Foto: PantherMedia/Scanpix
Kāds Amerikā dzīvojošs urologs uzvarējis tiesas prāvu, kurā bijis apsūdzēts nolaidībā pret savu pacientu, kuram veikta implanta ievietošana dzimumloceklī, rezultējoties astoņus mēnešus ilgā erekcijā, vēstī "Daily Mail".

Urologa pacients Daniels Mecgars četrus mēnešus pēc implanta ievietošanas procedūras sācis izjust diskomfortu un dedzināšanas sajūtu dzimumorgānu apvidū, ko pavadījusi nepārtraukta erekcija. Tāpat vīrietim problēmas sagādājusi motocikla vadīšana, pieguļoša apģērba valkāšana, kā arī publisku pasākumu apmeklēšana.

"Es nevarēju apmeklēt pat dejas, jo mans dzimumloceklis bija nemitīgā kaujas gatavībā, tādējādi bakstot partneri. Šī nav lieta, par kuru stāstīt publiski vai rādīt draugiem. Tā rezultātā attālinājos arī no sava audžudēla, jo izvairījos no viņam svarīgu sporta un skolas pasākumu apmeklēšanas," teic Mecgars.

Beigu beigās, nespējot sazināties ar savu ārstu, pēc kopumā astoņu mēnešu mokām Mecgars devies uz tuvējo slimnīcu, lai veiktu analīzes, kur vīrietim atklāta implanta dēļ radusies infekcija. Tas nekavējoties izņemts, aizvietojot to ar jaunu implantu.

Mecgaru ārstējošais urologs, attaisnojot savu rīcības trūkumu, uzsvēris, ka viņa pacients nogaidījis krietni par ilgu, lai dotos pie speciālista, ļaujot attīstīties infekcijai un ciešot no tās sekām. Tiesa, savu prombūtni ārsts nav komentējis.

Tomēr, ņemot vērā Mecgara kavēšanos, lai konsultētos ar citiem speciālistiem, tiesa nolēmusi vīrieša urologu attaisnot, tādējādi Mecgaram prāvu zaudējot.

Dzimumlocekļa implanti var tikt izmantoti kā dabiski funkcionējoša locekļa alternatīva vīriešiem, kuri dažādu iemeslu dēļ cieš no erekcijas traucējumiem. Kā atzīst speciālisti, Mecgara gadījumā nepārtrauktā erekcija radusies no infekcijas dēļ nosprostotā šķīduma ievadīšanas kanāla, kas neļāvis no implantā esošā cilindra iztecēt šķīdumam brīdī, kad erekcija vairs nav vajadzīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!