Foto: Shutterstock
Grims ir varena lieta – ar to spējam pietušēt gan visas iespējamās reālās, gan iedomātās nepilnības, kā arī izpausties pēc sirds patikas. Tomēr ir vietas, kur savs vizāžistes gars jāatstāj otrajā plānā. Gluži tāpat, kā ir darbavietas, kur ir noteiktas normas, kā būtu atbilstoši tērpties, tāpat noteikumi pastāv grima pasaulē. Lūk, izplatītākās kļūdas meikapā, dodoties uz darbu!

Grimam karjeras lauciņā ir liela nozīme. Jau iepriekš vēstījām, ka sievietes, kuras pavada ilgāku laiku no rītiem pucējoties, pelna vairāk. Tomēr visam ir savas robežas.

Grima uzklāšana nepareizajā apgaismojumā

Izklājot grimu, ļoti būtiska loma ir apgaismojumam. Ja izmantojam pūderi vai tonālo krēmu, svarīgi, lai tas allaž atrastos somiņā. Kāpēc? Piemēram, ja uzklājam grimu mājās – vannasistabā – kur, iespējams, nav logu, varam izskatīties pavisam citādi, kad uzsākam savas dienas gaitas un dodamies ārā. Protams, vislabākais veids, kā izbēgt no mākslīgas sejas efekta, ir no rīta pucēties pie loga, kur gaisma būs vistīkamākā. Šo faktu ir vērts atcerēties, lai neizveidotu ļoti pamanāmu un mākslīgi neprofesionālu grimu, atgādina "Popsugar".

Pārāk daudz metālisko toņu

Ja savā ikdienas meikapā, dodoties uz darbu, izvēlēsies pārāk daudz metālisko toņu, noteikti nepaliksi nepamanīta, tomēr ne tajā labajā nozīmē. Šāds grims drīzāk vēstīs par to, ka pēc darba esi ieplānojusi grandiozu ballīti un darbs – tas ir otršķirīgs. Protams, kādu nedaudz atsvaidzinošu akcentu vari izvēlēties, tomēr šeit jāatceras jau iepriekšminētā sakarība par apgaismojumu, tāpēc, aizejot uz darbu, vēlreiz labāk ieskaties spogulī un pārliecinies, ka neizskaties pēc ballīšu karalienes.

Aizmiršana par uzacīm

Uzacu kopšana ir ļoti svarīga, jo tā ļauj lieliski izcelt seju kopumā. Ja tās būs par gaišu vai par tumšu – to noteikti pamanīs visi. Centies atrast savu vidusceļu, atrodot sev vispiemērotāko formu un kopšanas metodi.

Spēcīga konturēšana un pārāk sārti vaigi

Līdzīgi kā ar metāliskiem toņiem, pārāk spēcīga un izteikta konturēšana un sārti vaigi var neradīt vēlamo iespaidu par tevi. Iespējams, tieši tas šobrīd ir aktuāli, bet varbūt labāk savas konturēšanas prasmes vari pārbaudīt brīvajā laikā. Protams, nelielu kosmētikas deva izskatīsies lieliski, tāpēc ir jāprot nepārspīlēt un izvēlēties pamanāmu, taču neuzkrītošu grimu. Runājot par konturēšanu, izvēlētajam tonim nevajadzētu būt vairāk kā par diviem toņiem tumšākam par tavu ādas krāsu.

Nepārtraukta raudzīšanās spogulī

Ja vien tev priekšā nav kāda nozīmīga tikšanās, lūkošanās spogulī var būt visai lieka. Atgādinājums – neko sevišķi jaunu tu neieraudzīsi. Tomēr, ja jūti, ka tas ir nepieciešams, dodies uz dāmu istabu, nevis dari to pie sava darba galda.

Raksts tapis tematiskā projekta "Domina Shopping vasara" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!