Foto: Shutterstock
Ir teiciens, ka "nav neaizvietojamu cilvēku", un lielākoties tā arī ir – viena darbinieka vietā tiek iecelts nākamais, veidojot nebeidzamu ķēdi. Iespējams, priekšnieks nav līdz galam apmierināts ar tavu darbu un grib darba attiecības izbeigt, taču tu vēl visu ari vērst par labu. Lūk, "Business Insider" skaidrojums, kuras priekšniecības rīcības un zīmes liecina, ka tavs laiks konkrētajā amatā var būt skaitīts.

Kolēģi no tevis sāk izvairīties

Pat tie, ar kuriem tev līdz šim bijušas labas attiecības, sāk ar tevi mazāk komunicēt, "izslēdzot" no ikdienišķām sarunām – tas nozīmē, ka ir pamats sākt uztraukties. Tas var liecināt, ka kaut kur jau pavīdējušas runas par tevi, tavu darbu un priekšnieka pretenzijām, tāpēc citi arī nevēlas būt redzami, ar tevi kontaktējoties.

Arī kopīgi kolektīva pasākumi ir no svara. Ja tevi uz tiem vairs neaicina, aizbildinoties ar pārāk lielu cilvēku skaitu vai arī kļūdu komunikācijā (ka neesi pati visu pareizi sapratusi), problēmas var briest diezgan pamatīgas.

Tu saņem aizrādījumus par savu darbu

Foto: Shutterstock

Protams, tas, ka priekšniecība tev aizrāda par nepadarītu vai nekorekti izdarītu darbu, ne vienmēr uzreiz nozīmē, ka jāiet savākt mantas no darba galda. Taču tas norāda, ka kaut kas īsti kārtībā nav, un briesmu signāla spuldzīte sāk iedegties.

Ja esi saņēmusi aizrādījumu tikai vienu reizi, uztraukumam nav pamata, taču tas vienlaicīgi arī nozīmē, ka tev ir dots laiks pierādīt savu profesionalitāti un darba kvalitāti. Priekšniecības pastiprināta uzmanība un vērība darbiniekiem, kuri tikko sākuši strādāt, ir pilnībā saprotama, un viņu izteiktā kritika nav jāuztver kā iespējama atlaišanas zīme, drīzāk kā vērtīgi padomi.

Tomēr, ja tavā virzienā tiek raidītas tādas frāzes kā "tu nespēj pieņemt mūsu uzņēmuma politiku", "tu īsti neiederies kolektīvā" vai "mēs neredzam tavu pienesumu" vari uzskatīt tos par iespējamiem atlaišanas iemesliem.

Tevi atstāj 'aiz borta'

Foto: Shutterstock

Sapulces ir vieni no svarīgākajiem darba nedēļas notikumiem, tāpēc, ja tevi uz tām vairs neaicina vai uzdod tikmēr darīt citus uzdevumus, ir pamats sākt bažīties par savu vietu uzņēmumā vai iestādē.

Iespējams, tam par iemeslu var būt priekšnieka neuzticība tavām spējām, kā arī viņš/viņa vairs neredz jēgu tavai klātbūtnei tajās. Dažreiz arī tavas neuzaicināšanas iemesli var būt pilnībā izskaidrojami un situācijai atbilstoši, taču lielākoties tas nozīmē, ka kaut kas ar tavu sniegumu darbā nav kārtībā.

Īsti laba tava situācija nav arī tad, ja priekšnieks uzliek "nepanesamus" pienākumus. Ja saskaries ar šādu situāciju, tā var signalizēt, ka priekšniecība tīši vēlas redzēt tavu neveiksmi, lai būtu pamatots iemesls atlaišanai.

Tev liek atskaitīties par katru sīkumu

Foto: Shutterstock

Ir darba vietas, kurās tavu produktivitāti var mērīt statiskā. Ja priekšnieks sāk tevi lūgt atskaitīties par to, cik stundas dienā pavadi konkrēta darba veikšanai, iespējams, viņš ar tavu darbu nav līdz galam apmierināts.

Tas pats sakāms par situācijām, kad priekšniecība no tevi prasa atskaites par līdzekļu izmantojumu, kuras pirms tam netika pieprasītas. Tas var liecināt, ka viņiem ir aizdomas par piesavināšanos vai nekorektu to izmantošanu. Ja tevi šādi jaunie noteikumi aizskar un uzskati, ka neesi neko darījusi nepareizi, noteikti vajadzētu to skaidri pateikt. Iespējams, arī priekšniekam nav līdz galam skaidrs, cik daudz laika vai līdzekļu konkrētā darba veikšana no tevis prasa.

Tu nespēj iejusties kolektīvā

Foto: PantherMedia/Scanpix

Tavi instinkti saka tev priekšā

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!