Karjeras izvēle ne vienmēr balstās citu piemēros un jau pārbaudītās vērtībās. Pasaulē eksistē neskaitāmi daudz cilvēku, kuri izvēlējušies iet samērā neparastu ceļu, izvēloties tādas profesijas kā ētiskais hakeris, profesionāls apskāvējs un gulētājs.

Iedvesmojoties no portāliem "Oddee", "The Balancee Carers" un "ListAmaze", piedāvājam iepazīties ar 10 neparastākajām profesijām pasaulē, kas noteikti izbrīnā liks ieplest acis un padomāt par dažkārt trakulīgām karjeras iespējām.

Matraču lēcējs

Pasaulē patiesi eksistē profesionāli matraču lēcēji, kas ar savām pēdām un ķermeni pārbauda it īpaši dārgu zīmolu matraču atsperīgumu. Roibens Reinoso, kurs pārstāv šo profesiju, atklāj, ka ir pareizais un arī nepareizais veids, kā pārbaudīt matraču kvalitāti. Viņš norāda, ka nav nemaz tik vienkārši katru dienu veikt šo procesu, tāpēc viņa sabiedrotie ir pēdu pirksti, kas dienā pārbauda trīs gulēšanai paredzētos matračus. Roibens uzsver, ka tā nav spēle un vienkārša lēkāšana, bet gan viņa darbs un profesija.

Ētiskais hakeris

Vai ir iespējams, ka hakeris veic labu darbu? Jā! Pastāv tāda profesija kā ētiskais hakeris, kas savu darbu veic, ielaužoties sistēmās. Tomēr šie profesijas pārstāvji nedara to sliktu nodomu vadīti, bet gan ir pašu organizāciju nolīgti. Viņi palīdz atrast "caurumus" un nepilnības veidotajās tehnoloģiju sistēmās, lai tās vēlāk netiktu izmantotas savtīgos nolūkos. Būtībā ētiskie hakeri palīdz nodrošināt lielāku drošību, tāpēc arī viņu algas apmērs ir salīdzinoši liels.

Zīmuļu asinātājs

Foto: Shutterstock

Vēl viena no neparastākajām profesijām ir zīmuļu asinātājs. Šīs profesijas pārstāvjiem jābūt akurātiem un uzmanīgiem savā darbā, lai kādā veidā netraumētu salīdzinoši trauslo zīmuli, ko izmanto citu profesiju pārstāvji, piemēram, rasētāji. It īpaši cilvēkiem, kam ikdienā bieži nākas izmantot tieši šo zīmēšanas instrumentu, šāds pakalpojums var lieliski noderēt.

Apskāvējs

Profesija, kas noteikti pārsteigs daudzus – profesionāls apskāvējs. Te gan jāsaprot, ka tā nekādā gadījumā nav saistāma ar intīmām darbībām, bet gan tikai ar apskaušanos. Kā norāda Džekija Semjuēla, kas ir profesionāla apskāvēja, viņas misija ir padarīt pasauli maigāku. Džekija stāsta, ka eksistē neskaitāmi cilvēki, kuriem ir nepieciešams apskāviens, piemēram, pensionāri, kara veterāni un cilvēki, kuriem ir sarežģījumi privātajā dzīvē vai attiecībās.

Ūdenslīdējs, kurš meklē golfa bumbiņas

Plašajos golfa laukumos ir arī dīķi un mazas ūdenstilpnes, kurās spēļu laikā ieripo golfa sastāvdaļa – baltās bumbiņas, tieši tāpēc arī eksistē šāda profesija. Viņu uzdevums ir atrast apaļos elementus, kas nokļuvuši dažkārt netīrājā un duļķainajā ūdenī. Brīžos, kad laikapstākļi pārlieku nelutina un golfa spēlētāji nenododas azartiskajām sacensībām savā starpā, ūdenslīdēji var ķerties pie darba.

Kaķu ķērājs

Foto: Shutterstock

Te gan jāpiebilst, ka dzīvnieku ķērāji ir samērā līdzīga profesija šai, tomēr kaķu ķērāji orientējas uz mājas mīluļu noķeršanu un ievietošanu būros. Tas nepieciešams, piemēram, kad pūkainim jādodas pie veterinārārsta, bet saimnieks netiek ar mājdzīvnieku galā bez skrāpējumiem un kodumiem. Džordana Serebrēnika, kas ir vienīgā Ņujorkas kaķu ķērāja, specializējusies tieši šajā arodā, protot izvairīties no traumām gan sev, gan pūkainim.

Nagu laku nosaukumu izdomātājs

Viena no mārketinga stratēģijām skaistumkopšanas jomā ir izdomāt sulīgus, radošus un īpašus nosaukumus saviem produktiem, piemēram, nagu lakām. Dažkārt šos nosaukumus piešķir paši darbinieki, bet citkārt tiek nolīgts profesionāls nagu laku nosaukumu izdomātājs. Noteikti šīs profesijas pārstāvjiem jāpateicas arī par dažkārt muļķīgajiem nosaukumiem, piemēram, "Brīvās dāmas" un "Man ir siļķu problēma".

Pasažieru "iespiedējs" sabiedriskajā transportā

Šāda profesija radusies Japānā, kad pārvadātāju kompānija nolīgusi speciālus cilvēkus, kas "iespiedīs" pasažierus vilcienu vagonos. Tas nepieciešams, lai transportā iekļūtu vairāk cilvēku, un tie varētu laicīgi nokļūt galamērķī. Parasti šai profesijai tiek nolīgti studenti un staciju darbinieki, jo darbs ir nepilna laika.

Krāsas nožūšanas vērotājs

Foto: Shutterstock

Lielās kompānijas, kas ražo krāsu, speciāli nolīgst profesijas pārstāvjus – krāsas nožūšanas vērotājus. Tas ir salīdzinoši vienmuļš darbs, ko noteikti nevarētu veikt katrs. Daži pat atzīst šo profesiju par garlaicīgāko pasaulē. Tomēr process ir nepieciešams, lai krāsu ražotāji spētu saprast – cik ilgi krāsa žūst un kā uz dažādām virsmām mainās konkrētais tonis.

Gulētājs

Kurš gan nevēlētos kļūt par profesionālu gulētāju? Tādi patiesi eksistē! Viņu uzdevums ir pārbaudīt, cik ērti būs gulēt, piemēram, konkrētajā gultā vai matracī. Savukārt ražotāji var izmantot informāciju un uzlabot savu produktu. Tāpat profesionāliem gulētājiem jāsaprot, kāds ir komforta līmenis, piemēram, nesen izveidotā viesnīcā, kā arī kādi elementi vēl pietrūkst, lai ceļotāji varētu pilnvērtīgi izbaudīt savu atpūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!