Foto: Ilva Barkāne

To, ka viņa vēlas kļūt veiksmīga uzņēmēja, Marika Ģederte saprata jau ļoti agri. Taču apņemties ir viens – svarīgi pašam apzināties, kā atmodināt līderības gēnu un noticēt saviem panākumiem. Lūk, būtiskākās uzņēmējas, kura nupat sadarbībā par pasaulē slaveno līderības kouču Braienu Treisiju izdevusi grāmatu, kas ļauj labāk saprast, kā veidot apzināto ceļu pretī panākumiem, atziņas!

Vairāk Marika Ģederte stāsta jaunajā raidījumā "Māmiņu rīti ar Gundegu Rozi".

Esi kopā ar tiem, kas tevi ceļ un iedvesmo

Marikas dzīves uztveri lielā mērā iespaidojis Amerikā pavadītais laiks, kad viņa pieredzēja, cik tur ir atbalstoša un pozitīva gaisotne. Bērnos jau no mazotnes ieaudzina pašapziņu, kas vēlāk, realizējot savas dzīves ambīcijas, var būt izšķirīgi svarīga.

Turpini investēt savā izaugsmē

Marika joprojām aktīvi turpina mācīties un atzīst, ka arī tagad aizvien piedzīvo brīžus, kad nākas kāpt ārā no komforta zonas. Marika uzsver – jaunām zināšanām nekad nežēlo naudu un laiku, jo tā ir investīcija, kas vienmēr ir tā vērta.

Zini, ko vēlies, un arī – ko nevēlies

Kad Marika devās uz Ameriku strādāt, viņa nokļuva ļoti turīgā ģimenē un pieredzēja, kā tas ir, kad naudas iespējas ļauj dzīvot, kā vēlies, īpaši nerēķinot katru soli. Tai laikā viņa skaidri saprata: pirmkārt, zinu, ka nekad nevēlos būs kalpotāja. Otrkārt, zinu, ka arī man ir svarīgi veidot savu dzīvi labklājīgu.

Meklē dzīvē līdzsvaru

Marika godīgi atzīst, ka jau pirms vairākiem gadiem pieņēmusi būtiskus lēmumus par to, kā sarindot savā dzīvē prioritātes. No kā atteiksies, ko izvirzīsi priekšplānā, ko noliksi malā – tie ir svarīgi jautājumi, kas sievietei ikdienā jārisina, ja ir vēlme apvienot ģimenes dzīvi un karjeru.

Esi gatava riskēt!

Šobrīd Marika ar gandarījumu tur rokās grāmatu, kas tapusi sadarbībā ar pasaulslaveno kouču Braienu Treisiju. Taču Marika apzinās, ka šāda grāmata nebūtu tapusi, ja viņa savulaik nebūtu riskējusi un avantūriski piekritusi izdevniecības pārstāvja piedāvājumam. Tas bija viens mirklis, kad vajadzēja reaģēt – lec! Un dažkārt ar veiksmi ir tieši tāpat – tev vienkārši jābūt gatavai to noķert īstajā brīdī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!