Foto: PantherMedia/Scanpix

Neviens no mums nav ideāls. Turklāt dažas dienas patiesi ir grūtākas par citām. Tādas, kad novaldīt emocijas ir praktiski neiespējami. Taču laulību izjauc ne jau pēkšņi strīdi, bet sīkumi, kurus vairs nav pa spēkam paciest. Kuras lietas ir tās, ka pa īstam spēj izvest no pacietības sievu? Tās apkopojis portāls letidor.ru

Kritika

Mēģini nekritizēt tos, kuri ir līdzās tev. Šis noteikums darbojas ne tikai attiecībās ar pašiem tuvākajiem. Darba kolēģi, nejaušas paziņas un pat ceļabiedri sabiedriskajā transportā būs tev pateicīgi, ja spēsi savaldīties brīdī, kad tā vien gribās izteikt kādus sliktos komplimentus. Tava sieva katru dienu dara daudz darāmo darbu. Un tikai lem, ko izvēlēties – redzēt tikai to, kas jums abiem sagādā prieku, slavēt viņu par to, kas izdevies, vai arī "zāģēt" par katru pieļauto kļūdu. Tavos spēkos ir jūsu laulību pārvērst par vienu panākumu virknējumu, vērts tikai iemācīties cienīt to, kurš dara tavu dzīvi labāku. Kurš cenšas to uzlabot? Kurš dara visu, lai attaisnotu tavas cerības? Nākamreiz, kad gribēsi sacelt traci par desmitu neizdevušos lietu, atrodi tādu, par ko pateikties. Mīlestības pilni vārdi, nevis kritika, ļaus tavai sievai sasniegt jaunas virsotnes.

Pārmērīga kontrole

Grūti noticēt, taču pat visbrīnišķīgākajiem cilvēkiem ne vienmēr ir taisnība. Arī viņiem ir ļauts kļūdīties, sākt atkal no jauna to, kas jau šķitis gandrīz pabeigts. Citiem vārdiem sakot, neviens no mums nav pasargāts no kļūdīšanās. Iespējams, tu jau sen esi nolēmis, ka visu darīsi pats. Jo tā taču tava sieva nevarēs pieļaut nevienu kļūdu (vai arī visus lēmumus viņas vietā pieņem tu). Iemācies strādāt komandā. Lai katra uzskati un domas būtu vienādā vērtībā.

Necieņa pret cita vēlmēm

Šeit jānorāda, ka runāts tiek par cieņu pret vēlmēm un plāniem visās dzīves jomās: ģimeni, karjeru, attiecībās ar draugiem. Tev ir jāieklausās un jāmeklē kompromisi. Svarīgi, lai neviens savās interesēs netiku diskriminēts. Lai kāds arī nebūtu raksturs katram no jums, jums abiem jāiemācās sarunāt. Paskaties uz jūsu attiecībām no malas: kuram biežāk nākas piekāpties? Vai abi no jums ir laimīgi, kad pie jums ciemos atnāk vieni vai citi draugi? Cik laimīgi jūs sevi sajūtat, kad jārunā par intīmajām attiecībām? Tam, kuram pārāk bieži nākas aizmirst par savām interesēm, agri vai vēlu aizdomājas par to, ka viņa dzīvi nevar uzskatīt par laimīgu.

Laika trūkums kopābūšanai

Bērni, vēla atgriešanās no darba, laika trūkums mājas darbu veikšanai – pastāv gana daudz atrunu tam, kurš piemirst par saviem tuvākajiem. Patiesībā nav nepieciešams nemaz tik daudz laika, lai apvaicātos sievai, kā viņai darbā gājis, kā pagājusi diena. Parādi savai sievai, ka tieši viņa, nevis gada atskaite, vienmēr priekš tevis būs prioritāte. Lai kas arī neatgadītos, atrodi laiku padalīties savās domās. Padalies savās emocijās, sajūtās ar sievu, izdzīvojiet kopā katru dienu.

Pusaudžu leksika

Vārdiņi, kas izraisīja smieklus tavu klasesbiedru starpā, neizraisīs tādu pašu entuziasmu tavai sievai. Un šeit netiek runāts par to, ka viņai nebūtu humora izjūtas. Iemācies savas emocijas izpaust kā pieaudzis vīrietis. Jebkura sieviete sapņo apprecēties ar džentlmeni. Tava sieva nav izņēmums. Izvēlies vārdus, ko izmantot sarunās ar sievu.

"Uzpūstās" cerības

Tava kolēģa sieva lieliski prot gatavot tiramisu. Bērnības draudzene brīnišķīgi dejo. Simpātiskā kolēģe prot trīs svešvalodas. Tev apkārt vienmēr būs daudz sieviešu, kuras kaut kādā dzīves jomā būs pārākas par tavu sievu. Vai ir vērts sākt salīdzināšanu? Bet ielāgo, ka arī viņa var atrast simtiem piemēru vīriešos – vizuālais izskats, prasme savienot darbu ar ģimeni un daudz ko citu, ko citi prot labāk par tevi. Vai ir vērts sākt šo bezgalīgo ralliju pēc rezultātiem?

Nevēlēšanās sadalīt pienākumus mājas darbu veikšanai

Šķiet, ka mūsdienās vairs nebūs daudz tādu vīriešu, kuri nebūtu gatavi palīdzēt sievai veikt mājas soli. Tomēr pietiekami bieži vīrieši uzņemas darīt tikai to, kas viņiem patīk. Tāpēc viņi ar prieku pagatavos vakariņas vai izmazgās grīdu, bet nomazgāt traukus, iztīrīt vannas istabu, nospodrināt spoguļus un daudz citu "sīku un garlaicīgu" rūpju uzvels tikai uz sievas pleciem. Pārskati pienākumu sadales vienlīdzīgumu un būsi pārsteigts, cik augsti to novērtēs tava sieva, saņemot palīdzību no tevis.

Paškontroles zudums

Būt temperamentīgam vīrietim, - tas ir lieliski. Ja vien neaizmirst par to, ka, pārejot uz paaugstinātiem balss toņiem, tu sievas acīs zaudē savu pievilcību. Esi savaldīgs un iemācies kontrolēt jūtu izpausmes. Lai kas arī nenotiku, runā mierīgi un atceries par to, ka tev līdzās atrodas tavs mīļotais cilvēks. Sieva noteikti spēs novērtēt tavu savaldīšanos spēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!