Foto: Shutterstock
Tavs ķermenis grūtniecības laikā mainās. Pārņem tik daudz dažādu emociju. Gaidību laiks ir pilns pārsteigumu, ne vienmēr tikai patīkamu. Lūk, dažādu sieviešu pieredzes, ko viņas nebija gaidījušas grūtniecības laikā.

Tās apkopojis portāls "Today's Parent".

Kas mani pārsteidza grūtniecības laikā

1. Tu visur sāc redzēt grūtnieces.

2. Svešinieki sāk ar tevi runāt par tavu ķermeni un tā pārmaiņām. Es jutos tā, it kā ietu cauri pubertātei, visu laiku kāds kaut ko komentēja vai vaicāja.

3. Bieži vien svešinieki dod padomus, piemēram, vai tev dzert tik lielu kafijas krūzi, vai komentē, cik liels ir tavs vēders ("Vai esi pārliecināta, ka tev jau nav dzemdību laiks? Vai tur ir vairāk nekā viens?")

4. Paziņām šķiet, ka var aiztikt tavu vēderu bez prasīšanas.

5. Cik kaitinoši ir būt sauktai par "tik mīlīgu".

6. Nepērc sienamus apavus, jo vienā brīdī nespēsi tos aizsiet.

7. Esi gatava dienā atbildēt uz vienu un to pašu jautājumu vairākas reizes dienā.

8. Cik gan reālā grūtniecība atšķiras no tās, kas atainota "Instagramā".

9. Es jutos no jauna iemīlējusies vīrā un gribēju mīlēties, pat trešajā trimestrī.

10. Nebiju gatava, ka vīrs baidīsies no seksa grūtniecības laikā. Abas reizes! "Es to nevaru darīt, jo baidos nodarīt mazajam pāri".


11. Biju pārsteigta, ka sekss dienu pirms plānotā dzemdību datuma tiešām lika sākties dzemdībām.

12. Grēmas naktī, kuru dēļ nevar pagulēt.

13. Bija tik grūti gulēt!

Foto: Shutterstock

14. Man bija jānomaina krūštura izmērs grūtniecības laikā vairākas reizes. Turklāt grūtnieču krūšturi ir dārgi.

15. Man parādījās pirmpiens jau 25. grūtniecības nedēļā. Domāju, ka tas būs tikai grūtniecības beigās.

16. Cik sāpīgas kļuva krūtis, tām pat nevarēja pieskarties. Ja tu jautātu manam vīram, viņam būtu jāatzīst – viņai ir lielas un skaistas krūtis, kurām es nedrīkstu pieskarties.

17. Neviens neteica, ka būs tik viegli palikt stāvoklī. Man bija 37 gadi un, pirms vēl biju viena savos trīsdesmit, daudz laika pavadīju, lasot par neauglību, olnīcu iesaldēšanu un vēlo grūtniecību. Galu galā es satiku partneri un mēs ieņēmām bērniņu. Tas izdevās viegli. Mēs abi apdullām, ieraugot grūtniecības testā divas strīpiņas. Bijām tik laimīgi!

18. Tu būsi tik nogurusi, ka aizmigsi piecos dienā. Un tad, kad būs otrā grūtniecība, būsi tik nogurusi, ka nespēsi aizmigt uz dīvāna (jo tev jau ir bērns) un ienīdīsi to savu agrāko "bezbērnu sevi", kurš likās tik noguris. Tagad tu zini, kas ir patiess nogurums.

19. Bērna aktivitātes var sākties jebkurā diennakts laikā. Manējam tās bija ik naktī pulksten divos, kad modos un sākās viņa ballīte.

20. Uzreiz nebūs skaista, apaļa vēderiņa, vispirms jutīsies neviendabīga un kunkuļaina.


21. Negaidīju, ka nevarēšu noskūt kājas.

22. Pārējie vienmēr ļauj tev apēst pēdējos cepumus vai citus gardumus.

23. Nav vajadzīgs tik daudz mantu bērnam, arī visas gultiņu, ratiņu u.c. lietu. Bērns gulēja ar mani pirmos pāris mēnešus.

