Foto: Shutterstock
Nebeidzama nagu lakas noturība ir katras sievietes sapnis. Ja tās noturība būtu mūžīga, mums nevajadzētu ik dienu uztraukties par savu roku un kāju nagu izskatu, kas vēl aktuālāk paliek vasarā, vaļējo kurpju sezonā. Lai mazinātu rūpes, esam apkopojuši mazas viltības, kas palīdzēs nagu lakai noturēties ilgāk!

Runājot par nagu lakas noturību rokā, vienmēr vieglāk kopjami un izturīgāki būs īsāki nagi. Ja nagi ir garāki, tu daudz biežāk tos izmanto, lai nokasītu kādu uzlīmi, kaut ko paskrubinātu vai veiktu kādu citu darbību, kas gala rezultātā traumē nagus.

Lakojot nagus, nagu laku labāk klāt nedaudz plānākā kārtā, nevis pārspīlēt ar daudzslāņainām un biezām kārtām, kas vēlāk tikai ātrāk sāks drupt.

Kad laka tikko uzklāta, svarīgi tai ļaut nožūt. Protams, tas ir visgrūtākais, jo tieši tad, kad nebūtu vēlams nekam pieskarties, mēs tik ļoti vēlamies darīt jebko – pat uzkopt māju. Tomēr svarīgi nagus sevišķi neaiztikt un labāk arī nepārbaudīt, vai tie ir nožuvuši, saliekot tos kopā vienu pret otru.

Lai nagu laka kalpotu ilgāk, atceries aizmirst par pašsaprotamo – mazgājot traukus, nepieciešami gumijas cimdi.

Vasaras burvība arī uzliek zināmu slogu mums, jo bieži vien izvēlamies sandales vai kurpes ar atvērtiem purngaliem, kas liek mums vairāk padomāt arī par kāju nagu izskatu. Lūk, vēl daži triki, kas palīdzēs kāju nagiem izskatīties satriecoši pēc iespējas ilgāk.

Ja parasti dodies pie pedikīra, apsver domu par savas nagu lakas līdzņemšanu. Kāpēc? Posmos, kad nedodies pie speciālista, varēsi piekrāsot nolupušos stūrīšus, kas atkal radīs svaigu kopskatu.

Lai uzturētu mirdzumu, ik pa pāris dienām atļaujies uzklāt vienu kārtu lakas – nagi uzreiz iegūs jaunu izskatu.

Svarīga ir arī pareizo apavu izvēle. Dienā, kad nagi ir uzlakoti, izvairies no kurpēm ar slēgto purngalu. Gadījumā, ja uzvilksi tieši šādas kurpes, pastāv liela iespēja, ka nagu laka noberzīsies un jaunajam pedikīram nebūs bijusi nekāda jēga.

Tāpat izvairies no garām peldēm, nomierinoši ilgām vannām un jebkādas citas saskarsmes ar ūdeni, kas varētu palīdzēt nagu lakai ātrāk nolobīties.

Paldies "Purewow" un "Stylecaster" par ieteikumiem, bet turpinājumā dažas idejas iedvesmai!

A photo posted by Elizabeth (@chicherik) on Jul 24, 2016 at 8:06am PDT

A photo posted by Tracey Rellis (@carberellis) on Jul 24, 2016 at 8:21am PDT

A photo posted by Semilac (@semilac) on Jul 22, 2016 at 11:55am PDT

A photo posted by Galia (@nailsinbloom) on Jul 24, 2016 at 8:04am PDT

A photo posted by Ye Seul Lee (@sop_seul) on Jul 24, 2016 at 8:22am PDT

A photo posted by CND (@cndworld) on Jul 24, 2016 at 8:01am PDT

A photo posted by Juta ☀️ (@jutaunicorn) on Jul 24, 2016 at 7:58am PDT

A photo posted by Gabrielle (@jamsbyg) on Jul 24, 2016 at 7:58am PDT

Raksts tapis tematiskā projekta "Domina Shopping vasara" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!