Foto: Shutterstock

Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir ne tikai olu krāsošana, kaujas un ripināšana, bet to paslēpšana, lai iepriecinātu pašus mazākos.

Lai Lieldienas pārvērstu aizraujošā piedzīvojumā gan lieliem, gan maziem, piedāvājam 13 interesantas idejas olu paslēpšanai, ko iesaka "Countryliving".

Lieldienu oliņu slēpšanā iepin kādu joku

Tā kā šogad Lieldienas iekrīt 1. aprīlī, kas zināma kā joku diena, tad arī olu slēpšanā vari parūpēties par kādu viltīgu gājienu, lai apmānītu olu meklētājus. Piemēram, kinderolās vari ielikt viltus naudu, kas iepriekš izprintēta. Tāpat tajās var paslēpt kādu dārzeni vai augli, kas bērniem izraisīs smieklu vilni.

Liec meklēt ne tikai olas, bet arī dekorus

Lai gan tradicionāli slēpšanā pieņemts likt šokolādes olas vai zaķus, kāpēc šogad dārzā neizlikt kādus Lieldienu dekorus, piemēram, mākslīgos ziedus, zaķus, olas vai pūkainus cālīšus?

Olās ieliec uzdevumus

Liela jautrība būs garantēta, ja olu slēpšanā sagatavosi mazākajiem uzdevumus, proti, kinderolā iekšā paslēp zīmītes, kurās aprakstīti dažādi uzdevumi un darbības, piemēram, "lēkā kā zaķītis piecas reizes", "ataino vistas klukstēšanu" un citi.

Olas paslēp ne tikai uz zemes

Parasti olas ierasts paslēpt uz zemes, jo ir problemātiski tās iekārt kādā kokā vai augļu krūmā. Lai olas varētu turēties zaros, "Countryliving" iesaka tās ietīt kreppapīrā, lai tās izskatās kā konfektes, kā arī pakārt zarā.

Sagatavo bērniem uzdevumu sarakstu

Sagatavo bērniem unikālu sarakstu, kas olu meklēšanu padarīs vēl aizraujošāku. Sagatavo lapiņas un tajās iekļauj punktus, lai pēc tam bērni var atķeksēt, ko jau ir izdarījuši. Piemēram, atrodi olas piecās dažādās krāsās (zaļa, sarkana, zila, dzeltena un rozā).

Padari olu slēpšanu vienkāršu pašiem mazākajiem

Lai atvieglotu olu slēpšanu pašiem mazākajiem ķipariem, "Countryliving" iesaka pie olām piesiet balonus, lai tās varētu labāk pamanīt.

Izveido Lieldienu puzli

Lieldienu puzles izveidošana un ievietošana olās būs interesants veids, lai olu meklēšanu padarītu vēl aizraujošāku. Uz puzles var uzrakstīt arī kādu vēstījumu, piemēram, lai varētu atrast Lieldienu zaķa paslēpto īpašo olu vai nieciņu.

Atstāj Lieldienu zaķa pēdas

Izveido Lieldienu zaķa pēdu taciņu, lai bērniem būtu vieglāk nokļūt pie apslēptajām olām. Zaķu pēdas var aizstāt arī ar šokolādes olu taciņu.

Olu meklēšana naktī

Visai neparasta aktivitāte var būt olu meklēšana diennakts tumšajā laikā. Dekoratīvajās olās vai kinderolās var ievietot spīdīgus gaismekļus, kā rezultātā olas varēs dārzā viegli pamanīt.

"Pavedieni" olu meklēšanā

Olu meklēšanu bērniem var atvieglot arī īpašas lapiņas, kurās sarakstīti "pavedieni", palīdzību, un tādā veidā bērns var tikt aizvests pie meklējamās olas vai dekora.

Olu atvēršana un īpašais bonuss

"Countryliving" iesaka noslēpt dekoratīvās olas, kurās var kaut ko ielikt iekšā, bet vienā no olām ievietot kādu īpašu lapiņu/lietu, kuras atradējam pienākas specbalva. Kad visas olas atrastas, tad bērniem jāver tās reizē vaļā, bet īpašās olas atradējs dabūs vēl kādu balviņu.

"Zelta" olas meklēšana

Paslēp vienu vai vairākas "zelta" olas, kuru atrašana būs ļoti sarežģīta. Tas būs izaicinājums pat rūdītākajiem olu meklētājiem. Ja kāds atrod "zelta" olu, tad var piešķirt arī specbalvu.

Karte ar "slepenajiem dārgumiem"

Savukārt "Cālis.lv" iesaka izveidot kartes, kurā atzīmētas olu vai dekoru atrašanās vietas pagalmā, kas nedaudz atvieglos meklēšanas procesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!