Foto: Shutterstock
Dažreiz skolotāju dzīvi sarežģī nebūt ne nesekmīgi skolēni, bet dīvaini vecāki. Viņi uzskata, ka skolotājiem ir viss jādara, bet dažreiz pat tic bērnu meliem, tādā veidā aizvainojot pedagogus.

Lūk, portāls "Goodhouse" piedāvā iepazīties ar 12 patiesiem stāstiņiem no skolotāju dzīves, kas parādīs, cik gan dažreiz dīvaini un pat aizskaroši spēj rīkoties skolēnu vecāki!

Skolotājs – teju tēvs

Kad vecāku sapulces laikā tika apspriesta viena skolēna uzvedība, kas rada problēmas, kāds tēvs skolotājam paziņojis: "No pulksten 8 līdz 14 tās ir jūsu problēmas, nevis manas."

Visu redzošā acs

Skolotāja regulāri pēc stundām nodarbojusies ar skolēnu, kurš iekavējis mācību vielu. Vienreiz atnākusi šī zēna mamma, kura bija apmaldījusies skolas gaiteņos, un nevarēja palūgt palīdzību, jo nezināja, kā sauc skolotāju. Tad arī viņa sākusi kliegt uz grupu skolotāju un paziņojusi: "Katram pieaugušajam skolā jebkurā brīdī jāzina, kur atrodas katrs bērns." Acīmredzot, skolotājiem ir visu redzošās acis – tie ir supervaroņi, kas apveltīti ar superspējām.

Kontroldarbā atkal divi?

Viena meitene kontroldarbā saņēma atzīmi – divi, jo neko nebija mācījusies un nespēja atbildēt uz lielāko daļu no jautājumiem.

Viņas mamma atnāca uz skolu skandalēties ar skolotājiem un paziņoja, ka meitai jāieliek teicama atzīme par tām atbildēm, kuras viņa sniegusi pareizi. Jo tie jautājumi, uz kuriem skolniece nebija atbildējusi, neskaitoties.

  • Ir vecāki, kuri ar prieku apmeklē vecāku sapulces skolā, bet dažiem itin nemaz tās nepatīk. Šajā rakstā atradīsi deviņus kaitinošu mammu tipus, ko nereti var novērot šādās sapulcēs.

Noraksti, dēliņ!

Skolēns "iekrita" – viņa darbs bija bezkaunīgs plaģiāts. Kad par to tika paziņots vecākiem, tie atteikuši: "Intelektuālais īpašums ir kaut kas tik neskaidrs un nenoteikts..."
Foto: Shutterstock

Zaudētie sapņi un cerības

Vienreiz kāds no vecākiem skolotājam pavēstījis: "Jā, mans bērns slikti uzvedas, mētājas ar krēsliem un sit citus bērnus. Bet jūs pie tā esat vainīga. 2. klasē jūs viņam atņēmāt papīra lidmašīnu un to saņurcījāt. Domāju, jums zēna priekšā ir jāatvainojas un jāpalīdz viņam salocīt jauna lidmašīna. Nešaubīgi, pēc tam viņa uzvedība mainīsies." Visinteresantākais, ka pieminētais skolēns tajā brīdī mācījās jau 6. klasē.

"Defektīvais" defektologs

Kāds skolotājs atceras: sliktākais, ko viņš dzirdējis no vecākiem, bijis paziņojums, ka viņš strādājot speciālajā skolā tāpēc, ka "nav spējis atrast darbu veselo bērnu skolā". Pat grūti pateikt, ko šis vecāks vairāk aizvaino: pedagogu vai viņa skolēnus.

"Lidotājs vada lidmašīnas... Pavārs taisa kompotu..."

Kāda skolēna tēvs, acīmredzot, īsti nepadomājot paša teikto, skolotājam sacīja: "Tas nav jūsu darbs – mācīt manu dēlu!"

Tas mums nebija uzdots

Viena pārlieku savam bērnam uzticama mamma apbēra skolotājus ar dusmu pilnām vēstulēm elektroniskajā pastā, brīnoties, ka viņas meitai skolā neko neuzdodot un tā kā būtu pienācis laiks meitenei tomēr uzdot pildīt mājasdarbus, jo citādi – kas tad tā par skolu un ko tajā vispār varēs iemācīties.

Kā jau var nojaust, patiesībā mājasdarbi šajā skolā tika uzdoti, tāpat kā jebkurā citā skolā.

  • Šeit atradīsi skaidrojumu, kāpēc ir tik svarīgi vecākiem ar skolu veidot patiešām labas attiecības.

"Fast food" diēta

Kāds pirmklasnieks katru dienu uz skolu līdzi ņēmis brokastis, no kuru izskata jebkuram dietologam kļūtu slikti: hamburgeri, pīrādziņi... Kad citi bērni, raugoties uz šo bērnu, sākuši atteikties no normālām skolas pusdienām, skolotāja nolēmusi parunāt ar minētā bērna mammu un paskaidrot, ka skolā bērni ēd sabalansētu uzturu: pienu, putras, augļus. Bet mamma atbildējusi: "Ko jūs! Es netaisos savam bērnam dot jūsu saldo, vārīto draņķi."
Foto: Shutterstock

Pie notāra apstiprinātas prasības

Kādas amerikāņu izcelsmes trešklasnieces vecāki skolā iesnieguši notariāli apstiprinātu prasību sarakstu, kurus skolai obligāti ir "jāievēro" attiecībā pret viņu meitu. Šajā prasību sarakstā bija minēts, ka visai klasei jāatsakās no pārtikas, kas satur glutēnu, lai meitenei nebūtu skumji (turklāt meitenei pat neesot bijušas veselības problēmas – ģimene vienkārši aizrāvusies ar bezglutēna diētu). Šai skolniecei esot bija jāļauj pašai izvēlēties, ar ko viņa vēlas sēdēt vienā solā. Viņu vajadzējis atbrīvot no vēstures mācībstundām, jo viņa esot "pārāk attīstīta", lai tās apmeklētu, lai gan ne tik attīstīta, lai pārietu klasē, kurā mācās tikai teicamnieki. Lai neteiktu vairāk, skolotāji par šāda saraksta iesniegšanu bija gana pārsteigti.

Esi skolotājs? Nēsā maisu

Kāds tētuks pieprasījis, lai 23 gadus vecais skolotājs pārtrauktu "tik labi ģērbties", jo viņa meita mājās bez pārtraukuma skandinot, cik viņiem ir simpātisks matemātiķis.

  • Savukārt šajā rakstā atradīsi spārnotākos skolotāju izteicienus, kas ļaus pasmaidīt.

Greizsirdība, skaudība, atriebība

Sporta skolotāja nereti kādu vecāko klašu skolnieci sacensību laikā atstāja uz rezervistu soliņa, jo meitene ļoti slikti spēlējusi komandu spēli. Meitenes mamma paziņojusi, ka "sporta učene" to darot atriebības dēļ, lai ieriebtu viņas bijušajam draugam, kurš viņu pametis. Skolotāja bija ļoti izbrīnīta par šādu izteicienu. Noskaidrojās, ka jaunietis, ar kuru viņa bija kādu laiku tikusies, vēl mācoties skolā, un kuru sen jau kā vispār aizmirsusi, ir meitenes onkulis. Kas to būtu domājis!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!