Foto: Shutterstock

Vasara ir laiks, kad acīm atsedzam vairāk nekā parasti. Ir labāk apskatāmas mūsu augumu aprises un, protams, tuvāk redzamas mūsu kājas – cik kopti ir kāju nagi un pēdas. Atvērtos apavos nekas nepaliek noslēpts.

Smiltis, saule un sandales – ir tik daudz lietu, dēļ kurām mēs mīlam vasaru, taču nedrīkst atstāt novārtā kājas, un ir svarīgi ir parūpēties par skaistu un sakoptu pedikīru. "Goodhouse" stāsta, ko nedrīkst aizmirst, rūpējoties par tavām pēdām.

Pirksti

Velti savu pēdu sakopšanai vismaz vienu reizi mēnesī. Ja esi izvēlējusies veikt pedikīru sev pati, atceries svarīgu noteikumu: nagi ir jāvīlē tā, lai nepaliktu asi stūri, citādi nags var ieaugt un būs jādodas pie ārsta.

Mitrināšana

Ideālā variantā mitrinošs krēms kājām jālieto vismaz divas līdz trīs reizes nedēļā. Uzklāj krēmu pēc dušas pirms došanās pie miera un uzvelc kājās dabīga materiāla zeķes, lai krēms labāk iesūcas.

Tulznas

Ja tevi bieži nomoka tulznas, valkā kaprona zeķītes vai "pēdiņas". Bieži vien problēma, kāpēc rodas tulznas, slēpjas nepareiza apavu izmēra izvēlē vai arī tad, ja netiek lietotas apaviem paredzētās zolītes. Tādēļ rodas nobrāzumi, varžacis un tulznas. Ja kājas ir traumētas, neviena kurpe tās nepadarīs skaistākas.

Padomā par augstiem papēžiem – divreiz

Ja tev ir jānēsā augsti papēži, centies tajos nestaigāt, bet vienkārši apsēdies un izskaties burvīgi! Augsti papēži nav paredzēti ilgstošai staigāšanai. Tos vajadzētu izvēlēties tikai pasākumiem, kuros bez tiem nevar iztikt un, vēlams, ne biežāk kā vienu vai divas reizes mēnesī, taču staigāt tajos katru dienu noteikti nevajag.

"Sēnītes" profilakse

Sievietes aizmirst, ka nagiem ir vajadzīga atpūta, tāpēc vajadzētu ik pa laikam nelietot nagu laku, lai nagi atpūšas un atjaunojas. Ja tu dodies uz baseinu vai trenažieru zāli, tev ir lielas iespējas tikt pie nagu sēnītes infekcijas. Ieteikums: regulāri maini zeķes sporta zālē, lieto kāju dvieli un iezied tās ar tējas koka eļļu. Nenēsā vienus un tos pašus apavus katrā sportošanas reizē. Ļauj apaviem kārtīgi izžūt. Sēnīte izplatās siltā un mitrā laikā, tāpēc nedod tai tādu iespēju, savukārt tējas koka eļļa ir lielisks dezinfekcijas līdzeklis.

Rūpes par kutikulām

Par kutikulām arī ir ļoti jārūpējas un jāsmērē tās ar eļļu, tomēr ir jāņem vērā, ka nevajag tās atbīdīt līdz pašam naga sākumam. Tas ir risks iedzīvoties infekcijā. Ja kutikulas tev sagādā neērtības, vislabāk tomēr ir vērsties pie laba pedikīra speciālista.

Dzelteni nagi

Ja vēlies izvairīties no dzelteniem nagiem, pirms nagu lakas uzklāšanas uzklāj bāzi. Atceries, ka visbiežāk nagi kļūst dzelteni, izmantojot tumšas krāsas nagu lakas.

A photo posted by ✨Lesley Sun💫 (@sunlesley) on Jul 28, 2016 at 1:55am PDT

A photo posted by KOVR (@_kovr_) on Jul 28, 2016 at 1:36am PDT

Raksts tapis tematiskā projekta "Domina Shopping vasara" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!