Foto: Shutterstock
Teju katrai sievietei ir nācies piedzīvot situāciju, kad mīļotajam veltītie vairākkārtēji atgādinājumi par vaļīgo skapīša rokturi, kaitinoši pilošo krānu vai līdz Lieldienām neizmesto eglīti tā arī nav vainagojušies panākumiem. "Es taču teicu, ka rīt izdarīšu, nevajag man to katru mēnesi atgādināt!" – tiek atburkšķēts, tā vietā, lai beidzot ķertos pie lietas. Tā vien šķiet, ka mīļotais, pat klausoties tajā, ko saki, patiesībā nedzird ne vārda. Kā panākt, lai partneris beidzot sadzird tevis teikto?

Lai tava komunikācija ar savu vīrieti būtu veiksmīgāka, un jums izdotos iztikt bez liekiem strīdiem un pārmetumiem, iepazīsties ar "MSN Living" speciālistu izvirzītajiem ieteikumiem.

Izvēlies pareizu pozīciju

Saruna, kas uzsākta sēžot vai stāvot ar seju pret viņu, vīrietim var šķist kā uzbrukums, kas var izsaukt aizsardzības un pat pretuzbrukuma reakciju, sarunai pārvēršoties par nevajadzīgu argumentu cīņu.

Lai no tā izvairītos, apsēdies vai nostājies viņam kreisajā vai labajā pusē, tā mazinot sava vīrieša satraukumu un panākot patiesu ieklausīšanos tevis teiktajā.

Izslēdz "uzmanības zagļus"

Foto: Shutterstock

Atšķirībā no sievietēm, vīrieši nevar vienlaikus nodarboties ar vairākām lietām, tāpēc, ja vēlies uzsākt nopietnu sarunu, parūpējies, ka viņa uzmanību nenovērš futbola mačs vai iecienītais seriāls. Jūsu sarunas laikā arī datoram un viedtālrunim ir jāatrodas ar roku nesasniedzamā attālumā.

Esi pēc iespējas tuvāk

Pētījumi liecina, ka cilvēki nelieto miskasti, ja tā atrodas tālāk par 10 metriem. Līdzīgi darbojas arī vīrieša psiholoģija. Nerunā ar viņu, atrodoties otrā istabas galā vai pat citā istabā, bet centies apsēsties vai stāvēt pēc iespējas tuvāk.

Atklāj savas vēlmes

Vai tu vēlies rast problēmas risinājumu? Vai emocionālu atbalstu? Varbūt objektīvu viedokli? Tava saruna ar mīļoto būs krietni rezultatīvāka, ja atklāsi viņam savas vēlmes un to, ko sagaidi no šīs sarunas.

Vīriešiem ir tendence censties "salabot" gan lietas, gan attiecības, gan problēmsituācijas. Izmanto šo īpašību savā labā!

Saglabā vēsu prātu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pētījumi liecina, ka vīrieši "klausās" ar smadzeņu labo puslodi, kas atbild par informācijas loģiskuma izsijāšanu, tādēļ, ja vēlies panākt pozitīvu rezultātu, izklāsti savus argumentus secīgi, pieturoties pie faktiem, nevis emocijām un sajūtām.

Izvairies no zemtekstiem

Diemžēl lielākajai daļai stiprā dzimuma pārstāvju ir grūtības nolasīt sieviešu ķermeņa valodu un iztulkot sejas izteiksmes, neraugoties uz to, ka tieši neverbālā komunikācija visprecīzāk ataino sieviešu teikto. Ņem vērā šo faktu un centies visas izjūtas, vēlmes un argumentus izklāstīt tiešā tekstā, izvairoties no zemtekstiem un mājieniem.

Lūdz, lai viņš atbild pilnos teikumos

Ja tavs mīļotais neskaitāmas reizes sola salabot pilošo krānu, bet tik un tā aizmirst to izdarīt, tā vietā, lai uz vīrieti sakliegtu un izsauktu santehniķi, izmēģini spēkus vēl pēdējo reizi, palūdzot viņam atbildēt ar pilnu teikumu, kad tieši tas tiks izdarīts, nevis ļaut kārtējo reizi izsprukt cauri sveikā ar strupu "Jā, jā!". Šim trikam, kā skaidro attiecību eksperti, vajadzētu darboties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!