24. Pirmā grūtniecības ultrasonogrāfija tiek veikta iekšēji!! Tas galīgi neatgādina romantiskās ainas no filmām, kur ar aparātiņu braukā pa vēderu un rāda mazulīti ekrānā. Nebiju gatava, ka ārsts vīrietis ar ultrasonogrāfijas aparātu ieies manī, kamēr man blakus būs mans vīrs!

25. Visi runā par "ēšanu par diviem", bet man bija pazudusi apetīte pirmajā trimestrī.

Foto: Shutterstock

26. Lielākais pārsteigums bija rīta nelabumi. Man tie nebija nekādi "rīta" nelabumi, bet arī dienas un vakara. Nekad nebiju tik slikti jutusies, kā abās grūtniecībās. Tas nav kā būt uz kuģa vai vemstīties gripas laikā, te tā bija mēnešiem.

27. Biju pārsteigta, cik asa var kļūt oža. Es nevarēju ieiet gaļas veikalā, vīrs nesa atkritumu spaini, un zivis mājās nevarēja nest.

28. Nezināju, ka var mainīties matu krāsa.

29. Nezināju, ka var parādīties jauni vasarraibumi.

30. Mana maksts gāzējās. Kolēģi izlikās nemanām, ka, ceļoties no galda, no manas maksts atskanēja gaisa skaņas.

31. Neviens neteica, ka vīrieši darbspējīgā vecumā sabiedriskajā transportā izliksies, ka neredz grūtnieci. Un es ietrenējos diplomātiski, bet noteikti viņiem likt piecelties un iedot man vietu.

32. Bija patīkami uzzināt, ka visām grūtniecība nav kaut kas mokošs. Es jutos lieliski, kad biju stāvoklī. Novērtēju, ka jutos labi, un nebiju starp tām, kam grūtniecība sagādā ciešanas.

33. Biju pārsteigta, cik ļoti grūtniecība atgriež pie klasiskām dzimumu lomām. Jutos kā nonākusi pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados.

34. Nebiju domājusi, ka cilvēki mani uztvers daudz citādāk. Jutu, ka mans priekšnieks mani uztver daudz nopietnāk un cilvēki kopumā izturas jaukāk. Un apkārtējie bija satraukti par mani, pat satrauktāki nekā es pati.

Foto: Shutterstock

35. Nebiju gatava, ka attiecības tik ļoti mainās. Agrāk tik atbalstošais partneris var mainīties. Kad paliku stāvoklī, viņš noslēdzās. Es nekad nebiju jutusies tik vientuļi. Tagad viņš ir ļoti iesaistījies bērnu audzināšanā, taču gaidībās bija brīži, kad nesapratu, kas notiek. Acīmredzot vīrieši grūtniecības laikā tiek galā citādāk nekā sievietes, kuras vēlas par savām jūtām runāt.

36. Neviens neteica, cik grūti būs noklusēt par grūtniecību pirmās 12 nedēļas.

37. Ir tik liels fokuss uz to, kas notiek dzemdībās. Bet tas ir īss brīdis, salīdzinot ar to, kas notiek, atgriežoties mājās, kad jāsaprot – tā, un ko tagad ar viņu darīt?

38. Biju pārsteigta, ka tik ļoti daudz raudāju.

39. Biju pārsteigta, cik milzīgu mīlestību spēju izjust. Es bieži raudāju no laimes. Varbūt tas bija tāpēc, ka bija ilgs laiks līdz bērnam – bija vajadzīgi divi gadi, lai pārliecinātu vīru, ka pienācis laiks bērnam, tad divi gadi pagāja, līdz mazo ieņēmām. Kopā – četri gadi līdz bērnam!

40. Neviens neteica, ka vari justies sevi pazaudējusi, kad veidojies par vecāku. Man kļūšana par māti prasīja grūtas iekšējās pārmaiņas. No otras puses – kā gan to otram var izskaidrot?

41. Neviens neteica, ka pirmās bērniņa kustības būs kā pirmās ziņas mūsu intīmajai saziņai. Un kad viņa piedzima, es skumu par šo tik tuvo attiecību zudumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!