Foto: Shutterstock
Kad domājam par inteliģenci, noteikti daudzām no mums prātā nāks kāda biznesa lēdija, kas, glīti tērpusies glaunā kostīmiņā, ar vienu roku ik pa brīdim piekārto savas brilles, bet otrā rokā tur mazu čemodānu. Jā, šķiet, tieši tas ir tēls, kas raksturo vārdu "inteliģence", vismaz vizuāli. Tomēr dažkārt ar to gan nepietiek.

Ikviena no mums ir bijusi situācijā, kad patiešām vēlamies būt labākās un pārspēt visus ar savām zināšanām, asprātību un prasmi uzstāties publikas priekšā. Tomēr, kad sirsniņa dreb pirms kāda svarīga pasākuma vai notikuma, svarīgi atcerēties šos "Reader's Digest" ieteikumus, kā sevi pasniegt labāk un citiem likt apbrīnot tavu inteliģenci.

Stāvi stalti

Foto: Shutterstock

Izmantojot atvērtus žestus un veidojot staltu stāju, ne vien vairāk patiksi citiem, bet tas savā ziņā atainos arī tavu inteliģenci, mazinot šaubas par neieinteresētību, nevīžību un, iespējams, ne visai apdāvināto prātu.

Lai uzzinātu, ko vēl par tevi vēsta ķermeņa valoda, skaties šeit un šeit.

Esi pārliecināta

Foto: Shutterstock

Tomēr jāteic, ka tieši nepārliecinātība par saviem spēkiem un bailes var viest šaubas arī citos. Piemēram, ja kādā sapulcē vai prezentācijā būsi pārliecināta, pārējos tas neviesīs šaubas ne par tavu stāstīto, ne par tevi pašu. Tieši pārliecinātība ir tā, kas liek izskatīties daudz zinošākai un spējīgākai.

Esi lietas kursā par karstākajām ziņām

Foto: Shutterstock

Pievērs uzmanību valodai

Foto: Shutterstock

"Ka" un "kad" lietojumu jaukšana un pārējie, šķietami nenozīmīgie, nieki var patiesi sabojāt tavas izredzes izskatīties inteliģentai. Starp citu, tieši rakstības stils var ietekmēt arī tavas izredzes iegūt darbu, jo, ja savā CV būsi pieļāvusi kļūdas, svarīgais pieteikums un dokuments ātri vien var nonākt papīrgrozā.

Līdzīgi ir arī ar dažādiem vārdiem. Ja nezini, ko tie nozīmē, labāk neizmanto tos – kāds šādās situācijās vien pasmiesies.

Tāpēc vienmēr pirms vēstules nosūtīšanas precizē vārdus. Ja neesi pārliecināta, labāk izvairies no šaubīgiem vārdiem vai teikuma konstrukcijām.

Uzturi visu kārtībā

Foto: Shutterstock

Klausies un jautā

Foto: Shutterstock

Vispirms jau svarīgi būtu patiešām klausīties, nevis tikai māt ar galvu un pilnībā neuztvert, ko šis cilvēks saka. Svarīgi saprast arī to, ka izlikties, ka tu zini visu, nav pareizi. Uzdod kādu jautājumu par tikko stāstīto un parādi, ka patiešām klausījies. Stāstītājs jutīsies ļoti patīkami, ka nav iztērējis lieki laiku un vēl varēs paspīdēt ar savām zināšanām, viņš priecāsies arī par tavu interesi un vēlmi uzzināt kaut ko jaunu.

Ģērbies atbilstoši un neesi nevīžīga

Foto: Shutterstock

Otrs – neesi nevīža! Tīrs, pieklājīgs apģērbs, kas rūpīgi izgludināts, noteikti atstās pozitīvu iespaidu. Vērts uzmanību pievērst arī grimam. Svarīgi, lai tas nav pārāk uzkrītošs, bet ir pamanāms un rada kopta cilvēka priekšstatu.

Ieteikums arī kungiem. Jā, ļoti aktuālas šobrīd ir bārdas, bet nav svarīgi, cik gara un apjomīga tā ir. Jebkurā gadījumā tai ir jābūt koptai, lai tu neizskatītos kā tikko no meža iznācis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!