vai tas ir slikti? Es teiktu, jā. Ja esat mīlējušies tikai vienu vai divas reizes, un ja maigs skūpsts pagalmā nebeidzas ar to, ka jums izdodas sagādāt kādu patīkamu brīdi Mildas tantei, kura tobrīd jūs vēro cauri aizkariem, tā nav laba zīme. Ja kaisle jūsos nemostas pašā sākumā, varat būt droši, ka tās nebūs arī pēc sešiem mēnešiem, kur nu vēl 20 gadiem.

Mīlestība bez kaisles ir draudzība. Daži speciālisti šādam viedoklim nepiekrīt. Taču citi uzskata, ka nav iespējams visu mūžu baudīt kaislīgas attiecības, ja vien kaisle nav modusies jau pašā sākumā.

Tiem, kas vēlas noskaidrot, vai izjūt kaisli pret savu partneri, palīdzēs nākamā rindkopa:

Pirmajā satikšanās reizē tev šis cilvēks liekas vienkārši satriecošs. Tu šo tikšanos raksturo ar vārdiem: "Man iekšā viss kņudēja", "Nespēju pateikt nekā sakarīga", utt.. Tev likās, ka visa pasaule griežas, sajuti kaut ko līdzīgu reibonim. Pat stāvot pārpildītā telpā līdzās savam sirds dziļumos mīļotajam bijušajam draugam, Bredam Pitam un sava tagadējā drauga mātei, tu juties viena pati, jo redzēji un dzirdēji vienīgi viņu. Tava sākotnējā reakcija bija pavisam vienkārša: "Mēs saderam kopā".

Vai pietiek ar pieticīgākām attiecībām?

Labi, varbūt es pārspīlēju, bet tikai nedaudz. Ko lai dara, lai tev patīk tavs partneris, bet neko no iepriekš minētā nekad neesi izjutusi? Būšu godīga: ja abi esat emocionāli stabili un ja jūs šādas attiecības apmierina, jūs cenšaties draudzību pārvērst par kaut ko citu. Tā nav un visticamāk arī nebūs kaisle. Taču ir izņēmumi.

Piemēram, ja jums abiem, vai vienam no jums, ir slikta pieredze un jūs baidāties no seksa, varbūt, ka jums ir bail arī no kaisles. Iespējams, ka šādā gadījumā neizjūtat kaisli ne pret vienu. Vai varbūt tev, vai jums abiem, pārāk bieži ir nodarīts pāri un tādēļ baidies atdot sevi otram?

Šādās situācijās ir vērts meklēt profesionālu palīdzību. Citādi es ieteiktu padomāt, vai šis cilvēks ir tavs mīļākais, vai vienkārši draugs. Jo ar kaisli un/vai šo īpašo ķīmiju cilvēki var pārvarēt daudz grūtību, kas rodas attiecībās. Ja pēc 48 stundu ilga strīda tu joprojām spēj sajust patīkamo kņudoņu vēderā, tad nekas traks nav noticis.

Taču, kas notiek tad, ja ir pretējais - starp jums valda tikai un vienīgi kaisle? Vai labas attiecības var izveidoties arī cilvēkiem, kas sākotnēji viens no otra gribējuši tikai mežonīgu seksu? Seksuālās pievilkšanās spēks ir neticami ietekmīgs. Ja jau saskan gultā, varbūt ir vērts izmēģināt arī citas jomas. Turklāt, ko gan tu vari zaudēt? Ja beigu beigās izrādās, ka vienīgais, kas tev otrā patīk, ir sekss, un neviens no jums nav gaidījis ko vairāk, tad zaudētas būs tikai tās nedēļas nogales, ko pavadījāt vienā gultā.

Pēc cik ilga laika to var uzzināt?

Ja jūs jau sesto reizi atkārtojat Kamasutras gudrības, bet tā arī neesat iemācījušies viens otra māsu un brāļu vārdus, var diezgan droši teikt, ka tā ir tikai kaisle. Ja joprojām daudz laika pavadāt gultā, bet esat paspējuši arī iepazīties ar otra (tuvākajiem) ģimenes locekļiem un (labākajiem) draugiem, nogaidiet. Iespējams, ka esat radījuši pamatus nopietnām attiecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!