Foto: Instagram
Nav noslēpums, ka tieši vasara ir maģiskais kāzu laiks, kad daudzi cilvēki izvēlas iestūrēt laulības ostā. Protams, kāzas un tērps – tas ir laikietilpīgs meklējumu un izvēļu laiks. Lai arī daudzas dāmas izvēlas savā lielajā dienā tērpties garā kleitā, tas nebūt nenozīmē, ka uzmanību nav jāpievērš arī apavu izvēlei.

Tiesa, vairums dāmu kāzu dienā vēlas izskatīties īpaši labi, tāpēc uzmanība tiek pievērsta visām detaļām. "Kāzu kurpes" nebūt nav tikai baltās augstpapēžu kurpes, tās var izpausties dažādās variācijās.

Protams, priekšroku var dot klasiskajām, baltajām augstpapēžu kurpēm, tomēr vērts uzmanību pievērst arī vissīkākajām detaļām – pērlītēm, mežģīnēm un citām cakām. Vēsākā un nedaudz lietainākā laikā lieliski izskatīsies kurpes ar slēgto purngalu, taču sausā un saulainā laikā – ar vaļēju. Uzmanību var pievērst arī dažādi izgreznotajiem papēžiem, kas var piešķirt īpašu "odziņu". Protams, pavisam siltā laikā tās var būt platformas kurpes vai kādas siksniņkurpes.

Tomēr sievietēm, kuras uz papēžiem nav radušas staigāt, labāk savu īpašo dienu nesagandēt un neizvēlēties sev apzināti nodarīt pāri – kājas tomēr nav pieradušas pie tāda veida apaviem, kurpes var saberzt kājas. Šādos gadījumos derēs dažādas alternatīvas. Piemēram, pastāv variants, ka zem īpaši garām un kuplām kleitām, kājas itin nemaz nav redzamas, tāpēc, ja nevēlies ārprātīgu greznumu, vari izvēlēties vienkāršas, bet ērtas laiviņas, kas neradīs noguruma sajūtu kājās.

A photo posted by Masha (@mashacreativenyc) on Jun 4, 2016 at 6:02pm PDT

Krāsa – lai gan vairums dāmu priekšroku dod baltiem vai gaišiem apaviem, var izmēģināt teju pretējo variantu un kājās aut košas kurpes, kas būs fifīgs akcents visam koptēlam.

Pastāv arī vēl interesantāki veidi – izvēlies modernizētus sporta apavus. Lai arī tā nav sevišķi izplatīta parādība, dažas līgaviņas izvēlas kājās aut, piemēram, kedas. Protams, dažos variantos tās būt pērlēm izšūdinātas vai cakām izcakotas, tomēr tik un tā cauri laužas alternatīvs gars.

Runājot par vēl vienu nelielu niansi – diezgan aktuāli, it īpaši ārzemēs, uz kurpju zolēm uzrakstīt kādu asprātīgu un īsu saukli, Tikpat labi tur var uzrakstīt arī "Jā", protams, ar domu, ka precēsi savu partneri.

Lūk, dažādie varianti!

A photo posted by Emma Marie (@emmamariephotos) on Jul 9, 2016 at 10:21pm PDT

A photo posted by Nora (@norafeena) on Jun 22, 2016 at 10:43am PDT

Raksts tapis tematiskā projekta "Domina Shopping vasara" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!