Foto: Shutterstock
Ja tu esi uzaicināta uz svinīgu pasākumu, kas saistīts ar kāzām, dāvanas meklēšana nav vienīgā lieta, par ko tev jāparūpējas. Tieši tikpat lielas pūles jāpielieto atbilstoša tērpa meklējumos. Kāzu "dreskods" pieprasa sekot etiķetes noteikumiem, tāpēc katram uzaicinātajam jāzina, kā kāzu viesiem ir jāģērbjas. Pareizi izvēlēts apģērbs palīdzēs tev lieliski izskatīties arī kāzu fotogrāfijās, padarot tavu tēlu elegantu.

Pirmais, kas jāzina kāzu viesiem, ir noskaidrot, kāda veida pasākums ir paredzēts: vai tās būs klasiskas kāzas vai tematiskas svinības, kas pēdējos gados ir īpaši populāras. Ja jaunlaulātie ir izvēlējušies konkrētu kāzu tematiku, noteikti viņu vēlmes ir jāievēro un jāpiemeklē atbilstošs tērps. Tas var būt saskaņotās krāsās ar kāzu dekorācijām, tas var būt retro stilā, autentisks senatnes tērps vai jebkurš cits, kas atbilst svinību tematikai, iesaka "Svadbavo".

Sievietes tēls

Foto: Shutterstock

Sievietes tēlam kāzu svinību laikā ir jābūt elegantam un sievišķīgam, neskatoties uz to, kādā stilā pasākums ir ieturēts. Pat, ja viešņa ir pieradusi izskatīties koši un neparasti, uz vienu dienu ir vērts par to aizmirst, lai nenovērstu uzmanību no līgavas, kurai tomēr ir galvenā loma šajā dienā.

Daži ieteikumi, kas būtu jāievēro kāzu viešņai:

  • Nedrīkst vilkt baltas krāsas apģērbu, jo tā ir līgavas krāsa.
  • Melnu tērpu drīkst tikai un vienīgi oficiālos vakara pasākumos, kur "dreskods" ir "Black Tie".
  • Daudzi krāsaini akcenti tērpā izskatīsies nevietā, tāpēc labāk izvēlēties gaišus un maigus toņus.
  • Viešņai kājās ir jābūt ērtiem apaviem (labāk uz zemāku papēdi vai vispār bez papēža), citādi būs grūti izturēt garo vakaru ar banketu, konkursiem un dejām.
  • Ja esi uzaicināta uz laulībām pareizticīgo vai katoļu baznīcā, vajadzētu paņemt līdzi lakatu, ar ko nosegt galvu un/vai plecus, svārki nedrīkst būt īsāki par celi, un jāizvairās no uzkrītošām rotaslietām.
  • Pārāk spilgts grims un spīguļi kāzām nemaz nepiederas.

Kāzu viešņu tērpu noteikumi

Ja tu vēl joprojām šaubies par sava tērpa izvēli kā kāzu viešņai, atceries par trim svarīgiem noteikumiem tērpa izvēlē: vienkāršība, elegance, harmonija. Kāzu viešņas tēlam ir jābūt vienotam un harmoniskam. Sliktākajā gadījumā tu vari vērsties pie kāzu organizatoriem pēc padoma – uzzināt par to, kāds būs noformējums un, kā viņi iecerējuši redzēt kāzas. Tas daudz ko var atrisināt.

Vasara ir laiks, kad ir vienkāršāk izpausties kāzu tērpu izvēlē – derēs gan kokteiļkleitas, gan vakarkleitas, kostīmi un kleitas no dabīgiem audumiem. Svarīgi, lai vasaras tērps ir ērts, tajā būtu ērti kustēties, un, lai tu tajā nejustos kā bruņās, citādi ilgi gaidītās svinībās pārvērtīsies mocībās.

Raksts tapis tematiskā projekta "Domina Shopping vasara" īstenošanas gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!